Обява

Свий
Няма добавени обяви.

съмнение при покупка на гранд 1997

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: съмнение при покупка на гранд 1997

Не случайно намираш 3.1 за по 4 - 6000лв в мобиле и карс... Замисли се!
    R 727cc BB KIT
    ZJ V8
    WK2 V6

Коментар

И да се замисля пак отговоря няма да ми изскочи от небето а и е почти 15 годишен джип не висок клас колко да струва? вероятно клони към клас "паркетник" шосеен джип незнам зтова събирам мнения на компетентни колеги във форума който си е патил ми споделя какво да гледам
      Landrover Discovery 300TDI 1998

Коментар

Aми нека колегата Baha да ти разкаже за неговите преживявания с конкретния модел 3.1

Коментар

Ако си толкоз мераклия на ГЧ 3,1 в Бургас на изхода за Сл.Бряг се продават 4/четири/бр. Автосервиз е, не е автокъща. Чорбаджията е печен автомотьор и не е измамник. Ела и гледай и си избирай. Мога и тел. за връзка да дам. Пиши едно ЛС.
          в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
          Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Първоначално публикуван от freon Преглед на мнение
            И да се замисля пак отговоря няма да ми изскочи от небето а и е почти 15 годишен джип не висок клас колко да струва? вероятно клони към клас "паркетник" шосеен джип незнам зтова събирам мнения на компетентни колеги във форума който си е патил ми споделя какво да гледам
            Идеята ми беше да сравниш цената на 3.1 с подобен клас джип/ паркетник от тези години с подобен мотор и изпълнение. Виж и колко страници 3.1 се предлагат в бг и чужди сайтове. Просто всеки бяга от тях с 300!!! И отново, нека собствениците които са попаднали на читава и поддържана бройка и продължава да ги слуша не се обиждат. Но положителни думи за VM 2.5/ 3.1 процентно във форума, не мисля, че ще има повече от 10% от имащите обективно мнение...
            R 727cc BB KIT
            ZJ V8
            WK2 V6

Коментар

убеден съм че за всяка марка и модел ще има различни мнения тук във форума а се спрях на марката jeep защото преди година изтървах уникален чероки 2.5 бензин 1998 в гърция не по моя вина май там имаше проблеми с документите че оттам се запалих точно това ми се иска класическото чероки 2.5 бензин с климатик след фейслифта но в бг никой не продава такова или иска около 5000 и нагоре или пък е тотална развалина

Коментар

убеден съм че за всяка марка и модел ще има различни мнения тук във форума а се спрях на марката jeep защото преди година изтървах уникален чероки 2.5 бензин 1998 в гърция не по моя вина май там имаше проблеми с документите че оттам се запалих точно това ми се иска класическото чероки 2.5 бензин с климатик след фейслифта но в бг никой не продава такова или иска около 5000 и нагоре или пък е тотална развалина
                Не мисля, че това е най-подходящия мотор за този Джип. Имай пред вид че единия цилиндър ще работи само за климатика. Купето е голямо и доста тежко за 2,5 бензин, а и след газифициране....
                в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....

Коментар

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
                  Не мисля, че това е най-подходящия мотор за този Джип. Имай пред вид че единия цилиндър ще работи само за климатика. Купето е голямо и доста тежко за 2,5 бензин, а и след газифициране....
                  абсолютно не съм съгласен! конете са съвсем същите каквито са и на дизеловия 2.5! както вече трябва да ви е станало ясно изобщо не съм фен на големите литражи, и трудните офроуд режими за които са нужни те. моето каране на автомобил нито е по стръмни чукари нито със 150 по магистрала със 90-100 по асфалт 4х4 по кален но равен черен път 115 коня на това купе му стигат мое мнение всеки според нуждите избира возилото

Коментар

абсолютно не съм съгласен! конете са съвсем същите каквито са и на дизеловия 2.5! както вече трябва да ви е станало ясно изобщо не съм фен на големите литражи, и трудните офроуд режими за които са нужни те. моето каране на автомобил нито е по стръмни чукари нито със 150 по магистрала със 90-100 по асфалт 4х4 по кален но равен черен път 115 коня на това купе му стигат мое мнение всеки според нуждите избира возилото
                    Ами тогава що не си вземеш едно Самурай-че и да си свиркаш. Ако търсиш малолитражен JeeP си сбъркал темата.
                    А това че са равни конете при дизела и бензина е верно....ама донякъде. После следва въртящия момент и нещата стават несравними. Ако търсиш нещо, което да ти харчи малко, да го купиш евтино втора ръка, да не даваш пари за подръжка и да ти изкара поне 10 години.........то "таково жувотно нема" Стискай дупето и събирай парички още време, чети какво пишат колегите и след това пак ела! Както казва един колега "майстор" трябва да заделиш и около 2000 лева за следпокупно обслужване за да си сигурен, че машината ще ти служи добре. За 3-4000 лв. само дървета ще ядеш и ще си най-честия посетител във форума.
                    Поздрави и успех в покупката.....

Коментар

... по магистрала със 90-100 по асфалт 4х4 по кален но равен черен път 115 коня на това купе му стигат мое мнение всеки според нуждите избира возилото
                      Ще разбереш колко не му стигат като тръгнеш да изпреварваш, насреща се появи някой и ти натискаш педала, а то не може повече ... Или като започнеш да катериш някой баир, особено, ако си се понатоварил.

А и ме съмнява разходът на малкия бензин да е кой знае колко по-нисък от този на 4-литровия.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз само ще добавя, че истински Jeep (американски) с малък или дизелов мотор НЯМА! Всичко под 4 литра е направено с цел икономия и най-вече тук в Европа, а както знаем - икономията е майка на мизерията! Относно АСК - аз от три години се опитвам да убия моя автомат и на асфалта и в гората. За сега не успявам... Относно разхода (на газ): София - Приморско съм го минавал и с 90 лева и със 180 лева - в зависимост от това "какво съм си обул на краката"... Бягай от старите модификации дизели на VM, като дявол от тамян!

Поздрави
                        Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 17-09-14, 05:00.

Коментар

Темата не съм я сбъркал защото аз я отворих а относно липсата на мощност съм до болка наясно 1во 6 години съм карал камион шкода мадара с ремарке когато превземе да речем ришкия проход на 2ра бавна молейки се да не ти се наложи да търсиш в движение 1ва скорост пак ще си говорим а и съм карал ауди 1.6 карбурато със скромните 69 коня на купе 1300кг за липсата на мощност имам достатъчно опит и наблюдения и не споря че е неприятно! а и вече от дизела се отказах както написах и по горе поради 99% хокане срещу него от съфорумците. обсъждаме модели на jeep нали? не аз съм го сътворил на чертожната маса така че съм в правилния раздел а като ходя за риба багажа по скоро е обемист отколкото тежък така че и с "понатоварването" няма се сблъскам за парите за поддръжка също не споря да бедни сме българите гоним икономия отдето може но лагери пружини и т.н. железария мисля че и при 2.5 и при 4 литров са еднакви (изключвам разбира се двигателя). Целта ми е да събирам мнения за слабите компоненти за да знам какво да гледам при оглед а не да ме убеждавате за мощност

Коментар

freon, какво им се вързваш на тия грандо/герантофили. Гъз знае и 2, и 200. Тази мощност от 125 коня на 1400 кг купе е напълно адекватна. Моята кочина е със същите параметри и си върви съвсем прилично. И на магистрала, и по черно. В този форум поне 80% от джипките са с такава или по-ниска мощност

Вярно е че като свикнеш на 200+ коня, тези ти се виждат малко, но някой трябва да ги храни тия 6/8 жадни гърла. Не всеки има възможност. Разходите за гориво на един автомобил за гориво са си сериозно перо във всеки бюджет.

2,5 бензин не е лош и проблемен мотор. Същият е като 4,0 но с два цилиндъра по-малко. Виж, 2,5 дизел е най-оплюваният двигател тук, не само при JEEP, но и във всички друки марки, които го използват. Може би има защо.
                            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                              freon, какво им се вързваш на тия грандо/герантофили. Гъз знае и 2, и 200. Тази мощност от 125 коня на 1400 кг купе е напълно адекватна. Моята кочина е със същите параметри и си върви съвсем прилично. И на магистрала, и по черно. В този форум поне 80% от джипките са с такава или по-ниска мощност

Вярно е че като свикнеш на 200+ коня, тези ти се виждат малко, но някой трябва да ги храни тия 6/8 жадни гърла. Не всеки има възможност. Разходите за гориво на един автомобил за гориво са си сериозно перо във всеки бюджет.

2,5 бензин не е лош и проблемен мотор. Същият е като 4,0 но с два цилиндъра по-малко. Виж, 2,5 дизел е най-оплюваният двигател тук, не само при JEEP, но и във всички друки марки, които го използват. Може би има защо.
                              А стига митове и легенди за "разход" и "изхранване"! 2,5 на VM се води най-икономичния дизел сред наборите си (и с най-добри мощностни характеристики). Средният му разход на извънградско е около 8 л/100 км. При средна цена на дизела в момента от 2,55 лв/1 л излиза 20,4 лв на 100 км. Делим тези 20,4 лв. на 1,18 лв. колкото е средната цена на пропан-бутана и излиза 17, 28 лв/100 км или 14,6 л/100 км - това е средния извънградски разход 5,2 литров осмак движещ се със средна скорост от около 130 км/ч. Оставям на страна въпроса колко време може да я поддържа тази средна скорост допотопния дизел и на каква цена, и колко време го може осмака. Возия, динамика, запас от мощност и въртящ момент, и тях ги оставяме на страни. Та какво викаш...?!

Коментар

Прибави в уравнението и цените на ГО и данък !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X