Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с горивната система на Хюндай Теракан 2.9 CRDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с горивната система на Хюндай Теракан 2.9 CRDI

Е, добре де , сподели я все пак - може да е интересно за всички. Човек винаги може да научи нещо ново , а дали е полезно - всеки сам да си прецени.

Коментар

Като заредиш другия път и извадиш маркуча виж дали нафтата не е мазна...
      Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Добавката е Verylube Diesel-Lux на ХАДО.

Коментар

След 3000км. почистената дюза продължава да си работи перфектно, петролската нафта най ми харесва има две добавки за почистване и замръзване. Мисля вече да не ходя като алхимик по бензиностанцийте.

Коментар

Браво , колега!!!! Явно наистина идва краят на мъките! Само забравих да питам - при сглобяването на дюзата с динамометричен ключ ли я стяга , и ако да с какви параметри ?

Коментар

Аз после разбрах от руския клип че трябва да се стяга на 5кг. но ние я стегнахме на 4 и няма проблем.

Коментар

Здравейте колеги,
                Малко личен опит относно добавките. От всички бензиностанции зареждам само на Петрол, ако е възможно и гледам да подбирам мястото все пак.
                Пробвал съм на различни други бензиностанции но е безмислено, особено със скъпите варианти като при ОМВ. От време на време слагам добавка за прочистване и винаги има ефект докато не се наслои отново нещо. Факт е че с нашето гориво се минават по-малко километри в сравнение с гориво извън БГ, което показва за качеството. Според мен то изобщо не съответства на това което твърдят от веригите бензиностанции. Относно маслото в горивото добавям по малко, защото наистина горивото не смазва достатъчно, а така двигателя работи по-тихо. От скоро слагам добавка в горивото за различни неща според производителя - но като цяло за горивната система и горивото + повишаване на цетановото число. Съотношението е 1л. на 1000л. дизел. Като понатрупам впеатления ще пиша пак. Ползвал съм и други продукти от тази фирма и съм много доволен. Вярвам че и с този ще е така.

Коментар

Първоначално публикуван от kastro Преглед на мнение
                  ...
                  Номер на дюза 163к.с по делфи-R02901D по Хюндай-33800-4X800, 150k.c.-338004X500.
                  Относно "обучават" ли се, или не новите инжектори, аз знам, че инжекторите "Делфи" се "вписват" в комютъра. За целта всеки инжектор има собствен идентификационен код, който си го пише дори на самия корпус. Така, че има ли код на инжектора, не трябва да има съмнения, че трябва да се впише.

Коментар

Малко допълнение - може да послужи на някой. При някои от публикациите в руски форуми се оказва , че част от проблема с трудното палене е свързан със засмукване на въздух от тръбичката за обратната нафта в резервоара /при малко ниво на горивото/.На снимката е показано решениетоНатиснете снимката за да я уголемите

Име:Eiiey_iadhaaaeea.jpg_thumb.png
Прегледи:1
Размер:46.5 КБ
ID:5350461 Друг от проблемите с въздуха е изгниването на тръбичките на сондата на резервоара Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Фото0136.jpg
Прегледи:1
Размер:124.1 КБ
ID:5350460 В България незнам дали се продава само сондата и къде. Идеята ми е да се почисти горната част и да се обработи антикорозионно , като се сменят и тръбичките с медни. Незнам обаче , дали няма да се повреди електрониката при заварките. Ще се радвам някои запознати по тази част да дадат мнения.

Последно редактирано от Darth; 24-02-12, 10:53.

Коментар

Колега, това което показваш прилича на находка от разкопки. Защо не провериш цената в ИНД пък тогава ако е много скъпа да мислиш за тези заварки, моята кола е на 9 г. и далеч не изглежда така сондата.
                      Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                      0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Снимката е от руския форум на Хюндай /там между другото също я определят така/. Моята не изглежда така , но все пак е доста ръждива. Цената на сондата /гледана по външни сайтове/ е около 90 долара. Тука само като се замисля за нашите вносители и ме заболява глава.

Коментар

Абе за наште камиони нещата не са толкова ужасни, пък и 90$ не е сума за уплах, все пак ако провериш дай цена да имаме едно на ум.
                          Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                          0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Това малко не е по темата но мисля че е интересно и аз вече го поръчахhttp://www.ebay.com/itm/Bluetooth-OB...item19ce1acc19.
                            Работи с Android и програмата Torque.
                            Ако някой модератор прецени че инфото е полезно може да направи нова тема за този адаптер.

Коментар

Адаш, какво е туй чудо ?
                              GW Steed5

Коментар

Първоначално публикуван от lusan Преглед на мнение
                                Адаш, какво е туй чудо ?
                                Този адаптер се включва към буксата на компа и от там чрез bluetooth прави връзка с тел. с android на който инсталираш програмата torque. Ha gsm-a имаш мини бордкомпютър с всички данни и грешки които ти излизат все едно в фирмения сервиз.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X