Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разни разсъждения за акумулатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разни разсъждения за акумулатор

Първоначално публикуван от stankos Преглед на мнение
    С тия темпове очаквам съвсем скоро колата да решава кога, какво и колко ми се яде !

Предпочитам зимата като тръгна сутрин в 6 на работа колата да запали , а не да икономисва гориво и сама да си решава кога да зарежда ! Така може да си реши , че е прекалено студено и ще е по-полезно за акумулатора да не ходя на работа !
    Ти може и да предпочиташ, ама масата народ иска да му е евтинко и удобно.

Тия които разчитат на живот и смърт на колата си все едно вземат мерки.

Коментар

Ето какво казва по въпроса и Соренто 2011. Минимални колебания около 13.95V. И това при всякакви режими на движение.
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Sorento_v.jpg
Прегледи:1
Размер:66.0 КБ
ID:5801774
      GPS системи https://www.easytracking.bg/
      Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

Коментар

Това, че колата решава кога да зарежда и кога не, не го смятам за негатив...
        Досега ако не се гледа 'забавлението' със странните показания (и нелогично от гледна точка на 'старите знания' поведение на зареждащата система) не съм усетил какъвто и да е негатив от интелигентната система за управление...
        Предполагам с настъпването на студовете ще отчета повишение на напрежението и от там ще може да направим определени изводи за начина на работа на системата.. И/или нов акумулатор разбира се
        Какъв ще е ? Разбира се AGM..
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Точно старите знания правят логични сегашните нелогични показания, а без коректни данни, за които вече няколко пъти става дума- температура, ток и напрежение директно на акумулатора нищо не става.
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

veskov, кавичките не са случайни Отиди при продавач на акумулатори и провери дали няма да те прати за ремонт на автомобила ако в момента просто зареждането е в 'спящ режим' и просто системата е решила да не го зарежда акумулатора
            Щото търговецът той си знае - напрежението трябва да е 14.4В и толкова - иначе няма гаранция за акумулатора
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
              ...
              Щото търговецът той си знае - напрежението трябва да е 14.4В и толкова - иначе няма гаранция за акумулатора
              В някои софтуери специално се вкарва и защита срещу такива знайковци

Коментар

Абе то знайковците би трябвало да могат да си включат тестера и към автомобила, а не да вървят само с волтмера и 'товар' - фарове и клаксон
                Но поне около мен няма такива... Последния път ми отказваха да ми продадат акумулатор БОШ с гаранция на най-обикновено Добло 1.3 без старт-стоп и т.н..., защото в някаква си тяхна книжка (да, някакво издание на БОШ) пишело, че акумулатора точно за този модел трябвало да бъде AGM (двойно по-скъп от обикновения разбира се )...
                Не помогна докарването и на Доблото с оригиналния му 'заводски' акумулатор, и скрийн-шотове от официалния БОШ сайт, където си пише обикновен акумулатор, и то с по-малък капацитет от искания от мен...
                Та акумулатора го взех от друго място
                Последно редактирано от slowtraveler; 05-11-18, 09:10.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                  Та акумулатора го взех от друго място
                  То добре че поне за акумулатори има избор. Че за други стоки най-редовно се ядосвам на мижавия български пазар, дето има избор от боклук, боклук, скъп боклук и боклук с кретен за продавач.

Коментар

Само едно не ми е ясно:
                    Преди 1977 година закупена лада 1500 есента на 1983 година напълно здрав акумулатор го свалихме в къщи за аварийно осветление, така ме изпрати и в казармата. Като се уволних го дозаредих и понеже българския, с който беше в момента беше умрял от студа сложих отново стария. С малко мъка и наливане на гориво в карбуратора запали и цяла зима ходих с нея на работа.
                    Сега 2007 година пролетта купуваме нова тойота корола /японско производство с японски акумулатор/. Същия предаде богу дух на вторични суровини ранната есен на 2009 г., като предната зима няколко пъти вечер го дозареждах.

В продължение на размислите от съседната моя тема за литиевите батерии за дълбок разряд по времето на режимите на ел. захранването всяка вечер му изпивах соса с голям товар /бях направил и захранване на 40 вата луминисцентна лампа за дневната, а за кухнята имахме 2 лампи по 21 вата и с портативен тел. юност гледахме новините и ако имаше интересен филм. А го дозареждахме с 200 вата трааф с изправител 1/2 диоден блок от генератор на л.а. и запаралелени 3 мощни ценера на 4,7 волта свързани последователно. Вечерите като имаше криминале акумулатора загиваше тотално, ТВ свиваше картината по вертикала и едвам се четяха надписите.
                    И акумулатора пак устиска до уволнението, за да се върне на ладата.

Най-вероятно ще ме пишете в графата ретрограден мечтател за татовото време с лада, Ч/Б ТВ и режим на тока, ама все пак ако може да ми отговорите нещо логично ще Ви бъда благодарен.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Не търси логика. Случил си партида за "по-равни", а режимът в който си го ползвал не е бил чак толкова тежък.

Коментар

Първоначално публикуван от D.Dimitrov Преглед на мнение
                        ...Досега при паралелно измерване тракерите никога не са показвали същото като който и да е уред. Често разликите достигат до 0.1V. Предполагам, че всичко това е нормално и няма да влияе на кардиналните заключения.
                        Грешката на уредите от "5лв" е такава или по-голяма...
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Не търси логика. Случил си партида за "по-равни", а режимът в който си го ползвал не е бил чак толкова тежък.
                          Или просто е имало повечко олово Отнесохме се към вида на акумулаторите, но преди време на приятел умряха акумулаторите на лодката... 180Ач - камионски...
                          Обаче бе взел служебно преди години няколкостотин Монбат-ски, които си стояха на палетите в един склад (неотопляем, но сравнително сух - селскостопанска постройка с почти затварящи се врати и дупки, през които спокойно си влизаха котки, птички и други гадини)
                          Та вика - да отидем да изберем някой който още може да става и да пробваме дали ще запали 'парахода'.... За мое учудване десеттината акумулатора, които измерих, реагираха на добре зареден акумулатор, въпреки престоя от над 2г в склада...
                          И избраните вече 2г са си на лодката безпроблемно...

Коментар

Не можеш да навтикаш в акумулатора много повече олово отколокото предполага технологичната рецептура за активна маса. И едва ли ще е полезно.

По-малко - може и сигурно се е случвало. Предпоставка е за понижен капацитет и бързото му по-нататъшно спадане, както и за преждевременни къси съединения през утайката.

Коментар

Утайката може по-лесно да се генерира при 'по-фини листенца' на активната маса Но наистина - навлизаме с теми, които сме ги обсъждали...
                              Нека тази остане с насока 'начинът, по който съвременните автомобили зареждат акумулатора' и на база на това - как да направим оценка дали автомобилът е решил да не дозарежда акумулаторът, или недозареждането е в следствие на някакъв проблем

Коментар

Ако автомобилът е толкова хитър, че да недозарежда умишлено, той най-вероятно е достатъчно хитър и да забележи проблем с акумулатора, алтернатора или нещо друго и да го сигнализира по подходящ начин на таблото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X