Обява

Свий
Няма добавени обяви.

гуми за ЦР-В

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: гуми за ЦР-В

Обезпокоен от колегата Стефан над мен, реших да си измеря обиколката на гумите. Задните Бриджстоун 209см. а предните Hankook- 211см. Това е 20мм разлика в обиколката което е около 6мм разлика в диаметрите в полза на предните, видимо дължаща се на по малкия грайфер на задните около 7мм при 10мм на предните. Продължавам да карам така с оглед на нищожната разлика. Между другото към момента съм очарован от тези гуми Hankook на асвалт, и в порой, както и от гледна точка на шума. Чакам снега.
    "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Миналата зима си купих Yokohama Geolandar I/Т и останах много доволен от тях!

Коментар

Колеги, чудя се дали да слагам зимни или всесезонни (тип АТ) гуми (205/70/15)
        Сегашните ми росава имат около 3 мм. грайфер след 55 К км. и общо взето като за парите (91 лв./гума) на които ги взех бяха ок, но сега вече цената им е към 125 лв. на гума
        и това променя нещата.
        Някакви мнение за Ласа Компетус 4х4, Генерал Грабер ат2, Йокохама G011/G012 Geolandar A/T?
        Ако реша да слагам зимни някой има ли лични впечатления от Генерал Сноу Грабър?
        Как е като здравина на борда, става ли за черни пътища тип коларски с дупки?

Коментар

Общо взето, от 15 г. има 5 марки. които са в 5-та при всевъзможни тестове на всевъзможни размери гуми.
          С много малко размествания - са като смяната на бельо в казармата - сменят се, но помежду си.
          И колеги, що си правите експерименти? Хубаво-евтино няма! 2-ра употреба и т.н.
          Изгодно и ново, да...
          Последно редактирано от ivied; 17-11-12, 19:13. Причина: Изгодно и ново

Коментар

За мен от АТ за зима по кофти гума няма, и защо го спрягате като взсесезонно не знам. За съжаления нашия размер няма почти нищо всесезонно, моите грабери ги дават всесезонни но лично не бих ги определил като такива, те зимата са жив ташак, чисто лятна гума си е, въпреки че мише M+S и в саита им са определени като такива но за лек сняг. Когато и аз исках да си реша веднъж за винаги проблема с всесезонките и да не се занимавам с джанти и гумаджий вече никога се оказа че единствено Пирели скорпион стр предлагат нашия размер, но цената на гумата е меко казано соленка над 260 лева беше броиката Като аlтернатива и с не лоши отзиви намерих BF Goodridge long trail Ta Tour на около 170 кинта броиката ама така и никъде не намерих налични ( това беше в началото на 2012 в кризата за гуми с проблемите с наводненията в сингапур и липсата на каучук)
            Другите три марки които са доказани при всесезонните ханкок оптимо Н730, (които сега купих на ланчата) гудиер и toyo така и не намерих нашия размер, някои от тях дори не го произвеждаха. Така че до колегата Quest ласа също имат няква всесезонка с нашия размер и може би е някъв компромис въпроса колко нужна е зимна гума за тебе. За мен не е, аз сняг и на картичка да не видя, ако карам някъде ще е в града, по ски не ходя, извън града също, така че внимателно и с тея грабери без проблем си карах миналата зима в големия сняг, предполагам ласата ще се държи по добре. Но ако катериш баири ако минаваш по пътища които няма да са изчистени си ти трябва сериозна гума.
            Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
            Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
            Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
            Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Zero, ясни са ми минусите и плюсовете на всесезонните и АТ гумите.
              АТ - самото название показва че е компромисна гума, понеже няма как едно нещо да е най-добро на всички терени
              АТ си е лятна гума като цяло, но има модели които се държат прилично и на сняг.
              Но при мен сняг много няма, интересува ме гумата да е с по-здрав борд, да не прави балони, прилично пътно поведение и да може да изкара около 50 К км.
              Скорпион стр е много хубава дума по отзиви (и издържлива), тези дни я бях мярнал някъде по сайтове на малко под 200 лв. за нашия размер, ама
              надали това е актуална цена, а 260 лв. на гума си е множко за този размер, а и тя си е лятна (дори и като шарка) въпреки че по ревюта я дават че се представя доста добре и на сняг.
              Ти с дженерал УХП ли караш и тя си е лятна.
              Ласата, а и всички продукти на Бриджстоун-сабанци обичайно са със здрави бордове и в това отношение ме устройва, Ласата освен това е издръжлива откъм пробег
              вероятно живота и ще е над 60 К км, ама има какво да се желае при спиране най вече на мокро (не само при АТ гумата им кавато реално е Компетус 4х4).
              Ще са ми полезни отзиви за генералите, за които питам как са като здравина.
              За мен най-гадната гума е вече поизхабената всесезонна- за по шосе, особено ако е мокро.

Коментар

Аз карам с генерали АТ2 витара...235/75/15 миналата есен бяха на 170лв с доставката + монтажа...Много съм доволен ...карах ги и цяло лято...около 10 000км за година съм минал...виждам 1мм износване и то стана от дране в горите май повече от колкото от каране...Ще карат и тази зима нямам притеснения ,а в Габрово е весело зимата и витарата е къса и няма АБС
                Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Колеги, някой може ли да даде отзиви за Барум Поларис 3 4х4 205/70 R15? Има ги на добра цена, а гледам, че миналата година са се харчели по 180 лв
                  Honda CRV-1998 г. 128 к.с. продадена
                  Honda CRV- 2004 г. 150 к.с. бензин

Коментар

Според мен не трябва да се пестят пари за гуми. Ако ще са нови да са добри.
                    Барум са изключително ненадеждни гуми. След като от 90г. купувам гуми, времето ме научи! Сегашния ми комплект са: летни: Yokohama Geolandar H/T-S G051, зимни Michelin alpin. Мнението си е мое и не ангажира никой.
                    , зимни Michelin alpin.

Коментар

Пирели скорпион str 205/70/15 на Цр-в 1-ва ген. : Оказа се, ПРИЛИЧНА всесезонна гума. Купих ги втора употреба /дот2007/ и ги карах като летни 2 сезона. Вчера и днес се качвах на Витоша. Тръгват, спират! и държат пътя в завой! Стават! Но не са зимни!
                      Markony RS: "Почнаха вече да ме викат за пътна помощ,заради Диското ,пък аз ходя с Харви-то"

Коментар

А за да си изкажа впечатлението за моите "летни" гуми.
                        Малко по-назад в темата споменах, че имам general tyre Grabber AT
                        Само, че моите впечатления са на лед и сняг :Д
                        С една дума - впечатлен съм. Забавих се със смяната на гуми, защото смятах, че ще задържи повече време кално, а аз често ходя за риба, и АТ гумите доста ми помагат в дадените условия. Да, но въпреки очакванията времето доста се вкочани напоследък, а аз продължавам да си карам с летните гуми.
                        Първо самите гуми са си доста меки, което е огромен плюс при тези температури. Второ дълбокия грайфер и шарката помагат много за стабилно поведение при сняг. Тръгва и спира като змей на сняг, в завоите е малко по-нестабилна, но това е заради липсата на канали.
                        На лед... Малко гуми до момета са се държали добре на лед, и тези не са от тях. Но с внимателно шофиране, съвсем спокойно се минават заледените участъци.
                        Въпреки, че гумата се продава за лятна, според мен съвсем спокойно се намества и в графа всесезонки.
                        Ще изчакам още 2-3 дни да видя дали няма да се постопли времето, и ако остане такова, ще ми се наложи все-пак да си сложа зимните (:
                        Като заключение - ако сега си избирах летни/всесезонни гуми, отново с 2 ръце гласувам за тях. Особено при цената им от около 140ина лв. на брой.

Коментар

Първоначално публикуван от rivan Преглед на мнение
                          Колеги, някой може ли да даде отзиви за Барум Поларис 3 4х4 205/70 R15? Има ги на добра цена, а гледам, че миналата година са се харчели по 180 лв
                          Виж,поларис 3 на Барум е доста прилична зимна гума,даже в някой показатели,като шум е по добра и от по скъпите маркови,но-о-о-о,никъде в момента я нама в България-отговора е "Ами тази година задова от барум не ни изпълни поръчката"така,че търси други,ако имаш възможност я поръчай от завода няма да сгрешиш.
                          имах и Toyota Rav 4 2006g.
                          Mitsubishi Lancer 2008g.
                          Honda CR-V 1998г.
                          Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Първоначално публикуван от DarkWolf Преглед на мнение
                            Като заключение - ако сега си избирах летни/всесезонни гуми, отново с 2 ръце гласувам за тях. Особено при цената им от около 140ина лв. на брой.
                            Колега,къде ги вземаш на тези цени от 140 лв.Не гледай тези реклами от интернет сайтовете,там само зарибяват.Понеже съм им бесен ще споделя за нашия размер 205/70/15 в София,смятай София,е вервай ми обиколих я цялата,големите автоцентрове "..иана,...адиал,...33,...уро,украйнските-...нра фирмата,...адц пише се на латиница,свързах,се и с Мата от Стара Загора за барумите,и колко ли още и има следното:Само Вредещайн-цена 228лв,БФгудрич цена 218,лв,Мишлен 235лв,Ханко тя па 325 лв,една Сава за 159 лв и украйнските за 169 лева.Нещо за цена около 130-150 лв.Не-е-е-е няма такива!!! за нашия размер-картела работи здраво и отговорите са "Ами рядък размер и за това не внасяме".Интересно,че е рядък е рядък,ама па да забичиш на кола 7000 лв,гуми за 1000 лв.ами то си е 10% излиза,че който си е купил чисто нова кола за 60 000 лв,трябва да и слага гуми за 6000 лв.е те такова животно нема!!!Вярно,че е сезона,ама чак пък толкова.Та так.Накрая,познат,отстъпка 27% и си ги взех за 141 лв нищо общо с посочените марки по-горе.Това е.Срамота.
                            Mitsubishi Lancer 2008g.
                            Honda CR-V 1998г.

Коментар

Гуми център Диана - 205/75 r15 - малко по-високи са от стандартните но не опират никъде - 137лв ги взимах пролетта. Едва ли са поскъпнали много.

Коментар

Първоначално публикуван от DarkWolf Преглед на мнение
                                Гуми център Диана - 205/75 r15 - малко по-високи са от стандартните но не опират никъде - 137лв ги взимах пролетта. Едва ли са поскъпнали много.
                                Не са поскъпнали много,просто са се оляли в поскъпването-сега същите са 189лв.Честито!!!
                                Mitsubishi Lancer 2008g.
                                Honda CR-V 1998г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X