Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СФ тотално сдаде (замръзна ми нафтата)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: СФ тотално сдаде (замръзна ми нафтата)

Най-вероятно се е събрало достатъчно количество вода във филтъра , та без смяна няма да мине.
    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
      До сега винаги така съм го лекувал, с цел да загрея филтъра и маркучите влизащи в него. Оправяло се е до момента, в който стана -15 градуса. Един ден запали на -14 и това беше. Всъщност мисля писах на по-предните страници или в отделната тема за добавките, но пак ще ти разкажа историята. Проблемът започна миналата зима. Първо сдаде акумулатора, смених го и всичко бе точно, но тогава температурата беше около до -6. В един момент стана малко по-студено /не чак -14/, замръзна ми горивото-обикновена нафта, но с поливане на въпросните места се оправи, след което веднага отидох и налях макс моушъна на ОМВ. Даже и на Боровец ходих след това, като от тогава проблеми със замръзване съм нямал, ама и температурата не помня да е падала до под -10. Понеже сега за Новогодишните празници щяхме да пътуваме, а горивото бе от обикновената нафта, съседи ме посъветваха да сложа на Ромпетрол.......5 зими не им била замръзвала. Сипах от там, за да не замръзне докато ме няма, а и нали прогнозата бе за застудяване, след 8-9 дена, в които колата не бе палена, като се прибрахме на 04-ти януари тя не щеше да запали. Малко полях по обичайния начин и си запали, като после дни наред нямаше никакви ядове. От както стана -14 и надолу, както обясних запали само веднъж и после започнаха проблемите. Оправих я един път, но като налях отново в резервоара, но този път от авиодизела на ЕКО. Мисля пак имаше проблем, оливах, запалих и вече от следващите дни при големия студ спря да пали, до вчера, когато отново с поливане и силен ток успях. Историята по-натам с това как закъсах съм я описал в първото мнение. Така и не стигнах да сипя добавка или бензин.

Тедо, всичко е възможно, включително и ангренаж, ама пък да се случат и двата проблема наведнъж, е малко вероятно. Още от потеглянето вчера колата не бе както трябва, особено при потегляне. Леко полеко започна да влиза в релси, ама на светофара изгасна.
      Смени си филтрите, зареди 10л. бензин и догоре нафта, покарай до Правец със 140 ако си се отпуснал!

Коментар

За да не ти замръзва нафтата сложи в нея спирачна течност.
        SUZUKI VITARA V6
        HONDA CBR 919RR
        MERCEDES ML
        MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Първоначално публикуван от tisho-samokov Преглед на мнение
          За да не ти замръзва нафтата сложи в нея спирачна течност.
          Става за водата в резервоара,но за сгъстяването на нафтата "лекарствата" са други -споделени назад в темата.

Коментар

Има ли развитие по случая ?

Коментар

Довечера ще разбера, тъй като и акумулаторът падна сериозно. В момента си го докарах в работата, за да се зарежда и дано не се е прецакал непоправимо, а е на 1 г. Ако се позареди за 8 ч., т.е. докато съм на работа, дано после има силичка поне да завърти добре, пък след това да видя ще запали ли това СФ или няма. Едно по едно ще ги карам нещата. Ако върти както трябва и колата не пали, ще тръгна от ваденето на маркуча, за да видя качва ли нафта, когато дам на контакт. Ако качва, отиваме към филтъра и така. Но при всички случаи, ако колата се оправи и тръгне, мисля да го сменя. Като има каквото и да е развитие, ще пиша.
              Последно редактирано от Dydo; 27-01-16, 08:44.
              SUV

Коментар

Тоз хюндай е комън реал нали?
                http://www.offroad-bulgaria.com/show...40#post2905540 това е моята тема (с евентуално подобен проблем)
                там съм споменал, че руснаците пишат за някакъв клапан за регулиране на нафтата, до колкото разбрах се намира някъде на самата рейка, тоя клапан има фина цедка и тя се задръства. Проверете и това, то и аз тея дни ще отварям там да гледам какво се случва.
                Знаеш ли с кой мотор е твоя автомобил (D4EA ?) или нещо по различно
                Ако е този е същия като моя.
                I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Ами то не знам да има модификации на този моя, 125 коня който е. Бил с променлива геометрия на турбото уж. Ако нещо не съм прецакал аз мъчейки колата, като цяло проблема стана изведнъж при студа. Не е леко полеко да спира да върви и т.н. Колата си беше пушка отвсякъде-заковани обороти на празен ход-около 850 някъде, без спъвания, присецвания, пушаци и т.н.
                  SUV

Коментар

То и кията ми по същия начин умря от веднъж, даже на топло време (+3 градуса) Паркирах я и след 3-4 часа не пали. Нищо чудно от студа през филтъра да е минал тук таме малко парафин и да е запецнал точно на тая цедка на клапана за регулиране на нафтата. Твоята закачахте ли я на компютър. Аз утре ще правя диагностика. Ще пиша при мен как се развиват нещата, може пък да се окажат сходни проблеми.

Коментар

Ще ни се да е най малкото зло,понякога съвсем друго на финала излиза.
                      Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
                        Ще ни се да е най малкото зло,понякога съвсем друго на финала излиза.
                        Тази част от заглавието на темата: "(замръзна ми нафтата)" я е добавил модератор. Явно с оглед симптомите са преценили, че са сходни при замръзване и да се обсъжда основно в тази насока. Ясно е, че може и да е нещо друго, като в момента съм 50/50, че довечера може да запали. А и аз не знам да има човек, на който да не му се иска, причината да е най-малкото зло Едва ли някой ще си каже с усмивка: "Ехее, сигурно съм скъсал ангренаж, блокирало ми е някое бутало, нафтовата помпа е за тотална смяна, автоматика и той е заминал, а и сигурно съм изгорил нещо по електрониката плюс това, че ще трябва и нов акумулатор, щото този няма да може да се оправи."

Та какво стана, когато се прибрах:
                        Не е акумулатора. Сложихме моя-92 ампера на колата на един комшията и веднага запали. После неговия-малко над 70 ампера на СФ и същата история-не пали. Звукът при въртенене на стартера е все едно пилиш .....като на шмиргел. По думите на комшията-липсвал оня звук, като при завъртане на маховика. Може наред със замръзването по съвпадение да е станало и друго. Дори да не стига нафта, все пак трябва да завърти каквито там задвижващи елементи има. То така пилеше от изгасването насам, докато не се скапа акумулатора. Днес го зареждах и очевидно се е заредил. Да не би да е ангренажния ремък, там какви са симптомите.
                        Ще видя филтъра и маркуча дали качва нафта, но явно нещата няма да ми се разминат лесно.
                        Последно редактирано от Dydo; 27-01-16, 17:27.
                        SUV

Коментар

Я направи едно клипче със звук ,че май темата ще трябва пак да се преименува на "стартер за ремонт"
                          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

съвсем нормално е от въртене на непалещ двигател да скапеш стартера

Коментар

Не може да се каже, че чак толкова съм въртял-нито като брой пъти, нито като продължителност, въпреки да падна акумулатора, ама то е нормално след толкова дни непалене и студ. Като съм ги слушал сутрин съседи какво въртене правят, моето е приказка.
                              Ще коментирам като дойде майстор на място и след това ще се решава за сервиз ли е или може и с някаква интервенция на момента. М/у другото, кой от маркучите да откача, за да видя дали при контакт помпата качва нафта. Те са три.
                              Нещо не мога да изпратя снимката от тела, защото от него не мога да я смаля.
                              SUV

Коментар

Ако искаш да видиш дали идва до преди филтъра откачаш входящия, мисля че на конзолата от горе има стрелки за към филтъта и за от филтъра към мотора

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X