Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Превключване от D на R по време на движение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Превключване от D на R по време на движение

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
    Не съм казал това нещо. Казах, че се залива още малко от 90 , защото са много дълги скоростите, ако натисна спорачката слиза надоло една и почва да спира
    Е превключи на 3 от лоста и проблема е решен.
    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
    Drag Grand Canyon Daily
    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
    LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
      Е превключи на 3 от лоста и проблема е решен.
      Нямам проблеми аз .. VTD-то работи перфектно Сработихме се вече
      Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
      За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        На модерна кола с автомат карайте на Д и си свиркайте щото икономията зависи от компотера повече отколкото от вас
        То и вървежа пак така
        Тук си прав
        Между другото - при мен се случва на 3-4 (и май и на 5-та) предавка кутията сама да реши да изключи от скорост по време на движение...
        На по-горните и по-долните предавки обаче това не се случва (навярно пак прословутата безопасност)..

А относно икономията при N:
        Според мен разликата в разхода наистина ще е минимална, и ще е обоснована от това, че когато не се променя скоростта (т.е. неутрална енергия) ДВГ покрива само собствени съпротивления (и тези на трансмисията разбира се), и когато си на D би трябвало да подаваш газ, поддържайки по-високи обороти, отколкото при N....
        Т.е. реалната разлика в разхода ще е реципрочна на разликата в моментния часови разход при празен ход (не ППХ), и например при 2000об/мин.
        Последно редактирано от slowtraveler; 30-01-17, 13:07.
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Какво е "ППХ"? На мен ми звучи като "п*здец, пошел на х**"?
          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

При мен, гледайки борд компа на моментен разход, съм виждал да разхода да пада от 2- 1- 99l по време на движение само когато е заключил овърдрайва и съм пуснал газта по лек наклон. Предполагам тогава горово не се впръсква от ecu-то разбирайки, че колелата/ ппх задвижват изцяло двигателя. Но това може да се случи само след lock- up на кутията.
            Последно редактирано от baha; 30-01-17, 14:42.
            R 727cc BB KIT
            ZJ V8
            WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
              Какво е "ППХ"? На мен ми звучи като "п*здец, пошел на х**"?
              Принудителен празен ход. Режим в който колелата въртят двигателя. Всички компютри и последните поколения карбуратори в такъв режим спират въобще подаването на гориво.

Стига си мислил на руски.

Коментар

Старите карнобатори също не пускат.
                Последно редактирано от turtey; 30-01-17, 14:52.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Мисля, че старите си пускат. Защо иначе ауспусите пукат при ппх? Значи нещо се разпалва.
                  R 727cc BB KIT
                  ZJ V8
                  WK2 V6

Коментар

Логиката за включване на ППХ е доста по-сложна на съвременните двигатели (гледат се температури, дали скоро автомобила е влизал в ППХ и т.н.)...
                    Да, на някои от старите карбуратори имаше икономайзер - ел-клапанче, отрязващо горивото в карбуратора, което допринасяше и да не се 'разглобява' ауспуха при спускане по някое надолнище
                    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

эпхх ваз

А за бенца - кой може да предположи, че на някои!! кутии от 722,4хх има вторична помпа, задвижвана от кардания вал, която позволява вдигането на достатъчно налягане, за да стане паленето с бутане или дърпаве?

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                        эпхх ваз

А за бенца - кой може да предположи, че на някои!! кутии от 722,4хх има вторична помпа, задвижвана от кардания вал, която позволява вдигането на достатъчно налягане, за да стане паленето с бутане или дърпаве?
                        Ми мислили са хората че като е жип требе да може и така

Иначе икономайзер за ппх има още от време онова, ма не ми се рови за старите учебници
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                          Ми мислили са хората че като е жип требе да може и така

Иначе икономайзер за ппх има още от време онова, ма не ми се рови за старите учебници
                          И при Е класата е така. Палил съм я веднъж с дърпане и става. Само дето иска доста повече от 25km/h.
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Четири автомата до сега съм имал и сефте чувам, че някои палят на ласо

А иначе съм пробвал от D на R... с един опел рекорд от 83та, 3 степенен автомат, при скорост около 60км включи и моментално се завъртя със задника напред (добре, че беше заснежено и лигаво отдолу) това беше съвсем умишлен експеримент. Години след това съм правил същото пак на лед със Вояджър 4х4, пак съвсем умишлено, но при съвсем бавно и безконтролно спускане (пързалях се като с Чук и Гек, ама без кормило) ... пак включи и пак ме завъртя обратно.
                            Land Rover Discovery 300Tdi ... и други без значение

Коментар

Редовно ми се случва да минa N ,после да си върна на D и нищо страшно не се случва. Не го правя за икономия, просто често карам на M/S,особено зимата. По някое време ми писва, минавам на D,обаче забравям.Ръчкам веднъж напред и включвам N . А R ми се пада далеч,без да иска човек няма как да го включи.
                              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Електромагнитен клапан който спира подаването на гориво при ППХ има и Ладата която е набор 86г.
                                А икономайзера е обогатител и няма връзка с ППХ.
                                сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                                dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X