Обява

Свий
Няма добавени обяви.

гуми за ЦР-В

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: гуми за ЦР-В

Аз засега я карам само в града, но сутрин като паднаха температурите тези гуми които свалих станаха като пластмаса, едната беше с ДОТ 2000 г., била е резервна и предпочетох макар и рано за зимни гуми да возя децата спокойно.
    Honda CR-V, 2001 147 h.p.
    Citroen C4, 1.4 vti

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
      Цитираното мнение - меко казано не отговаря на истината. Четете бе хора, ако не карате!
      Я поясни като много четеш какво си прочел и къде. Цитираното от теб мнение отговаря 100% на истината.Пък за карането...., ще се направя че не съм чул

Коментар

Понеже, защото, нали всички знаем, че в Англия няма зима, в момента съм с ето това ниско-бюджетно, произведено ин дъ мидл оф ноуеър гуме

http://www.ovationtyres.com.au/VI-682.html

Та и на него отстрани има гръмкото M+S, и е перфектно за английските M u S
        Обърнете внимание, какво пише в черното поле-стрелка до първата снимка - High Quality 'All Season'!

п.п. С подобна "M+S" шарка има камара гуми в Англия, дори и от реномирани фирми.
        Последно редактирано от krasi-mir; 26-09-12, 11:05.
        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
        Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

1. AT гумите никога не са били и няма да бъдат всесезонни.
          2. AT гумите никога не са били и няма да бъдат зимни.
          3. По темата има достатъчно "матреал" и в нета, и в специализираните издания.
          4. За начало тук:
          http://mail.dir.bg/~tkm_digital/AllSeason.pdf
          http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=131038

5. Няма да спамим темата повече, нищо лично, просто е опасно да вкарваме колеги в заблуждение.

"Чети внимателно. Според мен All Terrain гумите са опасни за всекидневно шофиране, на сняг са много зле (по-добри са само от летните гуми, но не и от всесезонните и зимните), на суха и мокра настилка имат катастрофално лошо сцепление и т.н.(виж данните от теста на Grabber-а AT2)."

"Когато човек няма база за сравнение, обикновено не се оплаква. Когато след гуми за мъгла си монтираш BF Goodrich A/T, сигурно ще ти се сторят феноменално добри.
          Но когато на един полигон в Швеция при дебел сняг и минус пет градуса минеш по трасето, измерят ти спирачния път и се вържеш за кантара (дето мери теглителната сила) с един и същ Туарег, обут последователно с летни, зимни, евтини зимни, няколко модела всесезонни и AllTerrain гуми и после всичко това се повтори и на суха и мокра настилка на Contidrom до Хановер, веднага ще направиш разликата. Аз поне редовно участвам в тези тестове и ЛИЧНО съм усетил ОГРОМНИТЕ недостатъци на А/Т гумите при всички други настилки освен кал."

"Цитат: "Или пък БФГ АТ който е най-масово разпространен, е прекрасна гума за смесено асфалтово каране и леки черни пътища."

Коментар

Помислих че ми говориш за обозначениетоM+S.За АТ съм и съгласен и не.Теста на АВТО БИЛД го имам,но той беше тотално опроверган.Няма да ти разказвам всички случаи,а само за един колега от форума който си купи въпросния ГРАБЕР .През изминалата зима в Габрово снега повече от месец беше 60 см.Колегата вървеше на всякъде без проблеми( а тук преобладават баирите).Когато ходехме в Балкана той минаваше навсякъде където и другите с кални гуми(при условия кал и сняг).На асвалт не мога да кажа защото колко може да се засили Витарата.Ако вярваме на теста значи или той е уникален карач или Витарата уникален всъдеход,защото според този тест тези неща с тези гуми не могат да станат.Не са най-добрите гуми в никой сезон и конкретни условия но са доста добър компромис и за това по горе казах че могат да минат за всесезонни.

Коментар

Стефчо бъркаш, тва не може да е определение колко добри са едни АТ гуми по това къде минава и къде не една кола с тях. Наи правилното място за тест на гуми е както каза колегата, на полигона, там тая витара с различни гуми ще си покаже кое е по по наи. За съжаление такъв тест можем само да си импровизираме, а и кои би се захванал да върти гуми в - 5 градуса за да си докаже пред себе си че едното е по добро от другото.
              Те и на моите пише че са всесезонни но производителя казва много лек сняг до 5 см!!! сега аз тая зима като съм газил с тях в 40 см сняг и не съм закъсаl но това не ги прави добри за тези условия. Преди тези имах конти АТ мога да потвърдя че за нормална употреба на тоя паркетник не стават, лятото на горщеия асфалт при всяко тръгване присвирват, в завоите я усещам как почва да се пързаля, зимата в снега драпат но пък завоите и спирането са си приключение, общо взето наи добре се чувстваха в калта в която никога не бяха влизали и това става дума за нови гуми не 5-10 годишни. Сегашните ми граберки UHP са в пъти по добре на сух и мокър асфалт, за снега казах вървят но не са за тая цела, за леката Пловдивска зима и ако не си скиор (изключвам миналата) вършат чудесна работа и за зимен комплект въобще не е оправдано харченето.
              При тях пък забелязах и нещо странно на което ще се радвам компетентните да ми отговорят като е стояла колата примерно седмица без да се кара и тръгна да я вадя от гаража (тва ще рече маневра на зад с заврътане на дясно на 90 градуса за да застана на улицата по посока на движение), се чува как присвирват сякаш зорлем се търкат в асфалта, и тва е с минимална скорост за заден ход, след това правя пълен ляв и хващам напречната улица тогава също се чува такова присвиркване- пристъргване или знам ли как да го кажа. Следващото кръстовище е след 50 метра и там вече и помен няма от звука ??? Идеи ??
              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
              Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Да не би пред гаража ти настилката да е шлайфан бетон?

Коментар

Ами..... значи, пред гаража са си плочки тротоарни, в гаража ся някви плочи като бетонени, нареждани за основа, ама чак да са от шлаифан бетон не ми се вярва, макар че на вид са доста гладки не е груб бетон, друг е въпроса че гаража не е затворен а е просто навес и основата често си е доста прашна щото в съседтво е и градината на двора, и прахоляк от пръста не липсва и по основата на гаража, да не би от него да издава такива звуци и като се потъркалят няколко оборота да изпада и утихва ? Да взема да измета да измия и да пробвам ? Забравих да кажа че звука се чува като стъпят на асфалта гумите, докато я вадя от гаража през тротоара няма звуци, и то тва скоро ми направи впечатление, преди сякаш го нямаше, по колата ремонти и удари по окачването не е имало съоситео си е ок за тва изключвам нещо криво да има. а и както казах шума изчезва след 50 метра търкаляне маи ще измета праха а
                  Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                  Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                  Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                  Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                    Стефчо бъркаш, тва не може да е определение колко добри са едни АТ гуми по това къде минава и къде не една кола с тях. Наи правилното място за тест на гуми е както каза колегата, на полигона, там тая витара с различни гуми ще си покаже кое е по по наи. За съжаление такъв тест можем само да си импровизираме, а и кои би се захванал да върти гуми в - 5 градуса за да си докаже пред себе си че едното е по добро от другото.
                    Те и на моите пише че са всесезонни но производителя казва много лек сняг до 5 см!!! сега аз тая зима като съм газил с тях в 40 см сняг и не съм закъсаl но това не ги прави добри за тези условия. Преди тези имах конти АТ мога да потвърдя че за нормална употреба на тоя паркетник не стават, лятото на горщеия асфалт при всяко тръгване присвирват, в завоите я усещам как почва да се пързаля, зимата в снега драпат но пък завоите и спирането са си приключение, общо взето наи добре се чувстваха в калта в която никога не бяха влизали и това става дума за нови гуми не 5-10 годишни. Сегашните ми граберки UHP са в пъти по добре на сух и мокър асфалт, за снега казах вървят но не са за тая цела, за леката Пловдивска зима и ако не си скиор (изключвам миналата) вършат чудесна работа и за зимен комплект въобще не е оправдано харченето.
                    При тях пък забелязах и нещо странно на което ще се радвам компетентните да ми отговорят като е стояла колата примерно седмица без да се кара и тръгна да я вадя от гаража (тва ще рече маневра на зад с заврътане на дясно на 90 градуса за да застана на улицата по посока на движение), се чува как присвирват сякаш зорлем се търкат в асфалта, и тва е с минимална скорост за заден ход, след това правя пълен ляв и хващам напречната улица тогава също се чува такова присвиркване- пристъргване или знам ли как да го кажа. Следващото кръстовище е след 50 метра и там вече и помен няма от звука ??? Идеи ??
                    Слави ,идеи много!
                    Като за начало , не завъртай волана на пълно дясно или ляво - демек на 90 градуса , а на 80 и гумите няма да ти свирят,просто ще си се въртят и няма да провлачват /от което всъщност ти идва присвирването/!
                    По-плавен завой и една маневра повече!
                    / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

при мен настилката в гаража е саморазливаща замаска /боя/ - направо залепват гумите, ако я вкараш мокра и изсъхне там...
                      За гумите M+S сигурно сме писали 1000 пъти - като сложат тая маркировка производителите улесняват потребителите Щото в някои страни, ако гумата няма M+S и те спрат полицаите от ноемрви до април, ще отнесеш глоба... А с "M+S" ги пускаш да си ходят с пръст в устата

Тия Мишленки с красивия грайфер нямат нищо общо със зимна гума и по сайтовете са си летни...
                      Аз имах едни гуми Hankok с нещо средно между шосеен и А/Т грайфер, естествено с маркировката M+S и като продавах джипа, купувача взе да спори с мен, че съм "съсипал зимните гуми, като съм ги карал лятото"... Как можех да му обясня, че всъщност зимните са ми в гаража и ще си ги продам отделно
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

На Сузито съм едни Гудиъри (Wrangler A/T), които бяха на промоция - те са всесезонни гуми, но аз ги купих за летни... Ама зимата ми дожаля да дам 1000+ лв за баш-зимни и си изкарах с тия... Не са лоши, само на дълбок сняг не ми харесаха... За всекидневно каране са си ОК...
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
                          Браво колега, само тия дни не я изкарвай заради жегите, че язък за новото. Въпреки, че май-наблюденията ми са че май лятната гума страда повече зимата отколкото зимната лятото. Имам познати които карат целогодишно със зимни и не са останали без грайфер.
                          Може да имат грайфер,но само за 1 лято се опичат.И после само шарката им остава,но не и зимния каучук!
                          [I]Honda CR-V B20B RD-1 JDM Auto 1998г.[/I]
                          [I]Toyota Corolla 1,4 D-4D 2009г.[/I]

Коментар

Първоначално публикуван от 4i4o_doc Преглед на мнение
                            Може да имат грайфер,но само за 1 лято се опичат.И после само шарката им остава,но не и зимния каучук!
                            Според мен и на всесезонните това е най-големият проблем! А тестовете в Аутобилд ги правят с нови гуми (за съжаление)...
                            Доколкото ми е известно, цялото име на GoodYear e Good FOR ONE Year!
                            Тази зима ще се разбере

Коментар

Първоначално публикуван от stefan stoev Преглед на мнение
                              Я поясни като много четеш какво си прочел и къде. Цитираното от теб мнение отговаря 100% на истината.Пък за карането...., ще се направя че не съм чул
                              Достатъчно е да прочетете пост 26 ... ,защото е голата истина.
                              Колкото до А/Т - това е All Terrain и означава всички ТЕРЕНИ, а не сезони.
                              Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                              ... turn on your A/С !

Коментар

Само да споделя - зимата карах с michelin alpin 3, пролетта след дълго издирване на гуми за асфалт се спрях на Yokohama G051 Geolandar - очарован съм - не съм очаквал че за този размер гуми е възможно да има напълно безсшумни. Държат се перфектно на пътя след 10 000км това лято. Препоръчвам ги на всички.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X