Обява
Свий
Няма добавени обяви.
СФ тотално сдаде (замръзна ми нафтата)
Свий
X
-
От: СФ тотално сдаде (замръзна ми нафтата)
Нещо по тая снимка не мога да се ориентирам, като я уголемя и се размазва, не може ли да се види на къде вървят маркучите, трябва д има един към двигателя и един от резервоара до филтъра третия евентуално ако обратната нафта се връща през филтъра. Та виж кой отива към двигателяI'm not Lost, I'm Discovering !
088 три 3 четири 0 94 нула - Филип
Коментар
-
Ами явно много съм я смалил. Този маркуч, който е сам /другите два са един над друг/ и от към нас, така да се каже, има стрелка в посока филтъра, т.е. за входящото гориво. Просто с контрол и врътката на мишката увеличи, вижда се стрелката върху металната част след мястото където влиза маркуча. Предполагам, че това е маркуча, който трябва да разкача. Но аз май така и няма да го правя, защото съм оставил ключовете и след обяд някъде, като се позатопли майстор ще ходи на място да огледа каквото може.
Последно редактирано от Dydo; 28-01-16, 08:20.SUV
Коментар
-
Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнениеЗапали ли автомобила?SUV
Коментар
-
Ако разчитам правилно схемата която изнамерих- този отпред със стрелката е входяща от резервоара, този най от горе е обратна нафта а този от долу в дясно на снимката е изходящ от филтъра към двигателя.
Тоест проверявате първо входящия за да видите дали идва нафта от резервоара, после за да изключите и филтъра като проблем откачате другия маркуч дето е за към двигателя, та да видите през филтъра минава ли нафта.I'm not Lost, I'm Discovering !
088 три 3 четири 0 94 нула - Филип
Коментар
-
За какво е нужно да се разкачат входящи и изходящи маркучи. Майстора отива с един нов филтър , сваля стария , дава на контакт , протече ли нафта монтира новия , ако не протече се търси проблема.В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
Коментар
-
Така:
Хората са ходили, отваряли са там каквото трябва, гледали са каквото се гледа и 100% констатацията е СКЪСАН АНГРЕНАЖЕН РЕМЪК. Демек най-голямата беля е станала. Не знам, този двигател уж бил със защита, а и бях спрял, а също така не чух абсолютно никакво изтропване.
Ще видим сега ремонта къде ще отиде. А възможно ли е да няма никакви поражения и просто само да е за смяна на ремъка и ролките или задължително се правят и други процедури, въпреки на вид нещата да изглеждат наред. Един колега казва, че паленето може да е било затруднявано и от прескочил зъб. Не съм чул обаче колата да трака повече, да тропа или нещо от сорта. Може би на моменти ми се е струвало, като, че повече боботи, ама може и да съм си въобразявал.
Интересното е, че като чух диагнозата, някак си не се и ядосах. Без да разбирам, по пътя на логиката си усещах, че може и да е това, щом не можеше да завърти мотора.
Та........ предлагам заглавието на темата да стане "СФ тотално сдаде (замръзна ми нафтата, а после скъса и ангренажния ремък)"
SUV
Коментар
-
не че лошо, ами неприятно..........че и скъпо, кога и къде си я облужвал?
при мен за малко се разминах с подобно 12 хил. след "обслужване" просто/ия/ "майстор" сложил грешна ролка на Субаруто и ремъка беше пред скъсване.........отворихме го че протече помпата - същия спец не я беше сменил.......... но като се замисля е било за добро с тая ролка.________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
Коментар
-
Иване, ами ангренажа не го смених когато я взех-м. май на 2014 г. Другото е сменяно редовно. Това ми е грешката, тъй като колата преди да ми се продаде, бе карана в БГ по-малко от 2 г. и тогава е обслужвана при вкарването й от Италия. Човека не бе търгаш, каза си ми, че е редно да го направя и това било принцип за да съм спокоен (който аз съм спазвал до сега), но той дали бил минал дори най-много 30-40 000 км. общо за тези години, не бил сигурен и толкова дали имало. То колата жената си я взе лично за нея-тя си я хареса, тя си се пазари и тя си я плати с нейни си пари. Не, че иначе бюджета ни не е общ, но случаят тогава бе друг. Това, че сега аз я карам почти е въпрос на стечение на обстоятелствата. Като ѝ казах, че 700 лв. е обслужването, толкова ѝ трябваше да ми отговори, че още можело да се кара, щом като човека не бил минал 50-60 к. , а ние повече от 10-12 к на година не правим, макар всеки ден да не я спираме. Точно мислех даже в началото някъде на февруари тази година да ги свърша тези работи, заедно с маслата и филтрите, с което тя се съгласи, ама на-сега по-бързо ще стане.
Та така, аз съм си за бой, защото явно тя не възприе нещата за толкова сериозни, а трябваше да съм по-настоятелен. Просто съм ѝ отвръщал, че ще пати и може да ѝ излезе доста солено с много нерви, ама на, не ме послуша. Разчитахме, че нищо няма да стане, колата си е добреМоите си коли веднага са влизали в бокса.
Знам, че подобно поведение е супер безотговорно, но.............
Ясене, напълно е възможно сигурно. Иначе пистовият ремък доста нов изглежда, а той е сменян уж заедно с ангренажния-демек и той може да не е бил за изхвърляне.SUV
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеСамо да кажа че замръзналата нафта е напълно основателна причина да се скъса и агренажен ремък.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеСамо да кажа че замръзналата нафта е напълно основателна причина да се скъса и агренажен ремък.
Коментар
-
Щом не си чул изтропване, може и да няма кой знае какви поражения. Онзи ден на една дизелова мазда 6 след скъсан ремък пораженията бяха 3 счупени кобилици за по 40 лева и нищо повече..пожелавам ти да е така и при теб .0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар