Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Добавки в газта- Пропан Бутана,добре или зле за двигателя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Добавки в газта- Пропан Бутана,добре или зле за двигателя?

Първоначално публикуван от stefan stoev Преглед на мнение
    Сигурен ли си???Миналата година изгонихме няколко служители които се бяха научили по тази схема да пълнят 50 литрова бутилка за една нощ!
    За една нощ (6-10 часа) 50-литрова бутилка можеш и да прекараш незабелязано през дебитомера. Ако той е старичък. И ако не работи автоматиката за край на зареждането. И ако никой не забележи, че помпата е станала консуматив.

Тва прави около литър за 10 минути. Едно зареждане много рядко трае минута. Т.е. горницата ще е около 1/10 литър. Голяма измама, няма що.

Коментар

От гледна точка на крадците това може и да е малко,но ако от теб крадат всяка нощ по 50 л. хич няма да ти се вижда малко

Коментар

http://forums.hondabg.com/index.php?...ntry1057331960
        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
        Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Абре, тея лукоил 2 пъти ме цакат, а може и повече знам ли, ланчата последно време от тях под 10 не мога да я сваля. Тея дни карам само хондата , оня ден сипах 8 литра газ, че калибрирах поплавъка да видя как са показанията, след 30 км ми светна резервата, което за мен значеше че тряя мина още 40 км, ама к**ци, след още 30 км. свърши, и кво 8 кила 60км=13,3 тва не е било. Сега сипах от Лаит-газ и вече резултата е друг, минах 35 и още не съм на резерва ще ги сменям гадове мръсни
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
          Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Pavle,това което знам от хора работещи на тези газстанций ,е че добавката е много малко количество керосин.Преди 5-6години я продаваха в едни малки шишенца на Шел Карлово,та на въпроса ми че мирише на нафта отговора беше"ми то си е керосин".Разръчках се и се оказа,че още по татово време местните(вСопот правеха добри г.у-дби)са правели тоя номер.Вкарва се с едно просто приспособление.
            Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A

Коментар

Керосина не беше ли с по-малко октани и от нафтата?
              Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от margarit5 Преглед на мнение
                Pavle,това което знам от хора работещи на тези газстанций ,е че добавката е много малко количество керосин.Преди 5-6години я продаваха в едни малки шишенца на Шел Карлово,та на въпроса ми че мирише на нафта отговора беше"ми то си е керосин".Разръчках се и се оказа,че още по татово време местните(вСопот правеха добри г.у-дби)са правели тоя номер.Вкарва се с едно просто приспособление.
                Данке Баце,ама не разбрах само какво е това просто присобление,защото найстина във ВМЗ Сопот правеха газови уредби,в тях ли са слагали такова приспособление или на цистерната на газостанцията.Ако такова приспособление е слагано на газовата,то сега това няма никакво значение,пък и аз никъде не съм срещал добавка за газ.Я,ми кажи какво общо имаш с гр.Карлово-последното може и на лични,ох пардон все още нямаш право на това от админа.Е,мисля че малък спам няма да бъде наказан.
                имах и Toyota Rav 4 2006g.
                Mitsubishi Lancer 2008g.
                Honda CR-V 1998г.
                Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                  Керосина не беше ли с по-малко октани и от нафтата?
                  Не знам какво му е октановото число сравнено с нафтата,би трябвало да е по голямо,все пак с него се движат самолети,но-о-о едно искам да питам някои знаели дали разяжда гумата по бързо и по агресивно от нафтата.Ако е така,линка даден от Зеро за обсъждането в другия форум на Хонда,че добавката в газта разяждала гумичките на инжекционите ще се окаже вярно.Малийй Ужжассс!!!!Като се сетя нафтата какво направи с гумата на обикновена пръскачка за лозе,ами пръсках нафта с нея против бълхи и след една седмица нагнетяващата мембрана на пръскачката беше като парцал изгнил в земята.Баси разядката,ако керосина е по агресивен,то излиза,че верно ще яде гумичките на инжекциона,както обсъждат колегите.Е-е-е-е Тогава Ко ке прайме!Лукойл слагат по малко ФАКТ.ОМВ-горе доло но не всеки път е читаво.Е къде да зареждам м..ка му стара!!!
                  имах и Toyota Rav 4 2006g.
                  Mitsubishi Lancer 2008g.
                  Honda CR-V 1998г.
                  Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

И какво става, като има керосин в течния пропан бутан?
                    Пропан бутана се изпарява, а керосина си остава течен. Как минава през разпръсквачите, смесва ли се с пропан бутана?
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Здравейте на всички.Керосина има по-високо цетаново число от нафтата,добавката се продаваше в малки пластм.шишенца х2лв.(преди деноминацията97)отваряш,сипваш в приспособлението,то се закрепва на пистолета и газта го изтласква докато се зарежда и предполагам се смесва с пропан-бутана.Не вярвам гумичките да се повреждат защото би трябвало да са маслоустойчиви,а и количеството беше около 50мл.за 20лт.газ(по памет).Нямам общо с Карлово,просто често минавах по подбалканския.Тези години ,някой помнят от София до Бургас приятели имаше няколко места за зареждане с газ.И нещо важно ,тези години нямаше ГИ.Дано съм помогнал с нещо.
                      Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A

Коментар

И аз тези дни се опитвам да намеря отговори на подобни логични въпроси. Четох и големи глупости от типа на изказвания на газаджии, че се добавя киселина. Четох и рекламни публикации на Петрол и производителя, в които пише че освен че имат почистващ ефект добавките подобряват смазването на мотора, а предполагам че и работната смес е малко по-близка до бензина от тази при стандартната газ. Ами в такъв случай защо да не помислим дали няма положителен ефект от цялата работа върху проблема с нашите клапани и да се забавя отрицателния ефект на газта. Нали и Флаш Люба уж го дават да смазва и така да предпазва./не че същия е с доказан ефект/. Ако знам, че главата ми ще изкара два пъти повече, може би бих жертвал едни нови компоненти на газовата в случай че се прецакат от добавката.
                        Ето цитат от отговора на представител на производителя на добавката към потребителско запитване: "Здравейте!
                        Добавката за пропан-бутан се предлага само в промишлени опаковки и се дозира чрез специално устройство, монтирано на газстанцията/бензиностанцията. Потребителски опаковки за този продукт не предлагаме. Всички обекти на Петрол обогатяват газта си с нашата добавка." За да не правя реклама на въпрасната фирма си спомнете името на гръцкия Бог на Слънцето......
                        Последно редактирано от HONDAEXPLORER; 07-03-13, 15:47.
                        "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

В Лукойл,имат производство на Полипропилен.Натрупвали се излишъци на газ пропилен и те го слагали като добавка в пропан бутана,малък процент е.Имат си изкаран и БДС стандарт за това.
                          Самите работници в рафинерията,споделят че когато Лукойла,пуснат газ с тая добавка по техните си бензиностанции,спират да зареждат от там.Не харесват газта с тая добавка.Явно има защо.Попитах в момента и казаха,че доста отдавна не са слагали и сега газта им е добра.
                          Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
                          ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Първоначално публикуван от ognqn Преглед на мнение
                            ...пропилен и те го слагали като добавка в пропан бутана,малък процент е.Имат си изкаран и БДС стандарт за това.
                            Пропен / Пропилен - средство за смъкване на октановото число на пропан-бутана до стойности под 80. БДС за газовите горива го разглежда като замърсител и допуска много малко количество.

Коментар

Но,го ползват като добавка от време на време.
                              Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
                              ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Първоначално публикуван от ognqn Преглед на мнение
                                Но,го ползват като добавка от време на време.
                                На мен ми се струва че колкото имат,толкова ползват,номера е да нямат фира?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X