От: XJ или ZJ за офроуд проект?
Пиши едно ЛС на Кесаря. В главата ми се върти, че имаше някакви негови хора в Търново, които произвеждат нестандартни по форма и обем газови бутилки, отговарящи на всички стандарти. Ако спомените ми са верни, помисли и за варианта - оставяш си бензиновия резервоар, а на цялата свободна площ на дъното на багажника (и без това няма как да навреш в него резервна гума с размер по-голям от оригиналния) праскаш една плоска бутилка с височина от 20-25 см. (един ден като се опарича, аз смятам така да постъпя). Не съм и смятал обема точно, но ще се получи нещо с вместимост от 120 - 150 л. Така при среден разход в гората от 30/100 ще имаш преход на газ от порядъка на 400 - 500 км., няма да загубиш осезаемо обема на багажника, както това се случва с монтажа на бутилка тип "бойлер" и ще подобриш разпределението на тежестта между двете оси, преборвайки една типична "детска болест" на Черока и Гранда - леката задница. Като бонус ще получиш и непокътнатия бензинов резервоар, благодарение на който ще имаш резерв от още 250 км. преход - така където и в БГ да ходиш по горите, както и да караш, никога няма да мислиш за горивото и дали ще се добереш до бензиностанция, дори и нещо по газовата уредба да се скапе. От личен опит съм установил например, че зимата при температури под -15 С и при силно разреден антифриз в охладителната система (на -18С), изпарителя (клапана) на газовия инжекцион не смогва да изхрани двигателя при по-сериозен напън (а ти обичаш да си играеш в снега), въпреки че моя е 170 киловата и резерв - дал Господ. Просто компа превключва на бензин. Оправи се, като увеличих концентрацията на антифриза - явно влияе на топлоотдаването, ама човек като не знае и това му се случи в гората, а разполага само с 20-30 литра бензин - става кофти. Има го момента и, че ако решиш да ходиш някъде по чужбинско и не си наясно с бензиностанциите там (работно време и на кои има газ), ще си спестиш много нерви и обикаляне, а не както аз - отивайки с кола за първи път в Гърция, да разбера по трудния начин (много обикаляне, псуване и нерви), че почти няма денонощни бензиностанции извън магистралите...
Дано съм ти бил полезен. Успех!
За това не бих си позволил да ти давам акъли, поради недостатъчна компетентност! Питай Близнаците за тая работа- няма да те върнат никогиш...
Първоначално публикуван от verter
Преглед на мнение

Дано съм ти бил полезен. Успех!
Много ме заинтригува момента с обръщането на раздатката? NP 231 може ли да и се случи това и колко ще е успешно ? къде ще се падне лоста за превключване,

Коментар