Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Cherokee (XJ) 4.0 - ново попълнение.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Jeep Cherokee (XJ) 4.0 - ново попълнение.

90 % е датчика, но ми хрумна една идея, която е много лесно да се провери, а няма нищо общо с датчика за положението на лоста.
    Преди много години имах същия проблем (по твоето описание 1:1) на жигула и се оказа не затегнат болт на масата от акумулатора към шасито. Ако имаш ключ маса, провери и него.

Напомни ми утре да ти разкажа каква весела история си спретнах сам покрай тая не затегната маса.
    Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
    Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Привет отново, миналата седмица сънувах някакви лифтове и като се събудих се замислих:

Имам следните въпроси:

Основен: Какво е необходимо да си кача черока XJ на 35-ци + поставянето на 100% locker на задния диференциал?
      и втора част на същия въпрос: Подходящ ли е XJ за такъв проект или да търся смяна с Wrangler/друга марка джип?

Моментното състояние и сетъп на джипа е това:http://www.offroad-bulgaria.com/show...91#post1880291

Допълнителни въпроси:
      1. Дана 35/35C ще издържи ли 33/35'" гуми + 100% блокаж? Трябва ли да търся Дана 44 задължително?
      2. Ако взема за отзад Дана 44 от някой гранд, то трябва ли ми и предната Дана 30? Различават ли се предавателните числа на Дана 30 от XJ и Dana 30 от ZJ, който е със задна Дана 44 примерно?
      3. Как да си усиля задния кардан освен с готов афтърмаркет вариант? Карданът за Дана 44 по-як ли е от този за Дана 35?
      4. Има ли друг компонент от джипа, който ще се окаже очаквано слаб за 35-ци?
      Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
      0888/00-55-37

Коментар

Налагал ли си някога 33ка до 35ца?Ще се изненадаш колко е малка разликата!
        Jeep cherokee XJ 4L,6.5 inch long arm lift,33/12.5/15

Коментар

Не съм bigy, представям си разликата визуално: 5 см повече в диаметър и 2.5 см по-висока гума = 2.5см по-висок просвет на задния диф.
          Окачването ще му сложа 2 инча подложки отпред и отзад и съм готов. Оствават всички други въпроси обаче.

Най съм мераклия на нов проект върху базата на Вранглер, но черокът дава вид да има доста живот в него (като обява втора употреба ще е силно неоценен) и засега се питам, ще понесе ли ново развитие или просто ще изхарча едни бъдещи пари навятъра и после пак ще започвам отначало с някой Вранглер.
          Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
          0888/00-55-37

Коментар

Свържи се с tk3c-pyce. Той има богат опит с Cherokee XJ и вероятно ще може да ти отговори на доста въпроси. Предполагам си чел темата му: 2001 XJ - новият проект на русенските теке3есари.
            Успех!
            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
            First impression is not always true. Get inspired.
            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Започни отначало с някой Wrangler.

Коментар

На Черок без ядове лесно и евтино влизат 31ци и дават много добра проходимост, 33ки се купува лонг арм лифт и 2000$ + още много за доставка монтажи и т.н. и почват да страдат доста неща че са на границата. Над 33ки е безсмислено защото самото купе не е кой знае колко здраво, а и всичко друго. Дана 35 държи на 35ци и то с 5,2ка. Вранглер или XJ все тая като механика, така или иначе за да стане добър проекта ще изхърлиш 80% от колата, ще поръчаш мостове за 15 000$ за да държат и така

Коментар

Най-лесно с дана44 отзад, предавателните числа вероятно няма да са еднакви, но могат и да съвпаднат. Но проблема е отпред какво ще правиш. Аз засега карам с дана 30-ката, ама с едно наум, че може да се строши във всеки момент Ако искаш да караш здраво с такива гуми мисли за някакви здрави мостове. А разликата м/у 33 и 35 може да се гледа само при еднакви като производител и модел гуми иначе има отклонения, просто някой от гумите не отговарят на размерите си.
                  Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                  http://www.facebook.com/JeepBG
                  LZ1GGC

Коментар

Влади АРБ има готов кит за дана 35 с усилени полуоски блокаж и т.н става за 35" но цената е една.... ето ти за отпред http://www.rcvperformance.com/produc...x?sku=CVJ30-XJ и http://www.quadratec.com/products/16100_2003_07.htm , за отзад е същото.
                    Jeep ZJ 4.0 HO, AW 4 , Quadra Drive
                    NV 231 - COMMAND-TRAC
                    3" lift

Коментар

Ванка, това дето си пуснал е само блокажа за дана 30 и то в оригинал без усилени полуоски. Като се има впредвид, че усилените бяха 30 шлицови, а тези 27 е напълно безмислено монитрането на този блокаж. Едно от най-важните неща което трябва да се определи първо е бюджета който ще се отдели, защото 2 моста с блокажи издържащи гуми 35ци не са евтини, особено ако се взимат нови части.
                      Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                      http://www.facebook.com/JeepBG
                      LZ1GGC

Коментар

За черок да стане перфектен бюджета за всичко е максимум 10 000лв с все колата, каквото и да направиш над тези пари ще е безсмислено за това което дава черока като база. 4500лв хубав черок + 4000лв лифт с докарване и монтаж, 1500лв гуми +/- някакви парички Всичко друго е изгъзица, не смятам Ванти 10лв и други нещица

Коментар

Ми пише, че са на 50% по-здрави от оригиналните , а стоковите нисят 33" мисля , че стават тогава ?
                          Jeep ZJ 4.0 HO, AW 4 , Quadra Drive
                          NV 231 - COMMAND-TRAC
                          3" lift

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                            За черок да стане перфектен бюджета за всичко е максимум 10 000лв с все колата, каквото и да направиш над тези пари ще е безсмислено за това което дава черока като база. 4500лв хубав черок + 4000лв лифт с докарване и монтаж, 1500лв гуми +/- някакви парички Всичко друго е изгъзица, не смятам Ванти 10лв и други нещица
                            +1
                            Абсолютно вярно. При това така направената машина е годна за разходки, средни по трудност преходи, без излишни заиграфки по каменаци и разни отвесни равнини , щото иначе след всяка разходка ще трябва да се минава през бокса. Не че не става за състезания и тем подобни ама там е оправдано наливането на торби с пари.
                            Черокито си е софтаджийско, тея дето ги гледаме по разни клипчета отвъд водата са променени до такава степен, че от черокито остават само купето, двигател и евентуално скорости+раздатка, ама там е така. Имам един познат от щатите, който идва в България на обяна на опит, та и той запален като нас по джипките. Веднъж се заговорихме и го питам как стоят нещата с частите и цените, а тай вика: "Е отиваш до локал джънк ярд (нещо като гробница за коли/вторини суровини) и намираш почти всичко необходимо. Ако там няма за 24 часа нужните части са пред гаража." Е да ама, тука не е баш така. Към Влади : карай си джипката и не се занимавай с глупости, ако искаш нещо повече директно скачай на Унимог, поне откъм клиренс няма да страдаш

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                              ако искаш нещо повече директно скачай на Унимог, поне откъм клиренс няма да страдаш
                              По-добре Wrangler с мостове от Унимог

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Resized_IMG_3109.jpg
Прегледи:1
Размер:63.2 КБ
ID:5444965
                              Последно редактирано от Stefan Dimov; 19-01-13, 16:07.

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                                ...4500лв хубав черок...
                                Ради, не че нещо, ама нали точно в момента ровя за такава машинка.
                                За тия пари бензинов + хубав ми се струва трудна работа. Или да съм уцелил някакъв момент в който случайно няма ни един на пазара...
                                Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                                Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X