Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СФ тотално сдаде (замръзна ми нафтата)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: СФ тотално сдаде (замръзна ми нафтата)

Гледам променили са заглавието на темата, като проблема е сведен до замръзнала нафта...... явно отговарям на типичните симптоми. Дано наистина се окаже така, че иначе......
    SUV

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
      Гледам променили са заглавието на темата, като проблема е сведен до замръзнала нафта...... явно отговарям на типичните симптоми. Дано наистина се окаже така, че иначе......
      То не пречи замръзналата нафта да ти е докарала и друга беля. Ама в движение е малко вероятно.

Иначе да - обясняват ми разни люде как нещо индикаторът на таблото не отчитал та не сипали навреме, как акумулаторът не въртял достатъчно, свещите били изгорели и други глупости. И като им теглят една гореща пароструйка в мазето на мола и всички кахъри се оправят.

Коментар

Докато карах дърти дизели им слахах 10% бензин , с тия съвременните не знам дали го понасят помпите ! За туй акъли не смея да давам!
        Пуснал си тема за добавките . Тук много хвалят Кастрол ТДА или нещо такова ! Лично не съм я ползвал , но очрвидно при теб е наложително !
        Да са живи и здрави децата да ни радват !
        Ще следя темата . Човек се учи докато е жив !

Коментар

Първоначално публикуван от stankos Преглед на мнение
          Докато карах дърти дизели им слахах 10% бензин , с тия съвременните не знам дали го понасят помпите ! За туй акъли не смея да давам!
          Пуснал си тема за добавките . Тук много хвалят Кастрол ТДА или нещо такова ! Лично не съм я ползвал , но очрвидно при теб е наложително !
          Да са живи и здрави децата да ни радват !
          Ще следя темата . Човек се учи докато е жив !
          И аз не смея да експериментирам,макар че преди няколко години по неволя пробвах 95% сто октана......И сега съм пред дилема,утре трябва да заредя.Макар че в студовете нямаше грижи(да спи зло под камък)...утре ще го решавам.
          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Офф. Щом си пробвал 95% сто октана си направо готов за газификация !

Коментар

Отвори филтъра ако е елемент, ако не е свали стария дай на контакт и ако идва нафта сложи новия. При положение че не идва нафта търси проблема в помпа, сонда, цедка.

Коментар

Днес с поливане на филтъра и маркучите около него с гореща вода и после подаване на ток (защото акумулатора падна) бързо запалих. Поработи малко, но като тръгнах да включа на директна, дори с подаване на газ оборотите не мърдаха. След няколко минути се пооправи и се вдигаха, ама колата при потегляне нямаше ряз. След 2 км. изгасна в движение почти в центъра на София. Чак един полицай помагаше да я прикараме да не пречим на движението. Акумулатора се повъзбуди и добре върти, ама не пали. Прави ми впечатление, че като върти звукът е един по-тънък от обикновеното или аз така си мисля. Ще почакам малко, да не би нещо да е замръзнало и да съм карал само с наличната нафта по маркучите. Или пък помпата е сдала. Ако не запали я качвам на репатрак и това е.
                Имах идентичен проблем, 01.01.2015 без да изгасне...оборотите до 2000 и мъчно с моментни контракции (София-Варна). При мен проблемът беше в допълнителното филтърче от лев и нещо. Добрах се до Правец и там в едно сервизче (късмет че работеше сиромаха), го подмениха. Температурата беше 3-4 дни около -15 и всичко във филтъра спечено. В резервоара наливам всичко, и най-малко нафта, Но конкретно тогава бях заредил нафта! Преди това съм имал загуба на мощност поради подобни проблеми в разгара на лятото и "тежки обици" (филтър в жабката). Учудва ме, що за нафта трябва да е че да мръзне при -10, контролната ми бутилка олио е в инертно състояние. Колата е стар 2,0тд и на пътя не ме е оставяла!
                Защо първо си поливал с топла вода?

Коментар

Espero-то на баща ми на времето "имаше проблем при -18С" запали и загасна... ама се оказа, че не е от горивото (бензин), а скъсан ангренаж За щастие на този мотор не води до повреди... Нов ремък и газ!
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от smng0303 Преглед на мнение
                    Защо първо си поливал с топла вода?
                    До сега винаги така съм го лекувал, с цел да загрея филтъра и маркучите влизащи в него. Оправяло се е до момента, в който стана -15 градуса. Един ден запали на -14 и това беше. Всъщност мисля писах на по-предните страници или в отделната тема за добавките, но пак ще ти разкажа историята. Проблемът започна миналата зима. Първо сдаде акумулатора, смених го и всичко бе точно, но тогава температурата беше около до -6. В един момент стана малко по-студено /не чак -14/, замръзна ми горивото-обикновена нафта, но с поливане на въпросните места се оправи, след което веднага отидох и налях макс моушъна на ОМВ. Даже и на Боровец ходих след това, като от тогава проблеми със замръзване съм нямал, ама и температурата не помня да е падала до под -10. Понеже сега за Новогодишните празници щяхме да пътуваме, а горивото бе от обикновената нафта, съседи ме посъветваха да сложа на Ромпетрол.......5 зими не им била замръзвала. Сипах от там, за да не замръзне докато ме няма, а и нали прогнозата бе за застудяване, след 8-9 дена, в които колата не бе палена, като се прибрахме на 04-ти януари тя не щеше да запали. Малко полях по обичайния начин и си запали, като после дни наред нямаше никакви ядове. От както стана -14 и надолу, както обясних запали само веднъж и после започнаха проблемите. Оправих я един път, но като налях отново в резервоара, но този път от авиодизела на ЕКО. Мисля пак имаше проблем, оливах, запалих и вече от следващите дни при големия студ спря да пали, до вчера, когато отново с поливане и силен ток успях. Историята по-натам с това как закъсах съм я описал в първото мнение. Така и не стигнах да сипя добавка или бензин.

Тедо, всичко е възможно, включително и ангренаж, ама пък да се случат и двата проблема наведнъж, е малко вероятно. Още от потеглянето вчера колата не бе както трябва, особено при потегляне. Леко полеко започна да влиза в релси, ама на светофара изгасна.
                    SUV

Коментар

А, при теб ангренажът, ако се скъса, ще се чуе
                      Имай предвид, че колата вече не е първа младост - може и стартерът да е за рециклиране и да върти бавно... На Кията, която качих снимка ми направи впечатление, че дори със зареден акумулатор + ток от мен, пак не върти много добре стартера... При мен на баничката върти яко - не ще да пали, ама като повърти 30-40 секунди и няма много избор, та си пали и на студено... Естествено с условието, че нафтата ми е течна.
                      Маслото 5W40 ли е?... То май вече никой не кара с 10W40...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Аз карам с такова и не разбирам какво му е , че никой вече на го използва?

Коментар

Точно 10W40 е. С такова ми продадоха колата и такова сложих след това отново. Не съм имал проблеми с тракане, чаткане, пушене /дори и при рязко газ никога не е изпушвала черно/ и каквото и да се сетиш. Само като е студено в началото докато загрее излиза малко пара-конденз и това е. Абе поведението на колата от към двигател, бе като на нова от магазина. Но все в един момент става някаква гадория.
                          Стартера ми е добър, вчера почти веднага запали след подаване на ток. Даже се чудя, ако сега запали само да покарам малко или и да кача вкъщи акумулатора за заряд. Защото е на 1 г., 92 ампера и макар да съм го сдухвал около проблемите, малко да поработи и да покарам колата, на следващото въртене дори на другия ден да е, е безпроблемно.
                          SUV

Коментар

Колега покарай раздвижи я, не е лошо след това да си заредиш акумулатора на зарядно.
                            Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Нищо си му няма на 10W40

Вярно - на -10 градуса се усеща че стартерът малко по-вяло върти и налягането малко по-бавно се качва, което с 5W40 го няма поне до -20.

Ама 5W40 струва едни други пари, а дни с -10 в годината са по-малко от 10 в София. Освен това и с 15W40 на -25 съм тръгвал без грижи. Освен че първите 1-2 минути няма тяга, друга беда не произлиза.

Коментар

Колега Дидо , чета и ти съчувствам за неприятностите , но все си мисля , че нямат общо с нафтата. Такова замръзване ли бе да го опишеш - тук все пак не е Арктика.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X