Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand cherokee 5.2 за влекач

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Jeep Grand cherokee 5.2 за влекач

От известно време се появи един проблем - на бензин при студен двигател работи неравномерно , явно не всички цилиндри работят , на газ също го има този проблем но във високите обороти . Проблема обаче се задълбочи - на газ при средни и високи обороти почна много да прекъсва , дори веднъж угасна по време на движение . Предполагам че са свещи или кабели и затова искам да ги сменя , дайте някаква информация откъде мога да си ги поръчам на що годе нормална цена
    VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

От всеки магазин, дето има качествени кабели, само не поръчвай комплект за Гранд, ами ги вземи по размер...... за моя 4.0 ми излезнаха около 40лв. вместо над 100 за комплекта.

Виж обаче и въздушния филтър или нещо по газта да не е запушено, че чак да гасне

Коментар

Кабели и свещи намерих , но ударих на камък в търсенето на дистрибуторна капачка и палец , някакви идеи от къде мога да купя ?
        VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
          Кабели и свещи намерих , но ударих на камък в търсенето на дистрибуторна капачка и палец , някакви идеи от къде мога да купя ?
          Скорпион 13 провери ли? те пращат по куриер....... другата алтернатива е от нета, но става по-бавно

Коментар

Или vestauto .

Коментар

VEST AUTO можеш и от сайта им да си ги провериш и поръчаш.Успех
              Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD
              Toyota Hilux III

Коментар

Здравей, да ти е честит любимият ми Гранд
                Задният диф. има LSD лично аз с брат ми сменихме дисковете, семеринга и распорната втулка. Някъде имам снимки ако искаш ще потърся.
                LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
                  Здравей, да ти е честит любимият ми Гранд
                  Задният диф. има LSD лично аз с брат ми сменихме дисковете, семеринга и распорната втулка. Някъде имам снимки ако искаш ще потърся.
                  Така и предположих че има задно ЛСД защото при бавен завой ми провлачваше едната гума . Много е добра машината , просто с времето някои неща трябва да се подменят и затова търся откъде да ги купя / темите ти за Гранда ги изчетох целите /
                  VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Смених свещи , капачка и палец / кабелите ми се видяха добри и ги оставих / резултатът е следният - на бензин работи добре с много лека нестабилност на оборотите на празен ход която отдавам на замърсени инжектори . С газта нещата обаче са повече от зле - нестабилни обороти , глъхнене при подаване на газ , липса на мощност - със постепенно подаване на газ едвам дигна 110 км/ч . Почти същите симптоми ги имаш и преди да смяната , но трябва да добавя и доста големият разход на газ - 25 26 л/100км извънградско . При отначало по магистралата ми даде 17 на 100 на автопилот и имаше достатъчно мощност във всички обороти , след това разхода му рязко се качи до близо 30 градско и почнаха проблемите с мощността и оборотите . Обаче установих и друго нещо - много бързо ми свършва бензина при положение че карам само на газ и работи на бензин само при първоначалното студено палене . Също така индикацията за бензин/газ при преминаването от бензин на газ свети едновременно червения и зеления диод и то доста дълго време , освен това много трудно сменям режимите ръчно от бутона - понякога се налага няколко пъти да натисна бутона за да сменя режима. Не съм запознат с особеностите на газовия инжекцион БСМ , но имам чувството че смесва газ и бензин ... При тестове на бензин със натиснат кик даун , мотора стига около 5000 об и сменя предавка , на газ мудно достига тези обороти и рязко падат до 4500 и това се повтаря неколкократно все едно не му достига гориво . Явно ще ми трябва добър газаджия ама в Стара Загора са доста кът , та ще трябва да се ходи другаде ... Между другото старият собственик караше само на бензин , явно проблемите с газовата не са от сега ...
                    VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Стигна ли до теб кабела за диагностика ?
                      С негова помощ и лаптоп, могат да се разберат много неща, тая кола извънградско харчеше 15 - 17 зависи от скоростта.
                      Смени ли 2-та газови филтъра ?
                      Малкият е в газовият клапан, най-вероятно е задръстен и за това така върви на газ и проблемите със смяната газ/бензин може да са от там.
                      LZ1RED

Коментар

При мен също смесваше газ и бензин (Simgaz), но само в процеса на превключване. Накарах газаджията да ги нагласи на всички цилиндри едновременно да се спира бензина и да се пуска газта от инжекторите, вместо един по един или по двойки както са там. За целта трябва малко по-висока температура при превключването, за да не замръзне някой изпарител, но всички задавяници и заглъхвания изчезнаха...
                        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Кабела е при мен , ще сменя двата филтъра , но не видях има ли кран на бутилката за да спра газта ?
                          VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Има ама трябва да се завреш под Гранда на канал или подемник, крановете сочат или сочеха... към пода на колата под 45 градуса за това не ги виждаш.
                            Между другото като отвиеш филтъра на клапана излиза газта от рейката. При загасен двиг. клапанът е нормално затворен към бутилката. Но не пречи да затвориш и крана ;-)
                            LZ1RED

Коментар

Утре ще ги погледна на канала
                              VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
                                Смених свещи , капачка и палец / кабелите ми се видяха добри и ги оставих / резултатът е следният - на бензин работи добре с много лека нестабилност на оборотите на празен ход която отдавам на замърсени инжектори . С газта нещата обаче са повече от зле ...
                                Един приятел имаше наскоро подобен, да не кажа съвсем същия проблем. Първия "майстор" при когото отишъл, му беше заявил, че буталата му са за смяна (?!?). Естествено, пича колкото и да не вдява, стигнал до извода, че няма как да е вярно и продължил нататък. В края на краищата се оказа прецакан изпарител. Уж няма какво да се прецаква, но... след смяната, колата лети.
                                Брат му от едното любопитство беше надул стария и се оказа, че гадината от време на време "спича" и налягането в рейката е на практика непредсказуемо. Ако не забравя, ще го питам къде са му правили диагнистиката.
                                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X