Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още една красавица във форума :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Още една красавица във форума

За lock-up не знаех , а това OD изчетох бая теми ма не го схващам, но да видим все пак дали нещо съм разбрал:

на овърдрайв а.к като натисна бутона и лампичката светне Over-Drive OFF автомата не включва 4 та и държи по-високи обороти?

Диф лок-а го има само на 3 та предавка и идея си нямам какво казахте , че прави

И още нещо, което забелязвам:
    Сутрин като тръгна да паля а тези дни е -10, пали и гасне, паля втори път пак гасне, паля с леко гас и всичко е точно....
    Последно редактирано от sonik_blast; 12-02-15, 08:23.

Коментар

Така значи ,Люси, купуваш разни хонди и не черпиш. Лошо. Айде безаварийни и да милионите.

Коментар

Аааа Краси ся разбрах, щото реално при мене ако не е загряла ОД въобще не включва на 4 та, та предполагам ОД е 4 та предавка, щото след нея усещам още едно леко превключване което сигурно е локъпа и оборотите падат с още 200-300. А локъп имам дори на 2 ра, има и нещо друго маи с тоя бутон на ОД, ако е натиснат и свети ОД офф автоматика не задейства и локъпа дори, върви само от първа до трета скорост. И примерно ако локъпа ми е задеистван на 3 та и чукна бутона ОД колата веднага забива моцуна и почва моторна спирачка инак върви като по инерция че дори и сама си върви
        А на колегата му гасне сигурно щото ще тряя изчистиш моторчето за празния ход, някъде от зад на колектиора е с два болта, сваляш пръскаш с някъв спреи, не чоплиш с отверки и прочие, затваряш и си готов. Също така може да си има нужда и от реглаж на клапани това също е много честа причина за тоя симптом за тва по скоро си запиши час в юбико и свърши тея така важни неща за тая кола
        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
        Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Да, натискаш бутона, на таблото светва О/Д ОФФ, и автоматика не може да включи 4-та. Предполагам вече си разбрал, че O/D е 4-та, а D е 3-та. Като дърт шофьор на ръчки, би трябвало да знаеш, че 4-та на ръчните е директна, а 5-а е свръхдиректна (някои й викат повишаваща). При нас е същото -> D (от английски drive) = 3-тa = директна, O/D(overdrive) = 4-та = свръхдиректна.

Lock-up -> на ръчката между двг и скоростите имаш съединител. При автоматика имаш хидротрансформатор, някои му викат камбана, а англичаните му викат торк-конвертор (torque-converter). Грубо казано това е турбина, едната част на която е свързана към двг, а другата към скоростите. Когато двигателят завърти своята половина, маслото в тази камбана завърта свързаната към скоростите друга половина. Понеже въртящия момент се предава чрез масло, винаги има разминаване в оборотите, половинката свързана към двигателя се върти по-бързо от половинката свързана към скоростите. Тук вече се намесва Lock-upa - двете половинки се заключват механично, т.е. връзката между тях става твърда, и оборотите им се изравняват.

Нямам представа, защо пали така сутрин.

edit:
          Слави ме е изпреварил, докато писах.
          Последно редактирано от krasi-mir; 12-02-15, 10:22.
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
          Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Благодаря ви колегииииии супер сте
            IACV клапа се води това нали? Идеи за спрей? WD40?
            Последно редактирано от sonik_blast; 12-02-15, 10:37.

Коментар

Краси тва значи ли че тея кутии вътре нямат никакъв вид съединител? или тоя локъп представлява някво такова подобие със феродо по него работещо в маслената баня на кутията, щото тук таме съм чувал за смяна на хидро съединитела на автоматика, или тва е ставало дума за друг тип кутия. Аз като тебе знам че предаването на въртящия момент става чрез увличане на турбините от налягането на маслото което прави камбаната.

Коментар

Сетих се нещо друго, полезно за начинаещ автоматик.
                Когато сложиш лоста в позиция 2, това означава само и единствено 2-ра предавка. Колата тръгва на 2-ра, и се движи само на 2-ра, докато не преместиш лоста. Идеята е същата, както при ръчните скорости -> зимъска, на сняг и лед, се тръгва на 2-ра.

Слави пак ме изпревари, затова пак едит:
                Има съединители за всяка предавка. Не си спомням, колко бяха, но май са поне 3, като за 2-ра и 3-та трябва да беше общ. Също така не знам, как е за задна, дали ползва някой от тези 3, или си има отделен съединител. Съетинителите са, като на системата 4х4 - многодискови в маслена баня.
                Последно редактирано от krasi-mir; 12-02-15, 10:57.

Коментар

Хъм.. това значи, че тези дискове някога ще се износят и ще трябва ремонт. Прав съм нали?
                  Иначе тая полезна информация е жизнено важна!

Коментар

Моята като е на 2 сменя само до втора, тръгва си на първа, имам и Л само първа. Та както попита колегата тея дискове идва ли им края или са много по издържливи от обикновен съединител, евентуални симптоми за заминали дискове също ще е полезно инфо.

Коментар

Е да, все някога ще се износят, но това не трябва да те притеснява. При нормална експлоатация, и правилно обслужване на кколата и скоростната кутия, едва ли някога ще ти се наложи да сменяваш съединители. Все пак да не забравяме, че няма нищо вечно, и ако дяволът се е огледал точно в теб/мен, може другия месец да сменяваме. Да чукна на дърво!

Симптоми, както при ръчна кутия - буксуване на съединител, двигателят реве колата не върви.

п.п. За моторната спирачка в следващия епизод, щото снощи бях нощна, и довечера пак съм

Коментар

Оф супер е да има кой да те открехне и да ти каже какво и защо мамка му !
                        Иначе аз се спускам на директна от бистрица до тука...

Коментар

Щом ти върши работа диркна- спускай се, ама ако колата се засилва и трябва да я спираш чукни копчето ОД и тя ще почне да се спира сама. Когато катериш баири също е хубаво да внимаваш ако кутията често сменя предавка между трета и ОД както и локъпа да се заключва е по добре да чукнеш пак ОД и да караш така от 1 до 3та, инак се натоварва доста кутията и може да я прегрееш.

Коментар

Тук попадаме на въпрос, за които не се бях сещал има ли начин да разбера нещо ако се случва с тия скорости някоя лампичка а/у? Макар , че така като гледах ръководството на хондете не видях такова животно...

И както си мисля, какво става като примерно закъсам в снега някъде и трябва някой да ме избута как става номера?
                            Последно редактирано от sonik_blast; 12-02-15, 13:55.

Коментар

Като го забодеш по Плана някъде , звънни бе ,Люска, ще дойдем да те дръпнем.

Коментар

Хахаха вече ще знам на кой да звънна! Не знаех , че имам толкова близки приятели тука в тоя фурм криели са се до ся!
                                Му др то направих една групичка хахаха
                                https://www.facebook.com/groups/crv.fan.club.bulgaria/
                                Последно редактирано от sonik_blast; 12-02-15, 15:29.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X