Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам ли проблем или нямам (въпрос за стартер)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Имам ли проблем или нямам (въпрос за стартер)

Колега не знам дали и от къде си чел темата, колата пали на четвърт оборот само като види ключа, за кво налягане за ква хранителна система става дума, не знам що намесваш проблем с харнителната система никъде не става дума че колата не пали, става дума нормално ли е тва поведение на акумулатора и стартера или не е ? я кажи на твоето даихацо с къв акумулатор е ?
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
      Колега не знам дали и от къде си чел темата, колата пали на четвърт оборот само като види ключа, за кво налягане за ква хранителна система става дума, не знам що намесваш проблем с харнителната система никъде не става дума че колата не пали, става дума нормално ли е тва поведение на акумулатора и стартера или не е ? я кажи на твоето даихацо с къв акумулатор е ?
      колега, на мен си ми се струва нормално паленето и въртенето ти. Все пак ако имаш съмнения в нисък стартов ток, то при палене (ако наистина е нисък) компа ще се рестартира и ше записва грешка. Имал съм такъв проблем с друга японска кола. Иди да ти я закачат на компютър и да си кажат мнението.

Коментар

Имам 3 японки пред и в гаража в момента, Сузуки, Хонда и Мицубиши. Мицака и Хондата си въртят горе-долу по тоя начин. На Суза звука е малко по-друг, но тя наистина си има проблем с акумулатора (неизвестни години, над 5, някак успява все още да бачка, деба и упоритата Варта ) И трите са с 44Аh, различни марки (Варта, Ексайд, Банер) с по 300А пусков, няма акумулатор под година.
        Ако само това на клипа ти е проблема - по-скоро нямаш проблем изобщо. Единствено ме притеснява това 0.7V променливо ... сега ще сляза да пермеря колко е точно на изправен генератор.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

На сивика си върти по същия начин, може би една идея по-бодро.
          Измери пусковия ток, сравни го с дебелите книги и ако няма съществена разлика давай газ

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
            Имам 3 японки пред и в гаража в момента, Сузуки, Хонда и Мицубиши. Мицака и Хондата си въртят горе-долу по тоя начин. На Суза звука е малко по-друг, но тя наистина си има проблем с акумулатора (неизвестни години, над 5, някак успява все още да бачка, деба и упоритата Варта ) И трите са с 44Аh, различни марки (Варта, Ексайд, Банер) с по 300А пусков, няма акумулатор под година.
            Ако само това на клипа ти е проблема - по-скоро нямаш проблем изобщо. Единствено ме притеснява това 0.7V променливо ... сега ще сляза да пермеря колко е точно на изправен генератор.
            Да ти кажа за замерването на променливия ток не съм особено сигурен кво се случи, както бяха закачени сондите и колата бачкаше махнах минусовата и включих уреда на променлив ток и на 2 волта, интересно е че уреда така и не показа 0 волта (с откачена минусова сонда)!!!! показваше 1,4 и ги менеше постоянно е така само с една сонда закачена за плюса, тогава допрях и минусовата и показа 0,74
            не знам може ли да се счита за правилно тва замерване, ще пробвам и с другия уред да съм сигурен.

Коментар

Да ти кажа за замерването на променливия ток не съм особено сигурен кво се случи, както бяха закачени сондите и колата бачкаше махнах минусовата и включих уреда на променлив ток и на 2 волта, интересно е че уреда така и не показа 0 волта (с откачена минусова сонда)!!!! показваше 1,4 и ги менеше постоянно е така само с една сонда закачена за плюса, тогава допрях и минусовата и показа 0,74
              не знам може ли да се счита за правилно тва замерване, ще пробвам и с другия уред да съм сигурен.
              Лирично отклонение: тия играчки са с много до адски голямо входно съпротивление, което в повечето случаи е добре, но понякога са склонни да показват и несъществуващи тоци и напрежения. Това за странните показания на откачена сонда - просто го играе антена и обира всякакви нископрелитащи магнитни полета. Ако искаш да покаже 0, дай щеките на късо. Виж, ако тогава не покаже пак 0, смени уреда

При 2 закачени сонди 0.7 ми е нещо множко сякаш.
              Баща ми си тръгна и изтървах Хондето, но премерих и Мицко и Суза - и двете показват около 20 миливолта (0.02V). Не съм ги мерил с най-точния прибор, просто вън времето е адски гадно и малко ми досвидя апаратурата , но 30 пъти разлика ... поне от моя прибор не е. Ако имаш осцолоскоп под ръка, мерни го, то се вижда веднага дали има променливотокова съставна. По-трудния вариант е да смъкнеш генератора и да мериш диодите. Всъщност, ако има издухал, често се вижда и с просто око.

Много се надявам да се окаже, че грешката е в уредчето или пък че на тоя генератор това си му е нормалното поведение ... де да знам, поне някой от колегите с точно този модел Хонда да замери какво показва неговата?
              Не искам да те стряскам без нужда, но веднъж хвърлих акумулатор и комп (в тази последователност, с 3-4 дена разлика), съседа и той го отигра това упражнение миналата година точно заради подобен проблем и от тогава си ми е обица на ухото.

Коментар

Те колегите с хондите влизат тука само като са на зор, ама аз всичко си записвам, как пък един от познатите юзъри в тоя раздел с изключение на Деян и Краси не се обади заети са с подаръци за коледа
                Току що шурето ми върна Боша 44ампера 330 стартов
                които обвиних за слаб и го замених с делфи, тои го кара 10 дена на БМВ Е46 2200 кубика Използвах намалението да направя и при него замерване, 12,50 в покои (току що паркирана кола след 25км път), 12,1 на контакт, в момента на завъртане на стратера пак за миг се появи 9,5 волта и след тва скочи но 10 и нещо но не видях щот колата запали. Замерих и променливото, уреда показва 074 без запетаика, и при мен показваше същото не знам от къде и как си измислих тая запетая, но не знам и колко е това като показание дали е 0.07 или е 0,74 волта Туи то очаквам утре някои замервания от хондаджи и ще видим за сега считам че нямам проблем

Коментар

Те колегите с хондите влизат тука само като са на зор, ама аз всичко си записвам, как пък един от познатите юзъри в тоя раздел с изключение на Деян и Краси не се обади заети са с подаръци за коледа
                  Току що шурето ми върна Боша 44ампера 330 стартов
                  които обвиних за слаб и го замених с делфи, тои го кара 10 дена на БМВ Е46 2200 кубика Използвах намалението да направя и при него замерване, 12,50 в покои (току що паркирана кола след 25км път), 12,1 на контакт, в момента на завъртане на стратера пак за миг се появи 9,5 волта и след тва скочи но 10 и нещо но не видях щот колата запали. Замерих и променливото, уреда показва 074 без запетаика, и при мен показваше същото не знам от къде и как си измислих тая запетая, но не знам и колко е това като показание дали е 0.07 или е 0,74 волта Туи то очаквам утре някои замервания от хондаджи и ще видим за сега считам че нямам проблем
                  Спи спокойно! явно обхвата ти е 2000mV и показанието е 74 миливота, което е ОК. Това 9 дето ти го показва за момент също не е страшно, грешка от рязката смяна на напрежението - все пак маймунката не е от бързите и се ошашавява за момент, не е реално показание.

.... майтап, майтап, ама докато карах само Хонди, и аз не влизах по форумите ... Весели празници!

Коментар

То маи от тука идва проблема, от нямане ко да се праи по тая кола вече се чудя кво да си намеря, и търся под вола теле, ма така се научих от италянските всеки ден да има нещо за правене и ся ми е криво Весели празници и на вас колеги

Коментар

zero,я вземи си препиши 10 пъти в тетрадката за дом. работа правило № 1 и ако още имаш съмнения,препиши го още 10 пъти,ако съмненията продължават,виж правило №3
                      Honda CRV-1998 г. 128 к.с. продадена
                      Honda CRV- 2004 г. 150 к.с. бензин

Коментар

Първоначално публикуван от rivan Преглед на мнение
                        ... ...
                        Взе ми думите от устата!
                        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                        Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

още на третото преписване ми се изпариха всички мераци
                          Краси да не си купи ново CR-V?? я се похвали

Коментар

Ново, ново, колко да е ново?!
                            Единствената разлика от старото е цветът! Аа, и липсата на ръжда!

п.п.Вчера, като го пробвах, акумулаторът беше на 0, даже централното не работеше. Кабели от моята кола, и запали от раз, точно като твоето!

Коментар

Краси честито бате с здраве да си го караш и безаварийно , е естествено не на последно място да ти пожелая язовец да не ти минава пътя

Коментар

Благодаря, да ти се връща!

Между другото, другата полухонда от подписа ми пали по същия начин. Нямам идея дали стартерът е редукторен. Акумулаторът е същият, като на CRV-то.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X