Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Добавки в газта- Пропан Бутана,добре или зле за двигателя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Добавки в газта- Пропан Бутана,добре или зле за двигателя?

Според личния ми опит, всичко е от колонката и играта с литрите, газта е все еднаква въпрос на пратка/партида. Бутилката на колата ми е 20л и доста често се случва да ми сложат 21,5л 20.5л при положение че има и поплавък, не голям ама все е нещо, а и къде са 80% максимум По-старите шофьори казват за трик с по-бавното пълнене на газта, което води до по-качествено напълване дори в + литри за парите. От доста време се каня да приложа тази система като притворя кранчето за вход на газта, пък да видя какво ще е!
    "Най-опасната фраза в езика е: "Ние винаги сме го правили по този начин."

Коментар

Първоначално публикуван от Daniel90 Преглед на мнение
      Според личния ми опит, всичко е от колонката и играта с литрите, газта е все еднаква въпрос на пратка/партида. Бутилката на колата ми е 20л и доста често се случва да ми сложат 21,5л 20.5л при положение че има и поплавък, не голям ама все е нещо, а и къде са 80% максимум По-старите шофьори казват за трик с по-бавното пълнене на газта, което води до по-качествено напълване дори в + литри за парите. От доста време се каня да приложа тази система като притворя кранчето за вход на газта, пък да видя какво ще е!
      Все същото. Само ще чакаш повече.

Коментар

Ако разходомера на колонката е поизносен, чакането ще си заслужава!

Коментар

Имаше такава практика, разбираха се служителите и шофьорите и пълнят бавно на газстанцията, не след дълго тя фалира... А на една друга като зареждах пича махна пистолета, когато започна да пълни бавно и да "дрънчи" и не желае да я пълни повече.
          "Най-опасната фраза в езика е: "Ние винаги сме го правили по този начин."

Коментар

Първоначално публикуван от Daniel90 Преглед на мнение
            пича махна пистолета, когато започна да пълни бавно и да "дрънчи" и не желае да я пълни повече.
            Ако на тебе не ти пука, на него животът му е мил. Дрънченето означава, че е сработил ограничителят за пълнене и по принцип в този момент колонката трябва да спре и сама. Тази функция често е изключена и се изпълнява от служителя на газстанцията - заради изобилието от калпави газови уредби.

Коментар

Да се върна аз на темата.Как се монтират тия добавки газта.В Русе идват от 5 места цистерни и влакови композиции и има огромна база за пълнене на цистерни.Да не им изброявам марките ,че Ясен ще ме накаже,ма разлика в гата няма.Има разлика в това как те цъкат на газоколонката ,което съм го описал на дълго и на широко.
              Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
              Disco 1 бекъп
              Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Колеги, днес като зареждах питах газаджията дали имат добавки в газта и той каза: "Не не слагаме." и аз викам, ма тя не идва ли с добавки от Петрол, а той отговори, че не идва с добавки, а те имали устройство за добавянето им, но не го ползвали. Направо ме озадачи.
                "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
                  Колеги, днес като зареждах питах газаджията дали имат добавки в газта и той каза: "Не не слагаме." и аз викам, ма тя не идва ли с добавки от Петрол, а той отговори, че не идва с добавки, а те имали устройство за добавянето им, но не го ползвали. Направо ме озадачи.
                  Радвай се.

Коментар

Специалната газ на Петрол се казва Блуфорс BlueForce. Не съм поглеждал дали се продава сега. Тази зима взех да карам на газ и още не съм зареждал там.
                    • подобрява процеса на изгаряне и намалява вредните емисии в отработените газове

намаляване на емисиите от въглероден оксид (СО) до 25%
                    намаляване на неизгорелите въглеводороди (СН) до 30%
                    • подобрява динамиката на автомобила

• повишава мощността

• почиства горивната система

• намалява разхода на гориво до 5%

Посочените ефекти се осигуряват от подобрителя на горене и почистващ компонент, които се съдържат във формулата на добавката
                    Ако подобрява "вървенето" при една кола, при друга с вече направени нужните корекции за да "върви" ползата ще е с отрицателен знак. Така че не може да се обобщи. Върху работата на двигателя влияят също съотношението на пропана и бутана и правилно настроената кола - изпарител, смесител, налягане, инжектори, впръсквано количество газ и момент на запалване.
                    За да разберем дали тази добавка е вредна или не, трябва да знаем как работи.
                    Други добваки не съм чул да има. Не коментирам едни хапчета, на които забравих името. Бяха нещо като счукана захар с малко канцеларско лепило, метален прах и кост от екарисажа.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                      Специалната газ на Петрол се казва Блуфорс BlueForce. Не съм поглеждал дали се продава сега. Тази зима взех да карам на газ и още не съм зареждал там.
                      Ако подобрява "вървенето" при една кола, при друга с вече направени нужните корекции за да "върви" ползата ще е с отрицателен знак. Така че не може да се обобщи. Върху работата на двигателя влияят също съотношението на пропана и бутана и правилно настроената кола - изпарител, смесител, налягане, инжектори, впръсквано количество газ и момент на запалване.
                      За да разберем дали тази добавка е вредна или не, трябва да знаем как работи.
                      Други добваки не съм чул да има. Не коментирам едни хапчета, на които забравих името. Бяха нещо като счукана захар с малко канцеларско лепило, метален прах и кост от екарисажа.
                      И

без добавки си има разлика. Винаги всеки ден минавам по 1 и също време по 1 и същи път. Разлика във вървенето не намирам, но като видя, по средния разход на БК, че е намалял или се е увеличил, това означава, че ЕКУ увеличава или намалява инжекторните времена на бензин, а ЕКУ на ГИ ги повтаря с коефициент за увеличение. Т.Е и разхода на газ е различен.
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Все същото. Само ще чакаш повече.
                        Изобщо не е все същото.И всяка уважаваща себе си бензиностанция има издадена заповед забраняваща на персонала да го прави!

Коментар

Първоначално публикуван от stefan stoev Преглед на мнение
                          Изобщо не е все същото.И всяка уважаваща себе си бензиностанция има издадена заповед забраняваща на персонала да го прави!
                          Разбира се. Така се износват клапаните, помпата, маркуча и какво ли не. Не че от един път ще гръмне, ама от 100 пъти ще трябва да се сменят разни работи. А те струват едни пари.

Та собственика на газстанцията ще го набуташ, но ти хаир няма да видиш.

Коментар

E-е-е-х,Мамка му и прасе,абе отворих темата за вида добавки,дали са газ,мас,кристали,разтворители,сажди мажди,графити мафити и дали тези "добавки" влияят зле на двигателя.Няма ли някои по компетентен,интересно ми е.Ясен ми отговори кратко "Не",ама само той, някои друг да го потвърди?
                            имах и Toyota Rav 4 2006g.
                            Mitsubishi Lancer 2008g.
                            Honda CR-V 1998г.
                            Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Разбира се. Така се износват клапаните, помпата, маркуча и какво ли не. Не че от един път ще гръмне, ама от 100 пъти ще трябва да се сменят разни работи. А те струват едни пари.

Та собственика на газстанцията ще го набуташ, но ти хаир няма да видиш.
                              Сигурен ли си???Миналата година изгонихме няколко служители които се бяха научили по тази схема да пълнят 50 литрова бутилка за една нощ!

Коментар

Първоначално публикуван от pavle Преглед на мнение
                                E-е-е-х,Мамка му и прасе,абе отворих темата за вида добавки,дали са газ,мас,кристали,разтворители,сажди мажди,графити мафити и дали тези "добавки" влияят зле на двигателя.Няма ли някои по компетентен,интересно ми е.Ясен ми отговори кратко "Не",ама само той, някои друг да го потвърди?
                                Няма да имаш проблем от добавката.Но едва ли е останал обект на който да се слагат тези добевки,защото последните години маржа на газта е толкова малък,че като сложиш отстъпката и цената на добавката и излиза че продаваш на загуба.Затова и фалираха по-вечето обекти които бяха само газстанции.Просто разходите са по-вече от приходите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X