Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И все пак-за или против GRAND CHEROKEE 3,1 WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: И все пак-за или против GRAND CHEROKEE 3,1 WJ

Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнение
    Все ми плюете мотора,ма то е от завист.Моето мнение е,че е перфектен мотор,никога не съм почувствал да имам нужда от още мощност,колкото му поискам толкова ми дава,единственният му кусур е,че гори нафта колкото 4 литров осмак,т'ва е положението.Кефа цена няма.В този смисъл,двигателят си е супер мощен ,просто при цена на нафтата с 5 стотинки над бензина се обезсмисля покупката на голям дизел,който гори колкото бензиновите двигатели за съжаление.
    Ама бензиновия ще ти даде ли такъв въртящ момент??

Коментар

Въртящият момент си е хубаво нещо,но за да го използваш този джип за дълго натоварване,разбирай състезания,трябва нов радиатор,с поне два пъти по голяма охлаждаща повърхност,проверил съм,има такива,но струваха към 2000 лева мисля и се правят за арабските страни.И все пак новите дизели с коман рейл при много по малък обем на двигателя,харчат поне наполовина,при същите конски сили.Поне по това което съм чел,мисля,че първият успешен дизел слаган на Гранд е трилитровият мерцедес,ма кви пари са,едва ли ще ти се иска да го джиткаш по горите,абе няма пълно щастие
      TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
      Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
      Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
      Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Първоначално публикуван от getsov Преглед на мнение
        Ама бензиновия ще ти даде ли такъв въртящ момент??
        Обикновенно дизелите имат по-висок въртящ момент, лошото е че не е линеен а се проявява като завърти турбото... Затова за мен големия V8 е перфектен за такъв вид автомобил - има тяга от празен ход та до края на оборотомера.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от miral Преглед на мнение
          Кажете ми като на лаик-как и от какво да пазя този според вас неподходящ двигател за JEEP-а ,2ООО г.? Основно ще го ползвам на асфалт. И втори въпрос - как е обозначена версията с най-много екстри.?
          В последно време много хора ме плашат със силното накланяне на джипа във завой-други пък казват че по-стабилен от гранда няма!????На кой да вярвам???

Коментар

Кажете ми като на лаик-как и от какво да пазя този според вас неподходящ двигател за JEEP-а ,2ООО г.? Основно ще го ползвам на асфалт. И втори въпрос - как е обозначена версията с най-много екстри.?
            А откъде идва и т.н."гмуркане" в завой.Един приятел казва ,че особено на децата му,им става лошо по време на път??

Коментар

Накланя си се , но не колкото ТLC 120 например и си вози мекичко. Това е добре защото не уморява при дълъг път по не много добра настилка.
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

аз моя го ползувам за дълъг път по не ме уморява от леката кола може би защото карам по бавно и по умерено, а за люлеенето се свиква даже в момента ме кефи като карам през гаден път.Разбира се ако всичко е стегнато по ходовата част.Мотора е 3.1 и не е лош например е по тих когато спра на сфетофара до някой ГОЛФ -tdi-бегачка

Коментар

Наистина "люлее" повече, но прави впечатление, че на завой не ляга, така както се очаква, при това меко возене. Минава си 90 и повече градуса завой с много висока скорост без да имаш усещане за "гмуркане", но има едно важно условие - завоят да се мине без корекции с волана. При малка корекция, ефекта веднага се проявява и трябва още газ, за да поднесе задницата и да се тушира явлението. Това не можах да си го обясня. Ако някой знае нека сподели.
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Окачването на WJя започва да люлее след 100 000км.
                    Преди това е стегнато стабилно и комфортно.

Коментар

А откъде идва и т.н."гмуркане" в завой.Един приятел казва ,че особено на децата му,им става лошо по време на път??
                      Колега аз имам три деца като най-голямото е на шест години,пътували сме много и за един ден /особенно в чужбина /сме изминавали по 600-800км.Нито те нито ние не сме се чувствали дискомфортно.Гранда вози доста комфорно и е много стабилен на завой.

Коментар

Имам следният въпрос: предлага ли се във версията LIMITED като екстра ESP-стабилизираща програма и климатроник,а не климатик?
                        Каква е разликата между климатик и климатроник ?

Коментар

Имам следният въпрос: предлага ли се във версията LIMITED като екстра ESP-стабилизираща програма и климатроник,а не климатик?
                          Каква е разликата между климатик и климатроник ?
                          Климатроника е електронно управляван климатик. Задаваш желаната температура в купето и той сам си определя колко силно, къде, колко...
                          докато при климатика сам си управляваш всичко

Коментар

ESP няма.

Много рядко се среща Ларедо с климатик.
                            Повечето са с двузонов климатроник.
                            Лимитет задължително.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                              ESP няма.

Много рядко се среща Ларедо с климатик.
                              Повечето са с двузонов климатроник.
                              Лимитет задължително.
                              Да,но аз чакам до дни от Германия именно LIMITED 3,1 с ESP.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                                Обикновенно дизелите имат по-висок въртящ момент, лошото е че не е линеен а се проявява като завърти турбото... Затова за мен големия V8 е перфектен за такъв вид автомобил - има тяга от празен ход та до края на оборотомера.
                                +1 Абсолютно вярно.
                                Но моя няма тракшън контрол и при рязко потегляне нагоре по наклон върти и четирите колелета.
                                Когато изпреварвам и другия автомобил се опитва да ускори, за да ми попречи просто подавам малко повече газ и имам чувството, че автоматика превключва направо две скорости по-долу, а изпреварваната кола все едно, че е натиснала спирачки, а не газ, просто бързо започва да се смалява в огледалото за обратно виждане.
                                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X