Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Terracan

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Terracan

Наистина е странно при нормално количество обратна нафта да дава грешки. Покарай и виж. При всички положения ако дюзите не са ремотирани (сменени) в един момент ще имаш проблем с тях.
    Не е черногледство, а чиста практика.
    При подобни грешки имах 2 заминали дюзи и 1 напът да го направи. В последсвие отказа да пали и факта беше налице.
    Успех с борбата и не се ядосвай. Повечето сме минали по тоя път

Коментар

Не не се ядосвам каквото е такова даже за момент не съм се и съмнявал прочетох доста.Докато пали и върви няма проблем .Блг на всички ако кажете от къде мога да си поръчаме ремонти комплекти.Т е храна и вода не щат да си ги имам.

Коментар

Колеги търся сервиз или човек който разбира от тия машини,почти прегря на един хълм-не се включи перката за охлаждане,а преди това я карах 300 км по магистрала и нормален път

молбата ми е някой да го погледне и който може да дава(адреси,телефони и тнт)благодаря

Коментар

За кой град става въпрос?

Коментар

Първоначално публикуван от Anheman Преглед на мнение
            Колеги търся сервиз или човек който разбира от тия машини,почти прегря на един хълм-не се включи перката за охлаждане,а преди това я карах 300 км по магистрала и нормален път

молбата ми е някой да го погледне и който може да дава(адреси,телефони и тнт)благодаря
            Вентилаторите /перките/ са два, плюс виско. При мен имаше такъв проблем, изгорял един вентилатор и започнало да се скапва виско. Смених и двете, промивка и заспа.
            יעבור
            «И това ще мине»

Коментар

София колеги и аз така мисля че е виското-защото като е топъл върти перката само че мога да я спра както си реша,само сутрин като е студен двигателя тогава тръгва и къса вестника на парчета

Коментар

Колеги един въпрос задния ми е с лсд и в сервиза ми сложиха кастрол аксел сае 90 апи гл 5 подходящо ли е.Др въпрос ми е семеринга между кардана и дифа задния ми тече поръчах оригинална може ли аз да си сменя или има някаква особеност.днес ще проверя одушниците.

Коментар

Колега , ако беше прочел :http://www.offroad-bulgaria.com/show...12#post2934512 - пост 1057. Трябва и малко четене преди въпросите.

Коментар

Здравейте колеги!
                    Дойде време за смяна на маслата на скоростната кутия, раздатката и предния диференциал.
                    От линка горе с направената табличка видях, че маслата са за:
                    - Ръчна скоростна кутия: 75W -90 (API GL-4) (2,5 - 3,2л.)
                    - Раздатка: ATF DEXRON III (1,42л.)
                    - Преден диференциал: 80W-90 (SAE 90) (1,8л.)

Въпросите ми са:
                    - Маслото за раздатката за обикновената Part-time с 3 позици ли е, понеже аз съм с такава?
                    - Има ли конкретни масла за изброените елементи, от които сте доволни, кои бихте препоръчали? И има ли такива, които откровено НЕ препоръчвате?

Благодаря предварително!
                    Приятен и успешен ден!
                    Hyundai Terracan 2.9 CRDi '04 163h.p.

Коментар

Здравей,
                      Според мен не трябва да е от значение дали си part-time или on-demmand (като при мен) за това масло - все същото трябва да е.
                      Но най-добре се обади в Hyundai България в сервиза и направи справка с тях по номер на шаси примерно.

Поздрави !
                      Hyundai Terracan 2.9CRDI 163p.s. LSD 2004
                      Hyundai Coupe 2.7 V6 2003
                      Vw Passat 2.8 V6 4Motion (Torsen) 2000
                      Gilera RX 125 Arizona

Коментар

Terracan-а нали има варианти с виско муфа в раздатката и постоянно 4х4. Тая муфа нещо като диферениал ли го играе? В смисъл имаме ли постоянно някакъв % от въртящият момент към предните колела или такъв се засилва към предните колела само ако задните превъртят (тъй наречените Torque On Demand системи)?

Вариантите с тази виско муфа много трудно ли се откриват? Щото се замислям за Terracan, но ми се ще да е с автоматична кутия и с виско муфа в раздатката. Такова търся, защото си търся семейно 4х4 и не ми се ще да е part time. А вариантите с междинен диференциал ги разлюбих всичките (Land Cruiser, LR Discovery 2/3 и Grand Cherokee WJ)

И до колко е здрава тази муфа? При нормално (95% асвалтово, по-скоро спокойно) каране да очаквам ли проблеми? Знаете ли какви са цените на муфата ако се наложи подмяна?

Коментар

Мисля , че тук ще намериш отговорите :http://myterracan.ru/forum/index.php/topic,48.0.html

Коментар

Намерих го тук - http://up.picr.de/17261815gf.pdf .

Но като цяло - има плавно предаване на въртящият момент от 0:100 до 50:50 . Явно през основното време е само на задно докато не усети пребоксуване.

Та вторият въпрос - здрава ли е тази система? Скъпи ли са ремонтите? Държи ли се адекватно на сняг? Трудно ли ще е да открия Теракан с автоматична кутия и тази система?

Коментар

Съжалявам , но повече не мога да помогна - моя е парт тайм , но съм виждал Теракани с тод.

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
                                Намерих го тук - http://up.picr.de/17261815gf.pdf .

Но като цяло - има плавно предаване на въртящият момент от 0:100 до 50:50 . Явно през основното време е само на задно докато не усети пребоксуване.

Та вторият въпрос - здрава ли е тази система? Скъпи ли са ремонтите? Държи ли се адекватно на сняг? Трудно ли ще е да открия Теракан с автоматична кутия и тази система?
                                Преди няколко години продадох точно такъв, автоматик, с автоматично включване на предния мост. Бях го купил нов от магазина, продадох го на 180 хил. км. и на 7 години. Не е показвал никакви проблеми с тази система. А ходи и на експедиция до Кавказ и Крим и по черно го мъчих. На сняг при сработване на ЛСД-то на задния мост имаше леко въртене на задницата иначе включването на предния мост практически не се усещаше.
                                יעבור
                                «И това ще мине»

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 12 потребители онлайн. 0 потребители и 12 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X