Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СФ тотално сдаде (замръзна ми нафтата)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: СФ тотално сдаде (замръзна ми нафтата)

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
    Спам:

Добре де, след като сипвате почти масово, бензин в нафтата за да не замръзва, па толкова ли не се сещат тия от бензиностанциите да сипят по някой и друг литър бензин през най-студените месеци, вместо измислените им добавки, и така да се реши веднъж завинаги с замръзването на дизеловото гориво
    Спам, не спам - ако те го направят много здраво ще ги гърбят.

Коментар

Тия простотии дето замръзват в нафтата жизнено важни ли са за двигателя?Идеята е да оставя 2-3 туби по 20л на двора на сутринта прецеждам, ще имам ли незамръзваща нафта по тая "технология"?

Коментар

Първоначално публикуван от Любенов Преглед на мнение
        Тия простотии дето замръзват в нафтата жизнено важни ли са за двигателя?Идеята е да оставя 2-3 туби по 20л на двора на сутринта прецеждам, ще имам ли незамръзваща нафта по тая "технология"?
        Чак жизнено важни не. Но са едни 80% от нафтата (зависи от температурата), освен това цетановото число е главно в тях.

Като оставиш тубите на двора поне на сутринта ще знаеш какво имаш.

Коментар

Спам:

Добре де, след като сипвате почти масово, бензин в нафтата за да не замръзва, па толкова ли не се сещат тия от бензиностанциите да сипят по някой и друг литър бензин през най-студените месеци, вместо измислените им добавки, и така да се реши веднъж завинаги с замръзването на дизеловото гориво
          Подложат ли това гориво на химичен анализ проверяващите ( а те точно това правят при проверка освен количеството), глобата е олеле майко.
          „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Спам:

Освен друго,някой от колегите добавящи бензин,може да предОбри...
            Виден столичен ихтиолог

Коментар

От: СФ тотално здаде

[QUOTE
              Но пък ако на мен кола ми загуби цял работен ден ще я изхвърля.[/QUOTE]

Много лошо ГО игреш....
              -Никой не е "застрахован" и за съжаление новите технологии са по капризни.

Коментар

"Нафтата замръзва..." Защо през последните 7 години, от както чета този форум, при едни марки няма оплаквания, а при други има? Веднъж дори направих опит (неволен!) с 2 наши ЛР Диско-2 - едното заредих с +5% А95, а другото само об.нафта. И в най-големите студове - никаква разлика! Или проблемът е в станциите/горивата?
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                  ...Защо през последните 7 години, от както чета този форум, при едни марки няма оплаквания, а при други има?
                  Главно защото бройките на дизелите са много различни.

Коментар

Само си мисля да не е от АВИО дизела... тука един приятел сума и помпи ремонтира...

Коментар

Ако горивния филтър е на удобно място /на Фронтерата е под колата/ най-добре го смени - вътре сигурно е пълно с парафин и няма да се разтопи зад блока! Аз имам топъл гараж и съм в Гео Милев, ако си наблизо мога да помогна.
                      Honda XL600LM, 1987
                      Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                      Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Имах намек за подобно изпълнение, онзи ден.

Колата запали и почти веднага загасна, появи се индикация за водни капки в горивото.

Повторен опит, само обороти на стартер, без да може да запали.

Трети, четвърти, пети...

Накрая успя, с голямо усилие.

След това проблем не е имало, при всякаква скорост, обороти и натоварвания.

*p.s. ползвам обикновена нафта.
                        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                        LZ1EMS

Коментар

Някой колега с топъл гараж,ако Може да я приюти за 24ч.Нека запали поне.
                          Последно редактирано от FiveFinger; 25-01-16, 19:35.

Коментар

Дидо, приятелю!

Да са ти живи и здрави дечурлигата, и да им е весело на празника им.

Това е много по-важно от това, дали си си взел платен или неплатен отпуск, или мпс-то те е предало.
                            Това е толкова беззначително, че дори не си заслужава да си помислиш да си развалиш празника.
                            Честито!!! На цялото семейство.

Коментар

Така е, Вени, благодаря за пожеланията. Иначе утре ще огледаме кое как. Благодаря отново и на всички споделили мнения, което не значи, че темата е изчерпана, защото със сигурност не съм единствения.
                              Последно редактирано от Dydo; 25-01-16, 20:08.
                              SUV

Коментар

При мен пък колата пали, а печката се ебаваше... близо 40 годишен дръгел, с най-обикновена нафта без нищо. Единственото отклонение е, че няколко секунди не реагираше на педала за газ.
                                Налях 10 литра бензин, покарах малко и печката тръгна. На другата сутрин вече нямаше ядове.
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X