Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Terracan

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Terracan

Ето и моето ново SUV-че: Хюндай Теракан 2007г., купуван и каран само в България.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150705_141303.jpg
Прегледи:1
Размер:142.7 КБ
ID:5670345

Име:20150705_141333.jpg
Размер:155.2 КБ
ID:5670346

Име:20150705_141428.jpg
Размер:93.3 КБ
ID:5670347

Двигател 2.9 163 коня, 100 000 км.

За момента въпросите които имам са следните:
    1. Забелязвам че е избила лека ръжда по шасито отдолу, и по металните детайли в коша. Трябва ли да ги обработя или да не се впрягам толкова?

Име:20150705_141317.jpg
Размер:75.7 КБ
ID:5670348

2. Има ли датчик на таблото за смяна на двигателно масло при изминати километри или да не чакам да светне чека ами направо да го сменям?

3. Какъв е бутона AMB на климатроника?
    Последно редактирано от jasonsmith; 05-07-15, 21:56.
    Hyundai Terracan 2.9 crdi 163 hp,2007
    Suzuki Vitara ДБ - 1.6 16v, G16BS, 1998 ex
    Hyundai Galloper- 2.5 tdi, 1998, ex
    Продавам гуми 205х70х15!

Коментар

Честито !
      Първо - това не е СУВ , а си е истински високо проходим автомобил. Не , няма датчик на таблото за смяна на масла , защото нямаме борд компютър. Бутона АМВ на климатроника е за отчитане на външната температура на въздуха .Тази ръжда за мен е нищо , но други могат да кажат обратното.
      Със здраве да го караш!

Коментар

Айде честито и от мене. Със здраве да го караш. От София ауто ли го взе или го бъркам? Преди е бил с варненска регистрация.

Коментар

Честито и от мен! Със здраве да го търкаляш а за ръждата не се коси толкова!
          Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
          0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Първоначално публикуван от vaso22 Преглед на мнение
            Айде честито и от мене. Със здраве да го караш. От София ауто ли го взе или го бъркам? Преди е бил с варненска регистрация.
            Да колега, от София Ауто го взех!

Днес изкачих един много стръмен но къс баир на 4H и замириса и запуши яко на съединител, някакви идеи дали имам причини да се притеснявам? Реално не съм забелязал да имам проблеми иначе.

А пък отзад се оказа че съм с ЛСД, всички теракани ли са или само някои, че ми е интересно?

Име:20150707_200602.jpg
Размер:122.1 КБ
ID:5670539
            Hyundai Terracan 2.9 crdi 163 hp,2007
            Suzuki Vitara ДБ - 1.6 16v, G16BS, 1998 ex
            Hyundai Galloper- 2.5 tdi, 1998, ex
            Продавам гуми 205х70х15!

Коментар

Уви не всички Теракани са със ЛСД, а това че е замирисало не е страшно ако го тормозиш много мирише! Миризмата идва от триещите се пластини!
              0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Първоначално публикуван от jasonsmith Преглед на мнение
                ... Днес изкачих един много стръмен но къс баир на 4H и замириса и запуши яко на съединител, някакви идеи дали имам причини да се притеснявам? ...
                Чак да се притесняваш ... Ако по-често го тормозиш, най-много да имаш да сменяш съединител по някое време. По принцип не е лоша идея при каране по много стръмни терени да използваш бавните (4L).
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                  Чак да се притесняваш ... Ако по-често го тормозиш, най-много да имаш да сменяш съединител по някое време. По принцип не е лоша идея при каране по много стръмни терени да използваш бавните (4L).
                  +1
                  0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Привет колеги. Хайде и от мен един въпрос.
                    При движение по магистрала, при по-рязко подаване на газ на пета (изпреварване) няколко пъти ми светна чек-а. След няколко секунди загасава. Загуба на мощност не се усеща.
                    При градско каране не се е случвало. Някакви идеи? Или трябва да се ходи на диагностика?
                    Става въпрос за 2,9 дизел 150 коня
                    Последно редактирано от vaso22; 12-08-15, 14:00.

Коментар

Задръстен горивен филтър или дюза/и/. Има много изписано по въпроса.

Коментар

Това с филтъра да не те успокоява, дюзи!
                        0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Е ха честито. Къде може да се проверят? Колос или.. ???

Коментар

В Инд комерс или Колос.Имай предвид , че дюзи се рециклират успешно , не е задължително да се купуват нови. На диагностиката ще покаже точно какъв е проблема.

Коментар

Много благодаря за информацията. Жив и здрав

Коментар

Колеги, дойде времето да сменям тампони по окачването. Но има един проблем - не мога да си намеря тампони за надлъжните щанги на заднния мост. В Инд и Колос не предлагат отделно тампоните, ами само целите щанги. Някакви идеи къде мога да ги намеря отделно?
                                Hyundai Terracan 2.9 CRDi '04 163h.p.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 18 потребители онлайн. 0 потребители и 18 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X