Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разни разсъждения за акумулатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разни разсъждения за акумулатор

Така е Ясене - при мен показва спад около 2Ач за секунда въртене...
    Обаче имах предвид, че при такъв остатъчен капацитет обикновено напрежението е по-ниско, токът - по-висок, и като цяло - акумулаторът почва да 'кляка' при такъв режим и често започват проблеми за палене (горе се вижда - очаквано напрежение в края на въртенето на стартера - 8-9 Волта...
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Не е ясно какво означава този остатъчен капацитет. Сметките излизат ако се отнася само за позволената за ползване част от заряда.
      За да се обсъжда трябват всичките стойности от първото мнение, но снети по едно и също време.
      Последно редактирано от Stbd; 31-10-18, 20:59.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
        Сегашния ми джип WK 5.7 hemi, за по-малко от час на отворени врати и пуснато радио не може да да запали без да му се подаде кабелче. Закаран за диагностика на акумулатор го мерят с тестера и заключават: разреден. Като преди това 2 дена след като му подадохме ток пропътува от Банско до наше село 6 часа без да е гасен. Предлагат ми да остане 1 нощ за зареждане. И понеже си имам Лидълско зарядно го включвам вечерта и на сутринта показва, че е зареден. След няколко дни пак го водя на тестера и ми разпечатват ОК капацитет 72-74 Ач. Не знам колко е капацитета на батерията, че не ми се сваля, но по големината съдя, че е около 85-90 АЧ. Та такива ми ти работи...
        Уж има капацитет, а за по малко от час с отворени врати и вкл. радио не може да запали. Тогава колко смуче комп, лампи, нави, радио, че изпива акумулатора, и защо не може да дозареди за 6 часа от генератора, а дали тестера вярно показва?
        Интелигентните автомобили си гасят сами ламбите на отворени врати след 5 минути.
        Този жип ше да не е от тях
        Land Rover Discovery II, V8 4.0
        VW Golf VI variant
        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Как да не е, като сам си казва, че е интелигентен /е, или поне че има интелигентни сензори/.

Трябва да съм много смел да си взема такав интелигентна кола. Явно одъртявам...
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
            Интелигентните автомобили си гасят сами ламбите на отворени врати след 5 минути.
            Този жип ше да не е от тях
            Гаси ги, гаси и фарове дори оставени да ми светят, но в този случай сме около джипа, постоянно отваряме и затваряме багажник и врати.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
              Как да не е, като сам си казва, че е интелигентен /е, или поне че има интелигентни сензори/.

Трябва да съм много смел да си взема такав интелигентна кола. Явно одъртявам...
              E да, ама се кефиш на интелигентното зареждане на акумулаторите в коритото - поне не ти смъди на очите от киселината

Светльо, при мен копчето за осветление на купето има положение 'пикник' - гаси всичко независимо дали отваряш/затваряш врати и т.н.
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                ...
                Светльо, при мен копчето за осветление на купето има положение 'пикник' - гаси всичко независимо дали отваряш/затваряш врати и т.н.
                На моя нЕЕма, но проблема не е в осветление, а в работата на комп, ДВД нави и др. блокове.
                И най вече, че акумулатора е дал фира, капацитета му не е повече от 1-4, но според тестера е ОК.
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                  E да, ама се кефиш на интелигентното зареждане на акумулаторите в коритото - поне не ти смъди на очите от киселината

Ще отместим темата, ама ...
                  Кефя се на всичко електронно, ако мога без него като спре да работи. Няма лодка, дето да не мога без гъзарския и регулатор. А за смъдене на очите- преди няколко месеца камионски размер акумулатор гръмна и се разцепи, умната електроника не можеше да се спре да не подава ток. Последва евакуация със спалните чували на горната палуба...
                  Както и да е де, на различни мнения сме по въпроса кое колко трябва да е умно. Аз ги обичам тъпички.
                  https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                    Ще отместим темата, ама ...
                    Кефя се на всичко електронно, ако мога без него като спре да работи. Няма лодка, дето да не мога без гъзарския и регулатор. А за смъдене на очите- преди няколко месеца камионски размер акумулатор гръмна и се разцепи, умната електроника не можеше да се спре да не подава ток. Последва евакуация със спалните чували на горната палуба...
                    Както и да е де, на различни мнения сме по въпроса кое колко трябва да е умно. Аз ги обичам тъпички.
                    Я за по- сигурно пак- вие пътна водна помощ нямате ли? Кеф цена няма, контактуваш си с интелигент и се кефиш се до край, после седаш на аварийни с мартини и танцьорката и си ти.
                    А тези простотии се правят от името на всички ни.
                    Даника
                    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Е да де. Важно е да се уточни кой е танцьорката. И кой - трюмната помпа.

Коментар

Аз па още не съм намерил по-тъпо чудо от интилигентните автонобили. Докато тъпите такива продължават да си палат и по зимно и по летно часово.
                        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                          Аз па още не съм намерил по-тъпо чудо от интилигентните автонобили. Докато тъпите такива продължават да си палат и по зимно и по летно часово.
                          Ако пък покрай задълженията забравиш Джипси Кингс на мах и ти падне, тикнеш, палиш и пак.
                          Даника

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                            Ако пък покрай задълженията забравиш Джипси Кингс на мах и ти падне, тикнеш, палиш и пак.
                            https://www.youtube.com/watch?v=sfUeWVSY-As

Коментар

ТКС!
                              Ма си имахме акум в багажника, агрегат и разни горива.
                              Даника

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                                Виж в случая съм съгласен и с теб и с Никсъна...
                                Защото 'умният' автомобил обикновено не ще да пали на бутане, и освен всичките останали възможни проблеми, може просто да ти изпише на дисплея 'не ми харесва акумулатора' и да откаже въобще да опита да върти/ да подаде захранване към стартера...
                                Просто при него стратегията е друга - да провери всичко и да ти каже кое трябва да смениш, вместо тъпо да се опитваш да запалиш, буташ и т.н. с повредена част (в случая - акумулатор)..
                                Колега с БМВ имаше сериозни проблеми/предупреждения (чекове, надписи на таблото) заради некадърно вързана GPS система за проследяване - IBS отчел повишена консумация 'в покой'....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X