Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Terracan

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Terracan

Първоначално публикуван от rafiky Преглед на мнение
    Благодаря за пълния отговор Жоро !

И в резюме - да искам да си взема джип за да мога да се придвижвам из града ! За веселба по калища, сняг и всякакви лигави терени НЕобвързани с коловози по-напред ще си взема едно по-дърто субарце, обшито със щитове по дъното(както беше и моето) и ще си правя веселбата, но джипът имам намерение да си го пазя, като надеждната семейна кола, в която жена ми да е сигурна. Да не говорим, че престраша ли се за някой по-сносен Теракан, то веднага му надявам стоманени брони !

Продължавам да очаквам предложения, дори ако някой има конкретна обява предвид, не ка не се притеснява да ми я покаже (било то на лично или тук ).

Поздрави,
    Виктор
    След като ще се ползва като основна семейна кола,добре би било да се потърси варианта на задвижване който не "part time" , а този който е "on demand". При комбинация с автоматичната скоростна кутия е много удобен за каране,особено при хлъзгава пътна настилка. А самата система на задвижване,както и "автоматика" не създават проблеми за ползване и поддръжка.

Коментар

Колеги, да попитам - водната помпа и алтернаторът към един ремък ли са вързани (пистовия). Питам просто от интерес.
      Hyundai Terracan 2.9 CRDi '04 163h.p.
      Да. Ремъка е един, но водната помпа можеж да свалиш само след като махнеш шайбата на коляновия вал и пластмасовия капак под шайбата.

Коментар

Няколко пъти гледам че се коментира въпросът как да се установи дали даден Теракан има или няма LSD. Има прост и доказан метод за тази проверка. Задният мост трябва да се вдигне, така че колелата да са във въздуха (с два нормални крика или на портален такъв). Завъртате с ръце едното задно колело (естествено автомобилът изключен от скорост) и гледате накъде ще се завърти другото задно колело:
        - ако се завърти в противоположната посока = нормален (отворен) диференциал;
        - ако е в същата посока = LSD.

Със същата методика се проверява и за торсен диференциал.

В нашето семейство и аз и баща ми имаме Теракани 2002/2003, един купуван нов и един - втора ръка. Извънредно сме доволни. Този автомобил е като швейцарско ножче - няма ситуация, в която да не е полезен.

Коментар

Здравейте!
          Днес реших да сменя някои неща по ходовата част. Дифа ми е LSD. След като вдигнах задницата, врътнах едното колело, съответно другото се завъртя в същата посока, но след това спря да се върти. И до там.... Независимо кое от колелата въртя, другото не мърда. Бях си правил експеримент преди известно време, дали с едно колело във въздуха ще изляза от положение, но не се получи нищо, останах си на място. Нямам обяснение за това.... Естествено, реших да сменям предни лагери, че ручаха. Купих нови, но се оказа, че не ручат външните (ако мога така да ги нарека) а едни малки вътрешни иглени лагери.... И се оказа, че има три почивни дни и една разглобена джипка..
          В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

Към колегата Горския - не искам да споря , но руснаците тотално отричат посочения метод за проверка на задния диференциал/а те имат доста опит/ . Казват , че този метод няма как да постигне натоварването , за да сработи вътре механизма. Най -добре /според тях/ било в кал или сняг.

Коментар

А най-най-най-добре на платформа с валци, но аз имах предвид "подръчен" тест. На мен поне до сега винаги ми е вършел работа.

Моето Тери днес ми направи странен въртел - по едно нанагорнище загуби мощност. Почнах да изреждам предавките в обратен ред и на втора едвам едвам продължих нагоре. След около половин минута си му се върна силата и така нормално си завършихме пътуването. Даже после го юрках повече от необходимото да видя дали ще се повтори проблема, ама не щя. По таблото не е светвало нищо нито за секунда (а всичките лампи си ги имам и работят - проверил съм ). Аз затова в първия момент си помислих, че е съединител, но последващите проби чрез вандализъм отхвърлиха тази теория.

Някой има ли предположения, както и идеи за тестови постановки, с които да ги изпробвам?

P.S. Като казах, че всички лампи по таблпто ми работят се сетих за една особеност - check engine лампата на контакт светва контролно, но не всеки път. От край време си е така. Някой друг забелязал ли е подобно поведение.

Коментар

Поне при мен , винаги когато дам на контакт светва и после гасне - така го дават и в сервизното ръководство - един вид тест на системата.

Коментар

И при мене светва винаги и след това си гасне

Коментар

Проблемът с моментна загуба на мощност беше решен с подмяната на датчик за позиция и скорост на разпределителния вал - 94 лв оригинален от ИНД. Преди това прочетохме компютъра и установихме грешка 0340 - "несвързана стойност на датчик за скорост на разпрелителния вал", което недвусмислено ни насочи към причинителя на проблема.

Остава да разбера защо check engine лампата ми не винаги се тества при включване на контакт. Идеи?

Коментар

При първо даване на контакт , лампата винаги светва - ако после си играеш - включи, изключи -няма да светва.

Коментар

Колеги, къде мога да си намеря преден десен датчик за ABS-а на Теракана. По автоморгите казват, че не могат да го свалят. От Колос казват, че го няма в наличност и предлагат доставка до около 10 дена и цена от 150 лв. Благодаря!

Коментар

В "Инд.Комерс" трябва да имат - принципно са по-добре заредени.

Коментар

А какво те възпира да попиташ и в Евро 07?
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

В IND го нямали в наличност, предлагат доставка до 10 дни с цена от 180 лв. Евро 07 го нямат в наличност.

Коментар

Ами тогава вземаш един приятел пОдмишка заедно с необходимите инструменти и отиваш в някоя автоморга да си го свалиш сам (принципа на неволята).
                                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X