Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Cherokee (XJ) 4.0 - ново попълнение.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Jeep Cherokee (XJ) 4.0 - ново попълнение.

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
    Какво може да се измисли за центъра на тежестта или просто по-кротко и внимателно, което не ми е проблем.
    Принципно на тавана си държа и резервната гума, която сега като я актуализирам в 33-ти размер и я монтирам на покрива и съвсем ще влоши нещата.
    Другият вариант е да направя стойка отзад на бронята, и да се надявам, че ще се отрази положително....
    Броня с лебедка отпред мисля ще свали тежестта по-ниско, ама общо взето гадая.
    Бронята с лебедката от пред са ти едни 100 килограма минимум. Като сложиш и приблизително още толкова (задната броня със стойката и гумата, а защо не и една 20л. туба) са ти над 200 кила, които несъмнено ще ти свалят центъра на тежестта чувствително. Ако си с дисконектори на биалетите - просто ги закачай ако видиш много зор, ако нямаш - помисли да си сложиш. Голяма благина е...

Поздрави

Коментар

Добра работа, човек...
      Да си го ползваш с кеф.

Коментар

Браво ! Евала, мечтая си да го постигна един ден и вече знам от кой да търся съвет, Иии още нещо кой е по добрият варянт на 4.0L автоматична или ръчна скоросна кутя и защо Благодарности.

Поздрави !

Коментар

VERTER, чудесна е жипката.
          Между другото, знам че си един от организаторите на един събор, на един друг форум, на една друга марка.
          Събора се получи много добре, като изключим времето разбира се. Дано догодина пак да направите, и този път времето да е по хубаво.
          Ако някой ден колегите от този форум направят събор, твоя опит би бил неоценим!
          Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

СтраОтен е,браво.
            878511557

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение024.jpg
Прегледи:1
Размер:165.9 КБ
ID:5294538
              878511557

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                VERTER, чудесна е жипката.
                Между другото, знам че си един от организаторите на един събор, на един друг форум, на една друга марка.
                Събора се получи много добре, като изключим времето разбира се. Дано догодина пак да направите, и този път времето да е по хубаво.
                Ако някой ден колегите от този форум направят събор, твоя опит би бил неоценим!
                За джипа вече се изказах,колкото до събора,има ежегоден.Засега,все не успявам да отида.....
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от choko Преглед на мнение
                  ...
                  браО - отива ти

Коментар

Колеги, имам пак няколко технически въпроса.

Двигателят ми нещо не звучи добре. Чука точно като дизел. Нещо тропа в него. Студен, топъл все тая.
                    В момента е с американското масло - Пензойл минерално 10W-30.
                    Може би това тропане се появи със затоплянето на времето, защото края на миналата година смених маслото и не помня това чукане.

Посъветваха ме да сменя маслото и да сложа молибденова добавка.

Имам на разположение полусинтетика Шел 10W-40. Мисля като взех джипа старият собственик пак го караше със същото масло. Тогава моторът не чукаше, ама може и някаква добавка да е имал, това не знам.

Имам проблем и с пробката на картера. При последната смяна резбата й беше тръгнала. Явно е инчова, защото в един магазин намерих пробки, но се разминаваше стъпката на резбата.
                    Ходих до Балканстар и се оказа, че нямат, няма и да имат повече. Предложиха ми втора употреба една - също с тръгнала резба. Поне ми дадоха размера.

Някой да е имал сходни грижи и как ги е решил?
                    Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
                    0888/00-55-37

Коментар

Колега за тая пробка един стругар няма ли да ти свърши работа?
                      А относно добавките аз сипвах в маслото миналата година и определено мотора утихна (само че мойто е дизел)
                      Добавката я купих от люлин - до бриколаж точно е магазина- и съм доволен
                      но първо, според мен, сложи друго масло или мини при дядо владо да чуе мотора.
                      Успех и дано няма нещо сериозно
                      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Дядо Владо го е чувал, даже той и Димата ми направиха забележка , че джипа не си харесва маслото
                        Аз го карам основно офроуд много неща шумят и след всяка разходка чувам по нещо ново (старост нерадост) . Не им обръщам много внимание на шумовете, защото лека кола няма да стане никога, но не бях се замислял толкова, че преди не звучеше така моторът.
                        Един приятел го слуша и каза, че звучал тоно като дизела му на БМВ-то му.

Имам допълнително потропване и от дюзите на газовия инжекцион ,но отбелязвам, че превключвам на бензин и така го слушаме. Тропа си.

За пробката и стругарските услуги: гледам че има някакъв дебел вграден уретанов или нещо подобно уплътнител. Няма ли да е проблем без него?
                        Не искам да експериментирам да не остана без масло в планината.
                        Последно редактирано от verter; 19-08-11, 07:29.
                        0888/00-55-37

Коментар

Най вероятно "чукат клапани". Пробвай с по "гъсто" масло. Не се ли оправи - подмяна на хидравлични компенсатори и повдигателни пръти, плюс пълна ревизия на целия механизъм.

Коментар

По-гъсто значи 15W-40 нали така?

Ще взема да го запиша звука да го чуете.
                            0888/00-55-37

Коментар

Има кафе, има бира, ......освен да дойдеш и пак да слушаме
                              На "Биги" се оказа, че тампоните на мотора са зле и той шавроти из коша.......
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Да не те плаша, но и аз на Вранглера имах такова чукане. Без значение дали мотора беше студен или топъл, все един и същи звук. Пробвах с няколко вида масла-без разлика, смених повдигачи-без разлика, смених прътове-без разлика, смених верига-без разлика. Накрая отворих мотора и с огромно учудване установихме, че буталото на 4-ти цилиндър е направило елипса в която хлопа и се получава това чукане. Другото което беше интересно е, че елипсата не беше перпендикулярно на коляновия вал, както по принцип се износват двигателите, а успоредно на него. А, щях да забравя, нямах никаква загуба на компресията.
                                99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
                                It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X