Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трудно палене + бял пушек + няма гориво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Трудно палене + бял пушек + няма гориво

Та това са проблемите с моя гранд. Много ще ми помогнете с идея къде да го закарам, че да го поизлекуват, защото му дойде времето да се кара.
    Сутрин пали трудно след доста въртене, нафтата му пада и докато запали при въртенето пуши бяло, след като запали след няколко секунди се изчиства и се оправя. Веднъж запалил няма проблеми докато не постои повече време и изстине. Сменях свещите, ама не знам ... искам да го закарам някой да го погледне.
    Джипа е с 3.1 мотор.
    Грандоман WJ 3.1 QD

От: Трудно палене + бял пушек + няма гориво

Пречините може да са в доста неща.За начало може да се проверят дюзите и помпата.Когато пуши бяло сигурно усеща ли се мириз на "сурова" нафта??Ако и след стенд на дюзите и помпата не се оправят нещата работата става дебела.Единствения останал вариянт ще е смяна на бутала и сегменти.
    0885719173-Красимир

Коментар

Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнение
      Та това са проблемите с моя гранд. Много ще ми помогнете с идея къде да го закарам, че да го поизлекуват, защото му дойде времето да се кара.
      Сутрин пали трудно след доста въртене, нафтата му пада и докато запали при въртенето пуши бяло, след като запали след няколко секунди се изчиства и се оправя. Веднъж запалил няма проблеми докато не постои повече време и изстине. Сменях свещите, ама не знам ... искам да го закарам някой да го погледне.
      Джипа е с 3.1 мотор.
      Белия пушек е сурова нафта, или вода. Ако е нафта - центровка. Ако е вода - глава.
      Преди време имаше някакъв сходен проблем. Дай повече инфо.

Коментар

Стига сте сдухвали човека с глави и дюзи, сменяй горивния филтър по най- бързия начин и провери всички маркучи за нафтата преди да сложиш новия, дошло му е времето. Абсолютно същото беше при мене, преди седмица го смених, сега още не съм цъкнал до край ключа и Джипа запалил.
        R 727cc BB KIT
        ZJ V8
        WK2 V6

Коментар

Може и да е от клапана на горивния филтър и да ти връща горивото... там решението е с клапанче за 12лв последователно на маркуча който вкарва гориво във филтъра.
          що не отидеш при влади333? на първо четене се сещам за него, а има и много други съфорумници, който с удоволствие ще ти помогнат.

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
            Стига сте сдухвали човека с глави и дюзи, сменяй горивния филтър по най- бързия начин и провери всички маркучи за нафтата преди да сложиш новия, дошло му е времето. Абсолютно същото беше при мене, преди седмица го смених, сега още не съм цъкнал до край ключа и Джипа запалил.
            Филтър няма как, че няма да върви.

Коментар

По симптомите които описа ... е абсолютно същия случай като моя, с еднакви двигатели сме... И има как да е, просто докато се запълни възд. възглавница във филтъра с нафта и изкара въдуха и аз въртях по 20- 30 секунди докато палне, после няма грижи!
              R 727cc BB KIT
              ZJ V8
              WK2 V6

Коментар

пробвай да подгрееш 3-4 пъти преди да запалиш... и кажи какво става... че се сетих и за друго...

Коментар

Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнение
                  Джипа е с 3.1 мотор.
                  Същата работа беше и при мен. Като престои повече от 6-7 часа трябва да върти като латерна, докато запали - понякога по 30-40 секунди, че и повече. Докато въртеше, правеше бели димни завеси и смърдеше, после като прикюфка, пак пушеше сиво-бяло и пак смърдеше гадно. Абе ставах за резил по улиците... Иначе, след като запали, му трябваха няколко секунди да подреди цилиндрите, да успокои оборотите и спира да пуши и да смърди. Независимо дали навън е минус 15 или плюс 30 градуса. Ако го паля отново в рамките на 6-7-8 часа, пали като кибрит. Но ако престои повече, особено цяла нощ, цялото въртене и димни завеси се повтарят. Сменях свещи, сменях горивни филтри, сменях маркучета за обратна нафта - никъв ефект.

След като почти се бях отчаял, в НН сервиз срещу смешни пари ми сложиха някакво клапанче между горивния филтър и помпата, смениха едно парче маркуч за гориво и от тогава пали от четвърт оборот.
                  ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                  Volvo XC90 D5 Executive '12
                  Volvo XC60 D5 Summum '11
                  Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

да де... 12лв

може да избегнете това цялото въртене, ако напомпате горивото посредством помпичката която е над горивния филтър... помпи се докато стане адски трудно за помпене... Правилният начин да се ремонтира е нова такава, тъй като тя си има възвратен клапан, но с времето се скапва, обаче цената и ще е космическа... затова най-добре с клапан последователно на маркуча

Коментар

Скоро колега имаше същия проблем,смениха горивния филтър под него имаше нещо катоклей и вода почистиха .Запалиха и пак същото.Оказа се че,смучеше въздух от един маркуч който влиза горивото във фитъра.Дано да има успех и при вас.

Коментар

Привет, колега! Имах подобен проблем с Пежо 1.9 tdi. То не бяха свещи, то дюзи, предполагаеми проблеми с помпата - всичко мина на стенд! Минах и през варианта помпане на гумения "балон" преди палене, все същото - бял пушек и трудно палене! Докато един приятел не ме заведе/като малко дете/ на диагностика, изчистиха някакви грешки, коригираха центровката/както казваАndro 160/, и двигателя "заспа", и всичкото това за 20 лв. Успех!
                        "Make love, not war!"

Коментар

И аз като другите колеги бих те посъветвал да провериш филтъра и дали нафтата не се връща обратно по маркучето към резервоара, пробвай с ръчно подкачване на горивото и ако тогава запали без проблем - слагаш едно клапанче и мей сърце.
                          Закараи я все пак и на една диагноастика да я преслушат.
                          I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Може да пробваш и с чашка с нафта, на мястото да филтъра, само да не объркаш маркучите, Ако врътне веднага е ясно какво. Варианта с клапана е добър, но не най- добрия.
                            R 727cc BB KIT
                            ZJ V8
                            WK2 V6

Коментар

При мен подобни симтоми имаше от напукан маркуч от резервоара до филтъра. Там е подналягане и визуално теч няма, а си смуче въздух.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X