Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трудно палене + бял пушек + няма гориво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Трудно палене + бял пушек + няма гориво

В такъв случай,можеше да провериш статично центровката с индикаторен часовник,ако имаш необходимия уред.Така щеше да знаеш,дали причината е само в грешните показания на датчиците или и в неправилна центровка на помпата.Не е случайно,че възможножтта за статична центровка на помпата към двигателя, е оставена и при помпите с електронно управление.При правилна статична центровка и стойностите по време на работа биха били коректни.Често дори и при не съвсем коректна статична центровка,електрониката успява да компенсира неточноста,като ползва обратната връзка от датчика на една от дюзите и датчика за положението на коляновия вал.
    Статичната проверка на центровката се пропуска при зацепване на помпата и се ползват показанията на компютъра,ама ако всичко друго е в норми иначе не става без нея.
    При всички положения тази проверка не вреди.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
      В такъв случай,можеше...
      Няма смисъл Цецо. Знаеш много добре, че освен проблемите, микропроцесорните системи имат и добри страни. В смисъл, че си казват за секунди неща, които иначе изискват маса време и труд.

Коментар

Така е.Особено ако мястото за тази проверка не е много удобно,а пък повредените датчици и без друго се сменят,ще мине и без това.
        После при изправни датчици,ще си центроваш помпата по компютъра и няма да има грижи.
        Само вметнах,какво може да се направи без тестов компютър и преди да се купуват датчици(или ако не се купуват).В смисъл,че ако я центроваш статично ,по стария метод,после едва ли ще се наложи да я коригираш.Ама ако е разправия,а се сменят и датчиците,наистина ще е излишен труд.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

"... При проверката на свещите ..."

Как проверихте свещите - извинявам се за въпроса, но върховете зачервиха ли се? Проверихте ли дали има напрежение при подаване на контакт и колко време се задържа. И накрая - подадохте ли напрежение на свещите директно от акумулатора.

Коментар

Свещите на тоя мотор обикновено карат сумати време без проблем и бих казал, че най- малко те правят проблеми, демек подгряват си както трябва. Това което трябва да направи за момента е да смени датчиците и да сложи един възвратен клапан (преди горивния филтър) да види дали на следващата сутрин ще запали, ако запали е ясно че дърпа въздух и започва търсенето по магистралите и помпата, ако не запали, помпа и МАП сензор, но не вярвам това да се случи.
            R 727cc BB KIT
            ZJ V8
            WK2 V6

Коментар

Аз по-скоро си мислех за един клапан малко преди помпата, така ще имаме пълен филтър и цялата магистрала до помпата. А свещите както писах - скоро ги сменях - около месец. Имам ръчна подкачваща помпичка след филтъра, която играе ролята и на възвратен клапан и си мисля, че е по-добре да е непосредствено преди помпата.
              Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнение
                Аз по-скоро си мислех за един клапан малко преди помпата, така ще имаме пълен филтър и цялата магистрала до помпата. А свещите както писах - скоро ги сменях - около месец. Имам ръчна подкачваща помпичка след филтъра, която играе ролята и на възвратен клапан и си мисля, че е по-добре да е непосредствено преди помпата.
                Нищо, че си ги сменял преди месец. Провери така ли работят, както съм ти описал в по горния пост. Скоро имаше един случаи с един Нисан , който не искаше да запали сутрин, а бяха сменили свещите. Иначе те си работеха, но не както трябва. Като се смениха с правилните - нямаше проблем. Да , ама една свещ, от тия правилните струваше около 60лв. И второ , едно Волво , палеше трудно , бял пушек, прекъсваше, то не бяха центовки, то не беше въздух. Имах съмнение за крива биела. Накрая се оказа повреда в блока за подгравяне на свещите. При студен двигател, подава импулси към свещите до тогава , докато не загрее колата - накъде около 4-5 минути. Така,че пробвай.

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
                  Нищо, че си ги сменял преди месец. Провери така ли работят, както съм ти описал в по горния пост. Скоро имаше един случаи с един Нисан , който не искаше да запали сутрин, а бяха сменили свещите. Иначе те си работеха, но не както трябва. Като се смениха с правилните - нямаше проблем. Да , ама една свещ, от тия правилните струваше около 60лв. И второ , едно Волво , палеше трудно , бял пушек, прекъсваше, то не бяха центовки, то не беше въздух. Имах съмнение за крива биела. Накрая се оказа повреда в блока за подгравяне на свещите. При студен двигател, подава импулси към свещите до тогава , докато не загрее колата - накъде около 4-5 минути. Така,че пробвай.
                  Купувах един спрей от ОМВ за лесно палене на студено - пръска се директно във входящия въздух след като изгаснат подгревните свещи. Този спрей явно е някакъв запалим, защото се опитва да запали от самия спрей - за стотни от секундата пали, ама после гасне, защото няма нафта ... Та за това съм ги изключил свещите
                  Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнение
                    Купувах един спрей от ОМВ за лесно палене на студено - пръска се директно във входящия въздух след като изгаснат подгревните свещи. Този спрей явно е някакъв запалим, защото се опитва да запали от самия спрей - за стотни от секундата пали, ама после гасне, защото няма нафта ... Та за това съм ги изключил свещите
                    Чакай, чакай! Аз ти препоръчвам да гледаш напрежението на самите свещи, а не да чакаш да угасне лампата на таблото. И също да изключиш кабелите на свещите и да подаваш напрежение директно, когато палиш. Когато постави новите свещи пробва ли ги дали работят коректно - да се зачервява само върха?

Като казваш, че няма гориво - а ми разместете капака на помпата - напред, назад.
                    Последно редактирано от stilnik; 29-12-10, 11:07.

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
                      Като казваш, че няма гориво - а ми разместете капака на помпата - напред, назад.
                      И това може да се наложи,ама е по-добре да не е на око,а като така и така ще се връзва на компютър за тест,тогава да се направи.Там си изписва стойностите на цикловата порция,които се регулират с местенето на капака.
                      По спомен,мисля че трябва да се бутне капака към ангренажа за увеличаване на горивото.

Коментар

Аз да попитам,откъде се явява белия дим като няма гориво?
                        Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                        Grand 3.1TD
                        0898 620 306 Стоян

Коментар

Пак сме в глуха улица.
                          На поредната диагностика пак показа +136* температура на мотора, при положение че часовника на таблото показва към 80*. Стигнахме до втория датчик на главата, за който Иван каза че докладвал на компа. В сервизната информация на Бош си излезна и процедурата по отстраняване на проблема - лоша връзка с буксата, неработещ датчик (при 50* 3-4кОм); прекъснат кабел (5,5V на буксата); и компютър. Пак маса разглобяване, загуби на антифриз и т.н., и всичко с двата датчика е в нормите с изключение на компа, който няма как да тестваме.
                          Джипа го изкарахме и на пробно каране. Не знам как вървят другите, ама тоя изобщо не върви. Със заварка на газта направих задръстване на околовръсното. Стига до към 1900 об. и до там. На монитора турбото пълни до 0,6 бара и после се реже на 0,4. Центровката се оказа в нормите - държи зелената зона и по-малко влиза в жълтата.
                          Може ли някой от Колегите да каже как палят и вървят тия Гранд-ове? По принцип, че намам аналог?

Коментар

Пробвайте с друг комп.
                            Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                            Grand 3.1TD
                            0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                              Пак сме в глуха улица.
                              На поредната диагностика пак показа +136* температура на мотора, при положение че часовника на таблото показва към 80*. Стигнахме до втория датчик на главата, за който Иван каза че докладвал на компа. В сервизната информация на Бош си излезна и процедурата по отстраняване на проблема - лоша връзка с буксата, неработещ датчик (при 50* 3-4кОм); прекъснат кабел (5,5V на буксата); и компютър. Пак маса разглобяване, загуби на антифриз и т.н., и всичко с двата датчика е в нормите с изключение на компа, който няма как да тестваме.
                              Джипа го изкарахме и на пробно каране. Не знам как вървят другите, ама тоя изобщо не върви. Със заварка на газта направих задръстване на околовръсното. Стига до към 1900 об. и до там. На монитора турбото пълни до 0,6 бара и после се реже на 0,4. Центровката се оказа в нормите - държи зелената зона и по-малко влиза в жълтата.
                              Може ли някой от Колегите да каже как палят и вървят тия Гранд-ове? По принцип, че намам аналог?
                              Пали от четвърт сутрин /с нов аку бош силвер 830а/, с редовни свещи и гориво от Лукойл.
                              Не стъпват на колелата си когато са изправни и 14 -15л/100 харчат.

А сега аз да те питам -тази диагностика нищо ли не ти казва за нафтовата помпа?
                              За да видите първоначалното палене направете следната операция. Отворете горното капаче на помпата/ще потече нафта, ама нищо няма да повредите/ , там има един палец. Когато подадет контакт и стартирате палеца се завърта на 80-90% от мах. и след това като запали колата , се връща на около 10% от мах. Ако това не го прави - бутнете с ръка палеца за да осигурите подаване на гориво. При това положение колата трябва да запали веднага и ще потече нафта. /Сложете тава под мотора-за екология/
                              Последно редактирано от stilnik; 29-12-10, 22:23.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                                Нищо сигурно няма в тия системи. Имам приятел в Хюндай, дето се вика и х.я му е майстор. Та той ми е казал, че "диагностиците" са единственните дето не могат да си изкарат парите. Щото като почнат някой такъв проблем и се въртът по една седмица.
                                Не казвам, че ще запали, ама айде помисли има ли разлика и каква е, между -40 и +150 при стартиране на студен мотор!?
                                Приятелят ти е много прав.Но пък е по интересно.
                                grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X