Обява

Свий
Няма добавени обяви.

съмнение при покупка на гранд 1997

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: съмнение при покупка на гранд 1997

Първоначално публикуван от stankos Преглед на мнение
    Прибави в уравнението и цените на ГО и данък !
    Ми да прибавим и годишните разходи за ремонт и поддръжка ако искаш..?!!

Коментар

Първоначално публикуван от freon Преглед на мнение
      ... Целта ми е да събирам мнения за слабите компоненти за да знам какво да гледам при оглед а не да ме убеждавате за мощност
      Кои са слабите компоненти на кола, която гони пълнолетие, не си знае пробега и вероятно е минала през няколко ръце ли? Божа работа! Много зависи кой как я е експлоатирал.

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
      ... някой трябва да ги храни тия 6/8 жадни гърла. ...
      Като пари за гориво древен 4-литров шестак, 190 к.с. с LPG ми изяжда колкото също толкова древен 2.5-л дизел със 100 к.с. ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
        Ми да прибавим и годишните разходи за ремонт и поддръжка ако искаш..?!!
        За съжаление не разполагам с ясновидски способности , но ти щом умееш може да прибавиш и тях !
        За смяна на масла и филтри може да се сметне ,ама аварийните ремонти са Божа работа !

Коментар

За съжаление не разполагам с ясновидски способности , но ти щом умееш може да прибавиш и тях !
          За смяна на масла и филтри може да се сметне ,ама аварийните ремонти са Божа работа !
          Ако поразровиш в раздела, ще видиш, че трудове съм написал по темата (и не само аз за съжаление)! Обаждам се само за неща, за които имам личен опит! Ти колко 2,5 TD на VM си карал, поддържал и ремонтирал..?!! Аз само един и ми стига за остатъка от живота, колкото и да е той...

П.П. - И за да не звуча като "чеки. на мокър пясък" - за да си сигурен в този двигател при покупка втора ръка, трябва да се провери и ревизира всичко по линията "чашки", пръти на хидравличните повдигачи, клапани. Отделно проверка и ревизия на охладителната с-ма, цилиндрови глави и т.н... С оглед на конструктивните особености на този двигател (долен разпределителен вал) това е равносилно на основен ремонт. Тука има майстори - питай ги какви пари излиза упражнението и колко от тях въобще са навити да се занимават с този двигател! Според мен по кенеф дето си го взел за 2000 лева не си заслужава да се хвърлят още толкова, само за да си сигурен, че няма да те остави още на първия излет, ама мазохисти всякакви..?!!
          Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 17-09-14, 11:16.

Коментар

Красив и скромен ,ама докачлив !
            Не оспорвам знанията и опита ти ,ама като правиш сметката за улеснение на човека е коректно да посочиш и останалите посочени от мен величини ! Съответно сумата на данъка за МПС 125 к.с. и за 220 к.с. ГО за 2.5 мотор и съответно 5.2.литра. Не става само 8 литра нафта е равна 14,6 литра пропан -бутан като пари !

Коментар

За ГО не знам дали има разлика. Над каква кубатура ставаха еднакви? Не е ли от 2,5 нагоре? Май само в данъка е разликата....
              edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Не оспорвам знанията и опита ти ,ама като правиш сметката за улеснение на човека е коректно да посочиш и останалите посочени от мен величини ! Съответно сумата на данъка за МПС 125 к.с. и за 220 к.с. ГО за 2.5 мотор и съответно 5.2.литра. Не става само 8 литра нафта е равна 14,6 литра пропан -бутан като пари !
                Данък, колко да е разликата ? Без катализатор, в София - 125 к.с. е 190,26 лв. на от 10 до 14-годишна кола, на 220 к.с. - 373.67 лв. Разлика 183 лв. годишно. Съсипващо...
                В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Над 14 год разликата е много по-малка
                  edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Как човек да не е щастлив сред такова голямо и задружно семейство ! Надявам се да оцени помощта ви и по-лесно да направи правилния избор за нуждите си !

Коментар

За данъка има значение и големината на населеното място, където се регистрира колата - колкото по-малко, толкова по-нисък...

Коментар

За данъка има значение и големината на населеното място, където се регистрира колата - колкото по-малко, толкова по-нисък...
                        Не е вярно това твърдение ! За Субару 209 коня, в Божурище платих 450 лева данък, което ми се струва, че е повече от в София . Доколкото ме уведоми служителката в данъчното, общината решава размера на данъците !
                        0899 шест5313нула
                        За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                          Не е вярно това твърдение ! За Субару 209 коня, в Божурище платих 450 лева данък, което ми се струва, че е повече от в София . Доколкото ме уведоми служителката в данъчното, общината решава размера на данъците !
                          Аз няма да пиша колко ми е данъка, че ми е неудобно, ама вярвай ми - вярно е! Божурище е към софийска община междувпрочем...

Коментар

да от дизела се отказах каквото успях да изчета за него вероятноста да попадна на поддържан и читав екземпляр клони към 0 никой продавач не би споделил болежките на джипката риска не е оправдан а и за ГО за коли с десен волан повечето застрахователи бият в тавана за въпросния гранд излязоха застраховки от 198лв до 615 самозабравят се според мен и то само затова че е с десен волан, предпоставките за ПТП били повече а за данъка катализатора над 100 конски сили не играе изобщо около 140лв мисля го гледах за Шумен благодаря колеги в спора се ражда истината ако ми щукнат други въпроси дори за други марки пак ще питам в съответния раздел
                            Landrover Discovery 300TDI 1998

Коментар

Аз няма да пиша колко ми е данъка, че ми е неудобно, ама вярвай ми - вярно е! Божурище е към софийска община междувпрочем...
                              Не е...към община Сливница е..а кмета не дава да се изрече да преминат към София, защото щели да им гепят от париците..и така им е добре..Твоя Гранд в София ли е регистриран?
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                                Не е...към община Сливница е..а кмета не дава да се изрече да преминат към София, защото щели да им гепят от париците..и така им е добре..Твоя Гранд в София ли е регистриран?
                                Във Велинград...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X