Обява

Свий
Няма добавени обяви.

гуми за ЦР-В

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: гуми за ЦР-В

Колеги, някой скоро да е сменял летни гуми 205/70/15, а старите да са били горе долу добри и да си ги пази? Трябват ми две с обиколка около 209см., грайфер предполагам 4-5мм ще ме устрои. Все пак да не са криви и напукани. Готов съм да го отърва, а за цената ще се разберем. Пускайте лични и снимки, а ако сте от бургаския регион още по-добре.
    "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Колеги, изпаднаха ми гуми 215/65/15 на добра цена. Какви ще са плюсовете и минусите ако сложа гуми с такъв цолаж,вместо стандартните 205/70/15. Когато ги наложа една до друга, гумите нямат голяма разлика във височината, но едните са малко по-широки.

Коментар

Ще стане малко по-стабилна и пъргава, тъй като по-широката гума дава стабилност, а по-малкия диаметър по-бързо развъртане, за сметка на по-ниската максимална скорост. На теория по-широката гума вдига разхода. Наскоро минах от 205/65/16 на 215/60/16 и усетих джипката доста по-пъргава, разхода за сега не съм го засичал, но на първо четене не усещам разлика.
        HONDA CR-V 2.0 I-VTEC

Коментар

Колеги, в момента съм с оригиналните гуми на на хондата 225/60/18 на джанти J7 също оригинални. Мога ли да поставя на тези джанти гуми 235/60 18? Като диаметър е малко по голям но е в норма /тъкмо по реално ще показва километража/ Притеснява ме обаче, че на джанти J7 максималната ширина на гумите която дават да се поставят е 225. Питам защото избора на гуми 235/60/18 е много по голям.

Коментар

Първоначално публикуван от joro8109 Преглед на мнение
            Колеги, изпаднаха ми гуми 215/65/15 на добра цена. Какви ще са плюсовете и минусите ако сложа гуми с такъв цолаж,вместо стандартните 205/70/15. Когато ги наложа една до друга, гумите нямат голяма разлика във височината, но едните са малко по-широки.
            Предимството ще е само ценово, ако си ги намерил наистина евтино. Разликата в диаметрите е пренебрежителна/7мм в минус/, тъй че нищо друго няма да усетиш.
            Аз бих си сложил възможно най-високи гуми и то с цел да намаля оборотите на двигателя при които се движа със 120 км/ч. че ми бръмна главата.
            "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
              Предимството ще е само ценово, ... , тъй че нищо друго няма да усетиш.
              ...
              Потвърждавам!
              Почти година карах с 215/65/15 на предишното CR-V.
              Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
              Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
              Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Ок, Благодаря за мненията!! Много трудно се намират тези 205/70/15 ....Значи няма проблем ще сложа 215/65/15, ще ги търкалям 1-2 лета ...Може би ще има проблем ако спукам гума и се наложи да слагам резервната, защото ще бъде със 7 мм по-висока, но със снея едва ли ще карам повече от 50-60 км.

Коментар

Колеги, някой слагал ли е 4бр. 215/80/15 на оригиналните джанти? Възможно ли е и би ли създало друг проблем освен разликата в скоростомера и изминатите км./вероятно и някакво увеличение на разхода/ Диаметърът е с 5,7см в повече което значи 2,85см в радиус. Това би намалило оборотите ми при 120км/ч с почти 300об.мин.
                  Последно редактирано от HONDAEXPLORER; 17-04-13, 12:00.

Коментар

Според мен няма да опират никъде, но не виждам никакъв смисъл от такива гуми. Първо, че разхода ще ти се вдигне, независимо от по-малкото обороти, понеже тези гуми ще са доста по-тежки от оригиналния размер. Второ: 300 оборота по малко /ако са правилно изчислени/ при скорост 120 км/ч надали ще променят нивото на шума, така че да го усетиш осезаемо. Тук проблема е по-скоро в шумоизолацията, отколкото в оборотите. И трето: колата ще стане много мудна, което за мен е най-голямото зло от трите
                    HONDA CR-V 2.0 I-VTEC

Коментар

Колега Торбаров, правилно казваш, че на джанта с -J7 , максималната гума която може да сложиш е 225мм.!
                      Сега и 235мм. да сложиш ще стане, но ще стои гадно, ще има леко излизане навън на самата гума от ръбъ на джантата- ще се получи един вид балон.Аз лично, небих направил това , но ти си решаваш.

Хондаексплорер, видях че си търсиш някакви гуми втора употреба, с някакъв гаден размер,доколкото разбрах.
                      Провери в този форум, раздела-Продава, подраздел-гуми, защото вчера го разглеждах и някъде ми се мерна, че продаваха точно такива гуми където търсиш.Дано не са ги продали.
                      Ето тук търси:
                      http://www.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=197
                      Последно редактирано от emicha1; 17-04-13, 16:52. Причина: допълване
                      / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Направо в чудо се видях с гуми за црв-то. Да се оплача и тук, та аз по-бързо колата си взех отколкото гуми ще си харесам. Купих я с Дуелер H/T 684 , като грайфер са супер, нямат напукано, видях дот само на едната беше 2002г . Довечера ще ги гледам и другите от вътрешната страна. Проблемът е, че свирят ужасно в завои, не спират като хората,на мокро не съм пробвал още , положението ще е страшно сигурно. Нямам претенции да го карам офроуд засега, търся летни гуми, които да не са шумни и да ми надуват главата по магистралата. Харесах ето тези uniroyal rallye 4x4 street :
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uniroyal_rallye4x4street__.jpg
Прегледи:1
Размер:30.6 КБ
ID:5487063 .
                        Аутобилд викат, че на трева и асфалт са супер, на черен път ставали със забележки, ама с тоя паркетник (CRV II), не мисля и да карам много по черен път. Някой има ли впечатления от тези, приемам и други предложения. Всесезонни не мисля да купувам, имам резерви към тях.

Коментар

Предната седмица поръчах General Grabber GT. Гумата е със Асиметрична шарка и я водят шосейна гума с добри характеристики на дъжд и сух асфалт. Цената също е добра 125лв/бр с включена доставка. Първи впечатления: по-тихи са сравнение с Yokohama Geolander I/T, инерцията на колата е по добра и при шофиране в завой колата е по директнаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:GENERAL-GRABBER-GT.jpg
Прегледи:1
Размер:160.1 КБ
ID:5493032.

Коментар

Дойде ред и аз да сменям гуми.Колата я купих с гуми Барум бравурис М+S.За две години съм минал 34000км. +10000км.от предишният собственик като гумите са карани целогодишно.Като цяло съм доволен от гумите но ми идват малко меки.Понеже съм пещерняк колата се кара и по черни пътища което не се отразява добре на Барума който има още 5мм.грайфер и ако не идваше зимата нямаше да се замислям за нови а щях да карам старите до последно.За нови гуми съм се спрял на BRIDGESTONE D 684 или BRIDGESTONE D694 A/Т.Въпроса ми е има ли някой впечатления от тези гуми .В нета намирам отзиви само за D694 А/Т.Като гледам резервната гума която е с дот. 1999г.оставам с чувството че колата заводски е дошла с D684.

Коментар

Забравих да пиша че колата е цр-в 1999г.

Коментар

Моята e 2000г. и преди няколко години дойде от Италия с такива D684.Пише,че са M+S и първата зима си ги карах градско внимателно,но на втората зима вече беше опасно специално спирането с тях и взех DM-V1.Още ги ползвам лятно време и мога да кажа,че са много здрави и стабилни гуми,като при жега леко свирят в завоите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X