Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Terracan

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Terracan

Първоначално публикуван от petrashkov Преглед на мнение
    Аз затова искам някой колега да ми премери височината на предните калници, за да проверя при мен колко е вдигнат отпред.
    79 отпред 82 отзад - всичко сток.
    Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
    Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Първоначално публикуван от Juiced Преглед на мнение
      79 отпред 82 отзад - всичко сток.
      Супер. Значи утре ще сваля 4см отпред и минавам в стоков режим докато не реша какво ще правя Че така и полезния ход на амортисьора е намален. С 5см по-разпънат седи от нормалното. Ако ще го вдигам май ще трябва да помисля и за тази част на окачването. Така не ми харесва

Коментар

Здравейте колеги!
        От вчера малко случайно на юнашко доверие вече съм собственик на Теракан - 2.9, 150 кс, автомат. Естествено веднага забелязах някои нередности. Не свети лампата на чека, и показанието на нивото на горивото не е реално. Не съм сигурен дали въобще работи. Извадих таблото и се оказа, че липсват две крушки - на чека и още една, която не съм сигурен за какво е. За чека ми е ясно. Вероятно дюзи и помпа. Молбата ми е за малко информация за каква сигнализация е другата крушка, която липсва, и евентуално дали има някакво решение за нивопоказателя на горивото!
        Благодаря!
        Прикачени файлове
        Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
        VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

Коментар

Здравей колега и честито!
          Не зная какво става с този форум , но не мога да кача снимка. Ето линк да си свалиш полезно нещо -https://hyundaiclub.bg/forum-uploads...a2.52.93.5.rar

Коментар

Благодаря за поздравленията и за полезната информация!
            Предстои пълно обслужване и отстраняване на неизправностите, но като светне чека първо ще проверя дюзите. Разбрах, че там няма крушка за моя модел. Между другото се ровя вече и в руските форуми. Оказва се, че показанието за горивото се явява чест проблем, и на този етап още не съм открил някой да се е справил с проблема. Но тепърва започвам да разучавам. Благодаря още веднъж!
            Последно редактирано от Ивайло Александров; 30-06-18, 19:14. Причина: Правопис!

Коментар

Супер. Значи утре ще сваля 4см отпред и минавам в стоков режим докато не реша какво ще правя Че така и полезния ход на амортисьора е намален. С 5см по-разпънат седи от нормалното. Ако ще го вдигам май ще трябва да помисля и за тази част на окачването. Така не ми харесва
              Само да вметна. Днес охлабих торсионите. Резултата е 80,7см отпред и 82см отзад. Возията е много по-добра и като цяло така ми харесва много повее.

Коментар

Колега Александров , причините за проблема с показанията на нивомера може да са елементарни и лесно отстраними -/някой гъзорък е бърникал там/ -погледни дали не е изместен самия нивомер/има белези/,изгнили кабели,мръсотия.Щом разбираш руски -http://myterracan.ru/forum/index.php/topic,7968.0.html

Коментар

Благодаря за насоките, но проблема си е в таблото според мен. При свалено табло показанието е на първата чертичка /снимката в горния ми пост/.

ПП: Демонтирах пластмасовия екран на таблото да го почистя. Стрелката на датчика за горивото се движи много трудно на ръка. Така ли трябва да бъде? Нулирах го. Сглобих таблото и го монтирах за проба. При контакт стрелката леко се вдигна нагоре, но след изключване не се върна на нулата. Долях 8 литра гориво. Включих контактния ключ и стрелката на нивомера се вдигна до първата чертичка. Датчикът отчита реално някакво повишение на нивото. Изключих от контакт и стрелката отново си остана там където беше последно. Дори и да е за ремонт или смяна датчика за нивото в резервоара, не трябва ли при изключен контакт стрелката на таблото да се връща на нулата?

Другото, което направих е, че свалих крушката за сигнализация за отворена задна врата и я монтирах на мястото на чека. Чека при контакт светна и след малко угасна. При запален двигател не свети. Вдигнах повече обороти на място да видя дали ще светне /знам, че само на ход присветва ако са дюзи/, но се получи друг фал. Стрелката на оборотомера заби в крайно положение и повече не се върна.
                  Прикачени файлове
                  Последно редактирано от Ивайло Александров; 01-07-18, 13:49. Причина: Допълнение

Коментар

На модела преди фейслифта стрелката за горивото не се връща на нула при липса на “контакт”, стои си там и пада постепенно с намаляне на горивото
                    HYUNDAI TERRACAN 2.9 CRDI ,05 163hp
                    VW PASSAT 1.9 TDI AFN ,98 110hp
                    Няма да е все така!
                    Нула две осмици 724 пет едно пет 1

Коментар

Благодаря, тази особеност не я знаех. Това означава, че развалих настройките с прибързаните си действия. Сега при пълна нула по показания ще имам 8 литра резерва.

ПП: Колеги, останах с впечатлението, че това е обща тема за проблеми и похвали. Ако не пиша където трябва, моля да ме извините. Още не съм се ориентирал в този подфорум.

Коментар

Първоначално публикуван от BRUKLLIN Преглед на мнение
                        На модела преди фейслифта стрелката за горивото не се връща на нула при липса на “контакт”, стои си там и пада постепенно с намаляне на горивото
                        Така е и на други корейски автомобили.
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                          Така е и на други корейски автомобили.
                          +1
                          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Възможно е! Аз не бях попадал на подобна иженерна мисъл, та затова ми направи впечатление на един познат на Теракана. На моя 2005 г. не е така!
                            HYUNDAI TERRACAN 2.9 CRDI ,05 163hp
                            VW PASSAT 1.9 TDI AFN ,98 110hp
                            Няма да е все така!
                            Нула две осмици 724 пет едно пет 1

Коментар

"Сега при пълна нула по показания ще имам 8 литра резерва. "
                              Не е точно така -когато стрелката е под последното бяло деление ,започва да свети лампата за резерва -около 5-8 литра. Предполагам ,че ако всичко друго ти е на ред/и не си успял да счупиш нещо/ , нещата ще се нормализират сами в процеса на експлоатация.

Коментар

Само да вметна. Днес охлабих торсионите. Резултата е 80,7см отпред и 82см отзад. Возията е много по-добра и като цяло така ми харесва много повее.
                                Тези цифри, които ти дадох са от миналата година преди да сменя амортесьорите. Сега ги смених с оргинални такива и е мръднал малко нагоре, предницата ми със сигурност не е вече 79 - поне 2 см се повдигна, та стойностите се доближават до твоите.
                                Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
                                Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 11 потребители онлайн. 0 потребители и 11 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X