Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с оборотите на празен ход - CR-V на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с оборотите на празен ход - CR-V на газ

Този болт ,които го е пипнал майстора има опръстен, който не му позволява да се развива,за него ти писах ,че е бронзов и се регулира въздуха,но и от петограма на стъпковият също . Махни тръбата от дросела към въздушния филтър.Вътре в дросела от страна към стъпковия/чистачките/ има отвор с яйцевидна форма,запуши го с пръст и виж как е.Ако е запалиш студена и запушиш ,ще работи неравномерно докато позагрее или ще угасне,а при загрят мотор трябва да е окей.Форцирай и виж, бързо ли падат или бавно.

Коментар

Имаш предвид проблем с FITV клапана ли? Понеже този отвор води нататък, оня ден чистих моя, че имах подобни симптоми - но при мен бяха само на студен двигател...
      What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Първоначално публикуван от tzocho Преглед на мнение
        Павле, може и да не е от седянето, а от времето!
        P.S. Аз между другото не разбирам много от коли, просто така си размишлявам ...
        Първоначално публикуван от PRANGATA Преглед на мнение
        Този болт ,които го е пипнал майстора има опръстен, който не му позволява да се развива,за него ти писах ,че е бронзов и се регулира въздуха,но и от петограма на стъпковият също . Махни тръбата от дросела към въздушния филтър.Вътре в дросела от страна към стъпковия/чистачките/ има отвор с яйцевидна форма,запуши го с пръст и виж как е.Ако е запалиш студена и запушиш ,ще работи неравномерно докато позагрее или ще угасне,а при загрят мотор трябва да е окей.Форцирай и виж, бързо ли падат или бавно.
        Първоначално публикуван от swartalf Преглед на мнение
        Имаш предвид проблем с FITV клапана ли? Понеже този отвор води нататък, оня ден чистих моя, че имах подобни симптоми - но при мен бяха само на студен двигател...
        Цочи болта има вид на такъв който не може да се саморазвива-според газаджията това е болта еко-меко-настроен веднъж от производителя да отговаря на нужните норми за изгорели газове и не се пипа.Така казват и колегите,че пишело в мануалите!
        За Прангата,казват и че този бронзовия болт с шестограм ли петограм дето се върти също не се пипал.Моя даже е с боя червена запечатен.
        Според мене не е FITV клапан,на студено е перфектна и никакви проблеми,писах как и се зарадвах на другия ден като тръгнах за работа-запали от раз,вдигна си оборотите,падаха и постепенно докато загряваше и как качи стрелката за водата на средата,т.е. загря ела да видиш.
        Сега работи добре,плавно ги спуска на 1000 и там ги задържа за около 5-10 секунди и бавно ги сваля до основата на единицата т.е. до към 600-800 и ги държи стабилно.
        Мен ме притеснява сега така да не гори повече!
        п.п.Абе да не са и станали за реглаж клапаните бре да я е-ва в майката!Предния път ми казаха,че ги натегнала за 6000км,сега съм минал около 13000 след последния реглаж.Па да са клапани,ам иначе не е спъната и върви майка и стара,набира се.Бе сега не играе ще я карам така щом е стабилна,ако ги вдигне оборотите ще върна винта-имам белег и съм записал колко е бил въртян и в коя посока
        имах и Toyota Rav 4 2006g.
        Mitsubishi Lancer 2008g.
        Honda CR-V 1998г.
        Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Павка, в кармазъ форума Марконито, е писал че този болт НЕ СЕ ПИПА, пък аз на него му има голяма вяра! Я разкачи сега акумулатора за малко и после го вържи да видим дали няма да има влошаване? Що да не приемем просто, че стъпковия мотор си е заминал и дори чистене не го оправя. Ако имаше вариант да пробваш с някое читаво такова и тогава да плащаш щеше да е добре.
          "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
            Павка, в кармазъ форума Марконито, е писал че този болт НЕ СЕ ПИПА, пък аз на него му има голяма вяра! Я разкачи сега акумулатора за малко и после го вържи да видим дали няма да има влошаване? Що да не приемем просто, че стъпковия мотор си е заминал и дори чистене не го оправя. Ако имаше вариант да пробваш с някое читаво такова и тогава да плащаш щеше да е добре.
            Е,аз за тус разсъждавам де.И аз знам,че тоз болт не се пипа,писъл съм вече и за това съм притеснен сега да не омаже нещо,но колата е добре,оборотите също,върви си добре,ускорение и т.н. добре.Успокоявам се с факта,айи ша и майката да не е първа младост та не се пипа.Айде,нема да я карам 100 години.Само да не гори повече.
            п.п.И не хлопа и не буфка през ауспуха като твойта
            Mitsubishi Lancer 2008g.
            Honda CR-V 1998г.

Коментар

Запуши с пръст този отвор за който ти писах,при загрят двигател и виж оборотите веднага ли падат или мисли 5 10 сек. .

Коментар

А-А-А-А-А!Проблема решен!Колеги пазете се от въздушни филтри уж оригинални.От "бултрака" се оправдаха,че имали и друг път такива проблеми.Те не били виновни,просто такава кофти била партидата!Смятайте за какво иде реч-филтъра въздушния го смених декември преди да изляза отпуска,заедно с маслото и акумулатора.Викам хайде да не седи с утайките в маслото,като се върна паля и готово.Въздушния филтър да е минал не повече от 500км.Да само на 500 км.след това е седяла около месец и половина в гаража.Бати замърсяването,бати хартията,баси чудото.Купих и един за 9 лв.смених го ВЪРНАХ БОЛТЧЕТО НА ДРОСЕЛА и сега оборотите спят.
                Ми какво да ви кажа,ако заклатят оборотите най напред дайте 9 лева за нов въздушен филтър,макар и да знаете,че е нов и тогава търсете другите причини.Бонус за колата е изчистен дросел и стъпков мотор.И-хи-хи-хи!Аман от ментета!
                Mitsubishi Lancer 2008g.
                Honda CR-V 1998г.

Коментар

Дано си прав Павка, ама да не би да е свързано и със затопляне на времето и съответно по-стабилни обороти. Иначе доколкото знам от Маркони тоя болт като го въртиш трябва да откачаш и акумулатора инак не може да се нагоди компа.
                  "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
                    Дано си прав Павка, ама да не би да е свързано и със затопляне на времето и съответно по-стабилни обороти. Иначе доколкото знам от Маркони тоя болт като го въртиш трябва да откачаш и акумулатора инак не може да се нагоди компа.
                    Уф,това пропуснах да кажа,след като видях как по добре работи колата,откачих акумулатора около 10 минути и тогава върнах винта на неговото си място и чак след това я запалих и нещата заспаха.Знам за адаптацията и я направих.Не е от затопляне на времето,да не би в гаража да и е било студено.Мога само да гадая,но в София докато ме е нямало казаха че имало няколко седмици подред с гъста мъгла и много влажен и замърсен въздух.Как и в гаража и се е отразил не зная,но е фак,че е от шибания Нов на 470 км.филтър да го.Знаеш ли че даже беше леко изгърбен нагоре въпреки металната му решетка,глей само как се е мъчила да смучи баси свинщината.Сега колата има съвсем друг звук и като я форсираш се усеща свободна иска още,бе личи и че и е леко.Преди дори с врътнатия болт беше като стисната за гърлото,форсира се ама усеща се зор,сега е ОК!
                    Вчера я бегах до винарната е нема да ти казвам.Айде няма ли да идвате пак насам-за минерална водичка,че у Бургас много солена бре!
                    Mitsubishi Lancer 2008g.
                    Honda CR-V 1998г.

Коментар

Я му кажи името на този гофриран нещастник тогава, да не изгори някой друг колега. Пък за минералната водица, и ние си имаме такава, кеф ти минерални бани, кеф ти поморийски, ама виж за ферментиралия гроздов сок и джоланчето бих преживял едни 300км- Буууууууууууууууу, ама това като пуснете патиците и пауните в двора, че да им се радва щерката.

Коментар

Павле, а честито - тоя път мина тънко с парите и ... дебело с нервите!

Сега си отвори книгата "Престъпление и наказание", а може и една биричка!
                        Последно редактирано от tzocho; 17-03-14, 14:22.
                        Honda CR-V 1-st Generation

Коментар

Павле, а честито - тоя път мина тънко с парите и ... дебело с нервите!

Сега си отвори книгата "Престъпление и наказание", а може и една биричка!
                          Е,верно Цочи,то не бяха анализи,манализи,предположения.Абе верно си скъсах нервите-знаеш,че си направил всичко каквото трябва и как да предположиш,че не си,като си.Може би трябваше да се сетя по рано,като го правеше и на газ и на бензин,ама нали сме наплашени от тези клапани та сън не ме лови два дена,ама го реших.
                          п.п.Направих го вече-само че си отворих книжката инструкция за употреба на "Пломари",начин на разреждане с вода е съвместимост със зелена салата!
                          Mitsubishi Lancer 2008g.
                          Honda CR-V 1998г.

Коментар

Павка, как да се сетиш по рано като никой не може и да предположи, че като си купува филтър той може да бъде менте! Дори и такъв кусурите да са му по калпав ма'трял, иначе все ще да пуска нормално въздух. Ако не беше се присетил, колко ли колеги щяха да луднат и да правят глупости за своя сметка?? А тези дето не четат форумите???
                            Тук искам да ви обърна внимание - когато купувате не гледайте опаковката, а продукта! Много често оригиналната част вече е напуснала опаковката, а на нейно място се е наместил ментака. Не купуваме части всеки ден за да знаем имат ли парт номер вурху тях? Прави ми впечатление, че това взе да се случва и по хранителните магазини - едва в къщи разбираш, че сиренето, което си купил не е това, което обикновено стои под познатия етикет, толкова е лесно да размениш етикетите и ето ти далаверата!
                            Та като споменах за сиренето, се сетих и за пломарито, ... моя начин е както е топло да го полея върху кубчета лед, ... абе гръцкия вариянт на уиски с лед. Салата задължително - зелена или зеленчукова по избор. "Я мас", демек ... Наздраве!
                            Honda CR-V 1-st Generation

Коментар

Павка,
                              Та като споменах за сиренето, се сетих и за пломарито, ... моя начин е както е топло да го полея върху кубчета лед, ... абе гръцкия вариянт на уиски с лед. Салата задължително - зелена или зеленчукова по избор. "Я мас", демек ... Наздраве!
                              И-и-и- с това наздраве няма как да не ти отговоря,ама да не е спам ша драсна още два реда за филтъра менте-този оригиналния на "хонда" отгоре е с метална плоча с кръгли отвори и под нея е хартията,пише му хонда,има с едни бели точизи номерца,ама може пък да не е баш оригиналния.Стабилен изглежда филпъра,здрав,ама да не би тези отворчета нещо като малко се позамърси да не са му достатъчни да смучи през тях.Сега този за 9 лв.,аде да съм точен 9,70 ма го взех с отстъпка 0,70 ст. отгоре е с адна рядка мрежичка,едвам едвам го държиш да не се счупи,не е стабиуен като уж оригинала,ама пък и дори ментак всичко е наред.Та освен Я,мас!От мене имаш едно-Паракало!Ефхаристо поли! или демек Моля!Блягодаря Много!
                              Mitsubishi Lancer 2008g.
                              Honda CR-V 1998г.

Коментар

Здравейте,
                                Да се присъединя и аз при хората с проблемните обороти.

Изчистих си съпковото мотор-че но само боклуците които бяха върху мрежичката - на снимката се вижда.
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:MrysnoFITV2.jpg
Прегледи:1
Размер:61.0 КБ
ID:5574451
                                А на това клип-че е какво ми правеха оборотите след като е загряла -
                                http://vbox7.com/play:80bed372b3
                                Оборотите след скромното почистване - (Като имам време ще го почистя в ВД40 както пише в руското ръководство)
                                http://vbox7.com/play:4ecc23f6a0
                                Honda CR-V B20Z 2001

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X