Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Превключване от D на R по време на движение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Превключване от D на R по време на движение

За WJ четох преди време /около три години/ че не трябва да се пуща на N!Май беше от официална литература!Нещо във връзка с обороти на ДВГ на празен ход,пък колетията се въртят със скоростта на движение,примерно 110 км и става че ДВГ-то предава движение къмтУ скоростите като при спряла кола,па колетията въртят някаква част /ква точно,не знам/ от скоростите,съответстваща на обороти на ДВГ-то около 2000!И баш те тва ебавало мамата на цялата система!Много лаишки и просташки обяснено ама тва ми е по спомен.Аз на N не карам никогиш!!!И проблеми.......нЕмам!
    Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
    0888854582
    Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
    Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
      ...Още една изходна данна:колата гори 0.8л/час на N.
      Извинявай, ама би ли уточнил, това на каква кола, с какъв двигател и колко точно е засичано? и за гориво ли говорим, щото ако е за масло, ясно...

По темата: преди 2-3 седмици пробвах какво става от D на R. Не нарочно, разбира се. просто се наложи да разлашкам малко по-сериозно в един дълбок сняг. А отдолу лед и въпреки, че натиснах спирачката, докато превключвам, АБС-а взе, че сработи (преди това мотора беше на на прекъсвач) и разбира се, колелата не спряха веднага. Та... изхърка си доста гадно. За част от секундата, моментално върнах лоста обратно и после половин ден се ослушвах, дали не съм смлял нещо.
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
        Извинявай, ама би ли уточнил, това на каква кола, с какъв двигател и колко точно е засичано? и за гориво ли говорим, щото ако е за масло, ясно...
        Примерно Пасат 6,2.0 ТДИ 140к. с. има борд компютър,който като работи колата на място показва л/час и редовно съм го виждал да показва 0.6-0,7 л/час,така че мисля, че това е разхода на колите с подобна кубатура.И да,може и масло да е,ако е сипано в резервоара разбира се и се ползва за гориво.
        Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
        Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
        Враца

Коментар

А колко е разхода , когато се спускаш и ползваш моторната спирачка ?
          Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
          За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

.... Та... изхърка си доста гадно. За част от секундата, моментално върнах лоста обратно и после половин ден се ослушвах, дали не съм смлял нещо.
            Сори, че се самоцитирам, обаче се позамислих доста... и май-май, изхъркването може и да не е било заради задната, а защото съм се опитал да набия на паркинг?

Примерно Пасат 6,2.0 ТДИ 140к. с. има борд компютър,който като работи колата на място показва л/час и редовно съм го виждал да показва 0.6-0,7 л/час,така че мисля, че това е разхода на колите с подобна кубатура.И да,може и масло да е,ако е сипано в резервоара разбира се и се ползва за гориво.
            Мммм... не съм сигурен, но и не съм готов да споря. Въпреки, че ми е трудно за вярване. Ще ми се да си прав. не се бъзикам.
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от demiro Преглед на мнение
              Демек, Дедо Владо, да си караме спокойно на N при надолнища, тъй ли? Какво е твоето мнение, кат` архитект?
              Американците ( ги недолюбвам ама са прагматици) ако имаше проблем щяха да сложат блокировка. Помпата която "клати" мозъка и смазването е една и е отпред. В нея влиза хидротрансформатора, ако той (т.е. мотора) се върти имаме и смазване, и нямаме проблем ( при всичко друго изправно).

......изхъркването ...... а защото съм се опитал да набия на паркинг?
              Баш, и аз съм го правил на моята "гробищарка"
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
                А колко е разхода , когато се спускаш и ползваш моторната спирачка ?
                0,0 ako не пипаш въобще газта.
                Враца

Коментар

0,0 ako не пипаш въобще газта.

Икономията къде отиде

A1+

Коментар

Икономията къде отиде
                    Най вероятно половината цилиндри харчат гориво, а другата половина произвеждат гориво и го връщат обратно в резервара.

Коментар

Икономията къде отиде
                      Икономия,колега,икономия!И понеже подозирам,какво ще ми обясниш, ще ти кажа предварително,че на едно място,където се минават 17 км на N по инерция,можеш да минеш само 4 км без газ на D и борд компютъра да ти показва 0/100,през другите 13 трябва да си подаваш по малко.Ето ти задачка,която като си решиш ще си отговориш на въпроса.Още една изходна данна:колата гори 0.8л/час на N.
                      Човека си го е обяснил много точно.
                      Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                      SSang Yong Kyron 2.0xdi
                      Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Първоначално публикуван от atanas_93 Преглед на мнение
                        Човека си го е обяснил много точно.
                        Не е обяснено , колко харчи , когато " трябва да си подаваш по малко" .
                        А моята кола, като я пусна с 90 на Д се засилва още малко, ако натисна спирачката , смъква една надоло и почва да спира. Явно различните автомати работят различно.

A1+

Коментар

Не знам как е при колегата, но при 'моя' участък ако не изключа от скорост имам няколко секунди ППХ (при което най-вероятно компютъра въобще не преминава към изключване на горивото), а в останалия участък разхода се върти между 3-6л/100км..
                          Става въпрос за конкретни условия - конкретен релеф на пътя...
                          При друг релеф (по-стръмен наклон) разбира се е по-изгодно да я оставиш на Д (и да се включи ППХ) - тогава разхода ще ти е 0л/100км (освен ако компютъра реши, че трябва да подгрява катализатор, ДПФ и т.н.)...
                          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                            освен ако компютъра реши, че трябва ...
                            На модерна кола с автомат карайте на Д и си свиркайте щото икономията зависи от компотера повече отколкото от вас
                            То и вървежа пак така
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не е обяснено , колко харчи , когато " трябва да си подаваш по малко" .
                              А моята кола, като я пусна с 90 на Д се засилва още малко, ако натисна спирачката , смъква една надоло и почва да спира. Явно различните автомати работят различно.
                              Ako казваш,че на Д се засилва повече отколкото на Н си провери автомата,първия признак за тръгнал автомат е като пускаш по надолнище без газ на Д двигателя да не вдига обороти,което е равнозначно на това да няма спирачно действие.
                              Враца

Коментар

Ako казваш,че на Д се засилва повече отколкото на Н си провери автомата,първия признак за тръгнал автомат е като пускаш по надолнище без газ на Д двигателя да не вдига обороти,което е равнозначно на това да няма спирачно действие.
                                Не съм казал това нещо. Казах, че се залива още малко от 90 , защото са много дълги скоростите, ако натисна спорачката слиза надоло една и почва да спира

A1+

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X