Обява

Свий
Няма добавени обяви.

гуми за ЦР-В

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: гуми за ЦР-В

Вече 3-та зима карам цеервето и не ми се е налагало да прибягвам до лопата!Даже и не си нося.Може би защото карам предимно в града и междуградски пътища.На лов не съм ходил!
    [I]Honda CR-V B20B RD-1 JDM Auto 1998г.[/I]
    [I]Toyota Corolla 1,4 D-4D 2009г.[/I]

Коментар

Преди малко ходих с хондето да дърпам закъсало субаро. Комшия ми е и дал път на някаква кола при тесен извънградски път и хоп плъзнал се по склона. Там ходят да се пързалят децата наблизо, а комшията ми ринеше сняг и говореше нещо за майката. Спрях до него огледах и го заобиколих, направих завой и спрях до него като го дърпах по посока на склона. Снега е около 25 см и проблема при субарото беше клиренса. След като го издърпах минах пак по полянката за кеф и си тръгнахме.
      Honda CR-V I 2000 г.
      0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Първоначално публикуван от 4i4o_doc Преглед на мнение
        Вече 3-та зима карам цеервето и не ми се е налагало да прибягвам до лопата!Даже и не си нося.Може би защото карам предимно в града и междуградски пътища.На лов не съм ходил!
        Ето че казах това и на следващия ден (днес) опрях до лопатата !При нас е сняг 35-40 см.Всъщност нямаше да имам проблем,но на пътя имаше закъсала кола.Засилих се да я заобиколя през 50-60 см. сняг (днешния и стария от миналата седмица) понеже предишния сняг бе разчистен само по средата на пътя.Почти успях,но накрая увиснах на снега.Наложи се да извадя лопатата (с която този път предвидливо се бях оборудвал),и да изрина снега под колата.След 3-4 пъти напред-назад и тръгнах,като не пропуснах да спомена майката на закъсалия шофьор наум .Забравих да спомена че гумите ми са чисти зимни,тесни и високи- 195/80/15 !
        .
        [I]Honda CR-V B20B RD-1 JDM Auto 1998г.[/I]
        [I]Toyota Corolla 1,4 D-4D 2009г.[/I]

Коментар

Чудя се в такива случаи дали не е по добре да носим по една възглавница която да слагаме отпред на бронята и да "побутнем" закъсалия пред нас. Иначе колега, как заседна в снега под теб а не пред теб, тя бронята не разчиства ли почти на ниво клиренс?
          "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Писах в хонда форума ,ма ще пиша и тук.
            [quote name='Markony' timestamp='1356093652' post='1057322534']
            Снощи изчетох почти всички теми в Оффроуд форума,имаше и бая клипове,относно гуми,диаметри и т.н.Целта ми беше да определя подходящи гуми за лед.По-точно спиране и странична устойчивост при завой.Предполагам,че на 15 цола с по-малки гуми,сега въртящия момент е по-голям и затова толкова лесно приплъзва задния мост.Адски ми е дискомфортно ,когато влизам в малка уличка и там чака кола ,която дава предимство.Кой от наще има опит с прословутия Континентал да каже отзиви за задния мост?
            [/quote]

Интересува ме да не ударя някой автомобил или недай се боже пешеодец на лед.
            Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
            Disco 1 бекъп
            Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Първоначално публикуван от pavle Преглед на мнение
              Хабсолютно същите са,но на мойте пише и "SUV,което ме кара да се съмнявам,че са за леки автомобили.Да си призная ,чесно като отзиви,една,ама само една малка идея са по добри в драскането по снега от три годишните ми всесезонки на БФ Гуудрич-макадам М+S и като ,че ли са доста тежки-това са мойте констатаций.Като за чисто нова зимна гума,макар и евтина очаквах повече,даже съжалих,че я обух-Гудричките можеха да ме карат,дано тия се пооложат след извесно каране.
              Първоначално публикуван от gecata1059 Преглед на мнение
              На моите не пише suv. Но като шарка са еднакви. Може би има разлика във борда на гумите.Ще видя какво пише на моите като конструкция на гумата и ще пиша да сравним.
              Конструкция на гумата: MAXXIS PRESA SNOW 205/70/R15
              Tread: 2 polyester + 2steel +1 nylon
              Sidewall: 2polyester
              CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

Тя бронята разчиства но колата леко се повдига при продължително бутане от насъбралия се сняг. В един момент се губе сцепление и колата превърта и леко пропада при което снега под купето е вече приблъскан и неможе да се смачка повече. Точно в този момент се вади лопатата и се отрива под колата след което се почва леко лашкане. Леко напред и после малко назад. Така колата си утъпква под нея и вече с лека инерция от засилката потегляш но не с много газ, а полека. От опит с ЦР-В в дълбок сняг ще препоръчам да се кара на първа с не много газ и щом усетите спадане на оборотите на двигателя значи снега отпред е повече и скоро ще заседнете. В такъв момент спрете и върнете 1-2 м. и с малко инерция бутнете събралия се сняг и продължете до следващото понижаване на оборотите. Ако снега е мокър има риск от спукване на бронята ниско, и по добре него правете. В сипкав сняг си карайте колкото ви позволява.
                Honda CR-V I 2000 г.
                0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Много исках да взема General grabber, понеже съм ги ползвал и бях изключително доволен от тази всесезона гума. Но ударих на камък, водят ги летни и ги няма на склад...И понеже не търпеше отлагане взех Barum Bravuris 4x4 .

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:b60f09bb-b543-4ad0-99c2-4d3ab83ac0fc_product.jpg
Прегледи:1
Размер:112.2 КБ
ID:5439405На сухо ги бива и на мокро ги бива...сняг в Пловдив нема....
                  Последно редактирано от bate_em4o; 30-12-12, 17:01.

Коментар

Първоначално публикуван от bate_em4o Преглед на мнение
                    Много исках да взема General grabber, понеже съм ги ползвал и бях изключително доволен от тази всесезона гума. Но ударих на камък, водят ги летни и ги няма на склад...И понеже не търпеше отлагане взех Barum Bravuris 4x4 .

[ATTACH=CONFIG]530171[/ATTACH]На сухо ги бива и на мокро ги бива...сняг в Пловдив нема....
                    Каква е цената на Барума и от къде го закупи?

Коментар

Ето го саита- http://www.gumi1.bg/bg/catalog/id/3016.html
                      Бяха с ДОТ от 2012година. И тях ги водят летни но си имат означение М+S.

Коментар

Колеги попаднах на тази тема, http://www.offroad-bulgaria.com/show...71#post2069434 , и се чудя дали може да стане и с гуми 205/70/15. Имам едни износени бриджстонки, летни. Дали ще има достатъчно каучук в протектора за изрязване
                        -------Honda CR-V 128к.с.--------
                        "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Първоначално публикуван от madmaximus Преглед на мнение
                          Колеги попаднах на тази тема, http://www.offroad-bulgaria.com/show...71#post2069434 , и се чудя дали може да стане и с гуми 205/70/15. Имам едни износени бриджстонки, летни. Дали ще има достатъчно каучук в протектора за изрязване
                          Мен много ме съмнява такава интервенция . От посочената тема като гледам става на въпрос за гуми дето са за кал, или там някакви груби гуми дето ИМАТ доста каучук.
                          А с изтъркани шосейни гуми , какво е останало от тях да се нарязва и грайфер?!?.

Иначе не че пречи да се пробва , ама и да стане нещо ще е добре да се внимава с подобни гуми на пътя
                          Последно редактирано от mohera; 28-01-13, 07:39.
                          Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                          И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                          вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от madmaximus Преглед на мнение
                            Твърдо не! Не си прави експерименти,дори и калните при нарязване после почват да късат парчета и да удължават прорезите.Това е необходимо само ако няма друг начин да оцелееш и да се измъкнеш.Няма да те пускат с хеликоптер на северния полюс с колата със летните гуми и половин резервоар бензин и да трябва да минеш 1000 км.
                            имах и Toyota Rav 4 2006g.
                            Mitsubishi Lancer 2008g.
                            Honda CR-V 1998г.
                            Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Жалко, надявах се да получа, друг отговор. Умишлено не споменах моето мнение, а то съвпада с вашето
                              -------Honda CR-V 128к.с.--------
                              "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Първоначално публикуван от bate_em4o Преглед на мнение

[ATTACH=CONFIG]530171[/ATTACH]На сухо ги бива и на мокро ги бива...сняг в Пловдив нема....
                                Колега би ли споделил шумни ли са на асфалт!Вчера си ги поръчах но един приятел ми сподели ,че били много шумни и се чудя дали да не отменя поръчката!Предварително ти благодаря!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X