Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СФ тотално сдаде (замръзна ми нафтата)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: СФ тотално здаде.

виж по центъра има подземни паркинги - вкарай я за 2-3 часа... Много по-евтино ще излезе отколкото репатрак...
    Когато си карал може да е било -6С, но през нощта -15с... 50кг гориво в резервоара не се затопля много лесно... Парафинът е станал на малки топчета и ти е задръстил филтъра...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Каза се горе - има помпа в резервоара. Махаш маркуча към филтъра(ако можеш) и на контакт трябва да тече нафта от него. Ако не тече, търсиш проблема назад, евентуално по-късно и не насред пътя. Ако тече нафта, може и само със смяна на филтър да минеш.

ПП: Руския вариант на СФ има подгряване на филтъра.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
        виж по центъра има подземни паркинги - вкарай я за 2-3 часа... Много по-евтино ще излезе отколкото репатрак...
        Ще я вкара ако върви. А той е и автомат на всичкото отгоре.

Коментар

При мен излишната нафта се връща във филтъра , така го подгрява , ама и колата е друга. Най-лесно и бързо е да вземе един пистолет за горещ въздух и да подгрее помпата и филтъра , ако не запали значи проблема е в подкачващата помпа. Но пак има решение , една туба с топла нафта и един маркуч до филтъра , като поработи така , обратната нафта ще сгрее съдържанието в резервоара , и помпата може да започне да подкачва.
          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Вчера и мойта се опита да върти номера. Обикновена нафта на OMV + двутактово запас за 50-ина километра преди да светне лампа, цяла нощ стояла в гаражна клетка (+3-5 градуса над околната), зкарах жената и разбойника при баба им, да съм се мотал около час там. Още беше клинчар навън. Тръгнах, стигнах до новия участък на Люлин - никакви грижи. В момента в който я настъпих както си трябва - кюц, кяф... Иначе на малки обороти си върви. Първата бензиностанция, 7 литра бензин, литър двутактово, до горе нафта (около 50 литра), и след 2 минути каране вече грижи нямаше.

Филтъра си беше студен, но далеч по-топъл от околоната температура (заради обратната нафта, която се връща в него). Явно запушването е било по тръбите назад, за щастие все още частично.

Явно тая година осирането по бензиностанциите е поголовно. За 8 години съм имал 0 проблеми, при това при по-тежки условия от сега. Алпийски и прочие дизел съм сипвал в единични случаи.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

не я вкарвай в подземен паркинг, че ако не запали, после ще я вадиш на части

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                не я вкарвай в подземен паркинг, че ако не запали, после ще я вадиш на части
                Това пък защо?
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

От: СФ тотално здаде

Стоварих я зад блока. Няма къде да й намеря топъл гараж в близост до мен, още повече, кога и на кого да звъня докато се придвижвах с репатрака. Остава ми надеждата за сериозно повишаване на температурите уж от утре, а и ако тогава не става ще се предприемат действия по откриване на проблема. Днес децата ми имат РД, прави се някаква организация по повода и няма кога да се занимавам с колата точно сега. Отделно поради проблема си взех и неплатен отпуск. Всичко се случи баш, когато имам страшна нужда от автомобил. Но това са последици...
                  Последно редактирано от Dydo; 25-01-16, 12:55.
                  SUV

Коментар

Зад блока , дано е на слънце , ще се стопли по-бързо.
                    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Ами уж там грее, ама за сега го нЕма никакво.
                      SUV

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                        Това пък защо?
                        най-често паркингите на МОЛ-овете не са предвидени да влиза/излиза камионче с джип върху него, да не говорим вътре как ще маневрира да го натовари

Коментар

От паркинг на мол се излиза на въже. Играли сме го. Нищо не им става на автоматите от 200 метра теглене.

поради проблема си взех и неплатен отпуск
                          Но пък ако на мен кола ми загуби цял работен ден ще я изхвърля.

Коментар

Ами киснах първо 2 ч. с тендеция да се позатопли и да запали, и да отида на работа. След това повиках репатрак и докато дойде минаха още 40 мин. Докато ме закара и ей го на, не си заслужаваше да ходя за няколко часа, при положение, че щях по-рано да си тръгна, заради семейният празник. А и аз си мисля, че съм неплатен, просто звъннах на шефа още като закъсах и казах, че може и да не отида на работа. Той отговори, че по-важното е да си реша проблема и това с платен или неплатен да не го обсъждам въобще. Може и платен да решат да ми пуснат, но все е тая след толкова ядове.
                            Всъщност за 24 години шоферлък, никога не съм оставал на път със собствения си автомобил. Ама винаги има1-ви път.
                            И в заглавието на темата думата "здаде" би следвало да е "сдаде"....за което моля да бъда извинен, но просто в тази ситуация...
                            Последно редактирано от Dydo; 25-01-16, 14:05. Причина: Допълнение
                            SUV

Коментар

Re: СФ тотално здаде

Незнам дали може да себосъществи откъм циганска гледна точка, но два или три халогена под колагата докато е завита с някакво платнище за 3-4 часа трябва да ти решат проблема, става и лампа за пилета...

Коментар

От: СФ тотално сдаде (замръзна ми нафтата)

Спам:

Добре де, след като сипвате почти масово, бензин в нафтата за да не замръзва, па толкова ли не се сещат тия от бензиностанциите да сипят по някой и друг литър бензин през най-студените месеци, вместо измислените им добавки, и така да се реши веднъж завинаги с замръзването на дизеловото гориво

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X