Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Cherokee (XJ) 4.0 - ново попълнение.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Jeep Cherokee (XJ) 4.0 - ново попълнение.

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
    По-гъсто значи 15W-40 нали така?

Ще взема да го запиша звука да го чуете.
    И 10/40 става, даже май най-добре.
    Но по добре както се каза да го чуе някой и да илиминира групата КММ и ГРМ, щото може и да не се оправи със смяна маслото. Владо и Димата знаят как да направят съответните тестове.

Коментар

Джипа си тропаше на биела....Не влагай много надежда в маслото.
      "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
      Mark Twain
      СтоЕнчA

Коментар

Мерси, ще хвана да го отворя и да го разгледам какво става вътре и без това има течаш семеринг, малко рециклаж ще му се отрази добре. Това с лъженето и добавките не го обичам принципно.
        Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
        0888/00-55-37

Коментар

http://vbox7.com/play:6499301a7f
          0888/00-55-37

Коментар

Това отгоре чуваш ли го? Има и някакво стържене, което звучи като от лагер.
            Отворихте ли го?
            99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
            It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Малинов Преглед на мнение
              Това отгоре чуваш ли го? Има и някакво стържене, което звучи като от лагер.
              Отворихте ли го?
              Не се чува отгоре. Там се чуват всякакви други тракащи звуци , но по високочестотни. Повдигачи вероятно.

Не съм го отварял още, защото в ауди форума почти всички ме съветват да не го правя. Да съм замерил първо налягането на маслото, да му сложа по-гъсто масло, добавка и ако не се орави илиу да отварям (това значи основен ремонт) или да си намеря друг мотор.

В интерес на истината това чукане си го имало и когато съм го купил миналата година. Намерих си едно клипче как го тестваме при Андро и там си се чува ясно същият звук.

Мисля, че като е по-студено/гъсто маслото това чукане го няма или е доста незначително. Като позагрее обаче го чувам и докато карам.

Засега няма да го карам и като се наглася ще видя какво да го правя. Търся сервиз със стетоскоп, за да го преслушат точно откъде идва и да взема някакво решение.
              0888/00-55-37

Коментар

Щом го няма отгоре проверката отдолу ти е доста по-лесна. Свалете капака на картера и вижте какво става, развийте и една биела да видите лагерите.
                99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
                It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Обади ми се щото така с някакви клипове е несериозна работа. Освен това излиза че аз съм виновен, пък ти една година го караш джипа и досега само хвалби "колко е добър" и "как съм случил".

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                    Обади ми се щото така с някакви клипове е несериозна работа. Освен това излиза че аз съм виновен, пък ти една година го караш джипа и досега само хвалби "колко е добър" и "как съм случил".
                    Не си виновен за нищо. :-)
                    0888/00-55-37

Коментар

• От: Jeep Cherokee (XJ) 4.0 - ново попълнение.

Карай си го така докато роди и после сменяй мотора.

А иначе според мен шума е от бутален болт, не е страшно и може да изкара десетки хиляди километри.

Повдигачите ти също се чуват.

Ако се кара нормално може и 100 хил.км да си ги навърти и пак да си трака и чука.
                      Последно редактирано от Stefan Dimov; 24-08-11, 20:25.

Коментар

Сега монтирах слушалки на компа и го чух. Неприятно. Оставям на четящите да преценят може ли такова чукане да не се чуе преди една година, когато за около час гледах джипа за първи и последен път.
                        Чува се от картера. Най вероятно е биелен лагер. Така не може да се кара - има много голяма вероятност да се скъса долната глава на биелата и тя да излезе през блока! Тогава наистина отиваш на нов двигател. Сега най тежкия вариант е шлайф на коляновия вал и нови основни и биелни лагери. Разбира се, ако всичко останало след вала е в норми.
                        Понеже се чуствам съпричастен, пак казвам - ела. За да си спокоен, ще ти осигуря експертен съвет от колеги с над 30г. опит в ремонтите на двигатели. Има и "стетоскопи", и други методи на диагностика. Така, с общи усилия ще се локализира проблема и стъпките за неговото решаване.

Коментар

Щом държиш да се увериш, ето!

http://www.vbox7.com/play:3c3660d3

Преди година, в твоя сервиз и още стария собстрвеник зад волана. Чува се идеално.

Пак ти казвам, не ме разбирай погрешно. Не те виня за нищо. Бях при теб да ми погледнеш ходовата част и задвижването, защото миналия септеври от джипове не отбирах нищо. Не съм очаквал от 19 годишен джип да е безпроблемен и основно гледах да не е текнал като лейка и най-вече да няма ръжда. Друго ще си го оправя. Няма нещо, което да не може да се оправи що се касае до железа. Ако трябва ще сменя и коляновия вал. Цените на частите в щатите са смешни за този мотор.
                          Ще мина да го чуеш, но не знам кога ще го подкарам. Поздрави!
                          0888/00-55-37

Коментар

... Чува се идеално...
                            Да, чува се "идеално". В момента когато джипа е пред рампата, а ти снимаш на разтояние поне 5 м.
                            През това време аз нагласям рампата и после отивам до джипа.
                            Мисля че правим грешка с тия клипове. Микрофона усилва и променя звуците неимоверно. Обърни внимание какво адско стържене се чува, когато аз нагласявам рампата като я влача по бетона. Няма такъв силен звук в действителност.
                            В тая връзка - ако чукането преди година и сега може да се определи като идващо от един възел, не е биелен лагер. С "чукащ" биелен лагер двигателя не може да работо дълго време и само стотина километра са достатъчни да се износи окончателно и разруши възела.

Коментар

Принципно си прав, на мен също не ми е направил впечатление на чукащ при покупката. И да е чукал и било по-слабо. Сега съм и с друго масло и + 5000км.
                              От пролетта насам вече ми направи впечатление.

Може и маслото да става на вода, защото е 30. а чукането се чува доста добре на загрял мотор и в жеги, докато на студен даже не съм сигурен дали го чувам.

Разпитвам по обяви колко струва цял двигател, защото според мен, а и според други отворим ли го си отива на основен ремонт и не знам дали ми се занимава. Склонен съм да го докарам до счупване и да го сменя целия, отколкото да го ремонтираме основно.

Днес ще му сменя маслото да видя как ще му се отрази , ще му шибна една добавка и ако няма подобрение ще дойда да го отворим откъм картера и да се разглед положението и да се преценява.
                              0888/00-55-37

Коментар

Пробвах със смяна на масло + добавка и положението след всичко е още по-зле. Сега чукат 10 неща откъм картера. Всеки момент ще се счупи нещо сякаш.
                                като му дам газ около 1500-2000 оборота звучи сравнително добре и утихва. На 3000 и нагоре апочва едно грачене.

Спирам го от движение и като се върна от отпуска ще го разглобяваме. Само се чудя сега кое е по-добре, да му се прави основен ремонт или да си взема направо друг двигател от някое ударено джипче?

http://vbox7.com/play:6d5f9bd1d5
                                0888/00-55-37

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X