Обява

Свий
Няма добавени обяви.

съмнение при покупка на гранд 1997

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• съмнение при покупка на гранд 1997

Здравейте, предстои ми покупка на гранд 1997 дизел с дясна дирекция рових мнения тука във форума но тъй като никога не съм карал 4х4 автомобил нито съм имал проблем с охлаждането на моето фордче не намерих отговор на моите съмнения Вече разбрах че никой няма положително мнение за италиянския мотор 2.5 дизел с отделните глави именно поради прегрявания та въпроса ми е следния пари ми под лъжичката че въпросната машина е с износено уплътнение на разширителното казанче и съответно охладителната течност не си прави нужното налягане, а и ме изправя на нокти мисълта че въртиш врътката за топло и студено на таблото но от там си вее жега на всичко отгоре имало разбит лагер на климатика и кардана е свален съответно само кардан а четох тук за някакви стоманение ламели дето ги няма към карданчето, другото е че се чува тропане през дупките отпред в ляво съмненията са ми в 3 неща: амортисьор, тампон на амортисьор или биалетка? Иначе машината има приличен външен вид добре мърка мотора запушвах разширителното казанче с ръка незнам доколко може се прецени на тихи обороти незагрят двигател не ми духа ръката мисля и няма някакви шумове и виене по черно при вклучено 4х4 но наистина незнам на какво да обърна внимание иначе цената ме устройва дайте едно рамо благодаря ви предварително
    Landrover Discovery 300TDI 1998

От: съмнение при покупка на гранд 1997

Ето ти едно просто уравнение
    цената на жипката + цена и труд на нови части на компонентите които те съмняват = на цялостната цена на колата.
    Ако пак те устройва цената - вземай.

Коментар

цена и труд на нови части мога да калкулирам само след поставена диагноза така че уравнението е с преобладаващи неизвестни въпроса беше притеснителни ли са установените от мен съмнителни наблюдения и какво пропускам да забележа и на какво да наблегна да гледам

Коментар

Щом е свален кардана, няма как да я пробвате в режим 4Х4...най добре да я погледне човек който е наясно с тези машини!
        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Защо след всичко написано продължаваш да мислиш за този екземпляр? Давай на следващата оферта, а ако изхвърлиш дизела от уравнението ще караш Jeep.
          JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Първоначално публикуван от freon Преглед на мнение
            ...иначе цената ме устройва дайте едно рамо благодаря ви предварително
            Колко пари ТИ ДАВА собственикът за да го вземеш ?
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

може би неточно съм го написал свалено е карданчето задвижващо климатика. задвижването на мостовете си е наред 4х4 работи и на бързи и на бавни. а относно дизела спрямо бензина разбрах отдавна накъде клони масовото мнение във форума и аз преди година ако ми видите темата бях побеснял за 2.5 бензин но не ме огря а рядко излиза такъв вече на 4 литровия и нагоре не ми се скача а като чета и по новия 3.1 автоматика и там проблеми доста изскачат незнам чакам съвети иначе цената му е 2000лв и ако се окаже че не е прегряван ще ме води доста дълго за риба

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                Колко пари ТИ ДАВА собственикът за да го вземеш ?
                Bogoljub не се шегува.
                Има много писано за Jeep и дизел. Трябва да си съвършено наясно с пълната история на конкретния екземпляр, поддръжка и обслужване, ако си се заинатил, че ще е с дизелов двигател, както и да има някой с необходимите знания да го прегледа преди да го купиш.
                Jeep WJ 4.7
                Ex WJ 4.7, Ex ZJ 5.9

Коментар

Първоначално публикуван от freon Преглед на мнение
                  ... вече на 4 литровия и нагоре не ми се скача ...
                  4-литров на газ като пари за гориво е напълно съпоставим с разхода на малко (2.5) дизелче. Да не говорим, че двигателят като такъв е доста по-безпроблемен от VM дизелите.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

не бих спорил с вас но мен ми трябва да ме вади от риболовни излети ако ме запраска дъжда там ще му въртя 1000-2000км на година максимум а и дори да не е този все пак как да проверя дали не е прегряван? това постоянно включено парно ми е съмнително дори да взема нова капачка пак може да не надуе мъркучите

Коментар

Тази цена, 2000 лв., макар и за дясна дирекция, не те ли притеснява? Бих те посъветвал да бягаш далеч от такава оферта, освен ако продавачът не те обича безкрайно, дължи ти огромна услуга, това е десетата му кола и иска да я даде на много близък.

Казваш да те вади от риболовни излети с 1000 – 2000 км на година. Да не стане така, че ти да я вадиш от майстори 10 – 20 пъти на година.

И за необходимостта от по-проходима кола. Ти си знаеш къде ходиш и сигурно си преценил прагматично, че наистина ти трябва, но ще кажа какво аз виждам. Това лято се запалих по рибарлъка и си викам ей, от няколко години правя Jeep-а от подписа ми – двигатели, окачване, гуми и дреболии, значи безгрижно ще ходя на места дето няма навалица. Нямаш представа какво разочарование и увиснал нос сдобивам, след като съм се лашкал юнашката и с голямо злорадство към риболовците с леки коли, по дървосекачески коловози, калчица, стръмни пътчета, нападали дървенца и клони, често всичко това е в съчетание и след като стигна до някое заветно затънтено място виждам паркирало цялото разнообразие от клекнал, увиснал и изтърбушен ранно-деветдесетарски автопарк, там където си мисля, че само джипка може да стигне. За капак по-миналата седмица на такова място видях палатка с челяд и оборудване за дълго къмпиране и зад катуна най-нахално стоеше Рено Клио 2005 г. Все едно ме ритнаха в корема.

Ама ти си знаеш де. Щом ти е мерак, намери майстор да гледа, да рови и да каже става ли това дето го искаш. Успех!
                      Последно редактирано от Александър Белов; 06-09-14, 20:59.
                      JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Продaвaше се тук във форумa 4.0 грaнд с гaз с нормaлнa дирекция, регистрирaн и в що-годе нормaлно състояние зa 3000лв.
                        Aко имaш пaрите рaзгледaй го, не си зaслужaвa десняк 2.5 итaлиaнски дизелов трошляк зa 2000, при положение че зa още 1000 взимaш много по-истинскa мaшинa с ляв волaн.
                        Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                        Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Всички сме против дизелите в темата, замисли се! Ей за този говори АлКБ http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=186948 Много малък е шанса да попаднеш на нещо добре гледано, пък и дори да е, няма гаранция че ще продължи да слуша. VM в Jeep в България е ужас с много малко изключения!
                          R 727cc BB KIT
                          ZJ V8
                          WK2 V6

Коментар

Точно за този Гранд говорех. За рибарска кола е супер, има си газ има си гуми, като разход в лв ще е същия, че защо не и по-малък от дизеловата трошка.
                            Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                            Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

благодаря за отговорите за добро или за лошо ме отказахте , щях вчера да взема един добър и поддържан нисан терано 2 но след много двоумене продавача се отказа да го продава

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X