Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с оборотите на празен ход - CR-V на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с оборотите на празен ход - CR-V на газ

Върви ли,има ли ряз,оборотите играят ли на празен ход,тресе ли на място като работи?Не!Ами какво и се оглеждаш тогава-това А У С П У Х-требе да буфка и по се нагрява и вода изпарява!Карай е не се коси.
    имах и Toyota Rav 4 2006g.
    Mitsubishi Lancer 2008g.
    Honda CR-V 1998г.
    Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Ааа нимой тъй, аз Хонда ли карам или.... Нещо не е у ред и ще го намеря. Преди на светофар пътника до мен/ най-често жената/ не усещаше дали работи двигателя. Сега усеща вибрато по пода, а аз във волана от въпросните кюфкания. Само да не пишете сега да сменям пътника.
      "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Сам си говоря обаче ми светна лапичката в главата одеве като се прибирах. Сложих си ръката на ауспуха и познайте- в момента в който кюфка ми засмуква ръката. Интересното е че може да минат например 5 секунди работа без кюфкане и после да го направи 3 пъти за 5 секунди. Доколкото имам представа това подналягане в ауспуха може да е от недобре затварящ изпускателен клапан. Обяснението че на по студен двигател го нямам, а на бензин го усетих вече но по-слабо е че вероятно при работа на газ температурата на изгорелите газове е по-голяма и съответно клапанът още по трудно затваря. Последно съм ги регулирал преди 12000км. но като приема че карах на с бедна смес на газ известно време, поради пречупени маркучи на газовата рейка нищо чудно да е дошло време за реглаж. Правилно ли разсъждавам колеги или това подналягане в ауспуха може да се получи и от други причини като нарушено запалване? И защо този вакум не е равномерен и постоянен или просто става битка на излизащи и засмуквани газове и крайният ефект е непредвидим?
        "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Още с постта от преди обед го подсказа.Не струва милиони, а и като го направиш ще си сигурен за тази част от мотора
          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

И аз залагам на реглаж на клапани. Моята сега като са натегнати прави точно така. За проба само ако може премери компресията на цилиндрите и пак ще се ориентираш.

Коментар

Мерси за активността на колегите от Враца и аз съм наполовина от вашия край та затова сигурно обръщам внимание на тия на пръв поглед дребни проблемчета обаче подсказващи потенциал за по-големи поразии! Иначе дето ще плащам да ми мерят компресията, я точно я не, направо ще регулирам клапаните, това поне сам си го правя. Ще пиша и какви са били отклоненията и крайния резултат.

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
                Мерси за активността на колегите от Враца и аз съм наполовина от вашия край та затова сигурно обръщам внимание на тия на пръв поглед дребни проблемчета обаче подсказващи потенциал за по-големи поразии! Иначе дето ще плащам да ми мерят компресията, я точно я не, направо ще регулирам клапаните, това поне сам си го правя. Ще пиша и какви са били отклоненията и крайния резултат.
                Чакаме,Чакаме,Чакаме- ама аз не вярва да е от клапаните баси пластелина са тогава.Ей, и да ги мериш внимателно и точно,да не си с предубеждение вече че са те.Сага и аз слизам да се гъза зад ауспуха да вида ко прай баси!
                Mitsubishi Lancer 2008g.
                Honda CR-V 1998г.

Коментар

Изчакай я да загрее хубаво, Павка иначе ще се заблудиш. Моята стрелката я дига бързо на нормалното положение и си викам вече е загряла и не кюфка, обаче това е само 5-10минути след запалване при сегашните температури и предполагам че дига около 60 градуса . Да обаче като покарам още поне 10-15 минути и започват изстрелите, явно съвсем малко ми бяга хлабината но ако не регулирам ще продължавам да пържа клапаните и леглата.
                  Последно редактирано от HONDAEXPLORER; 07-11-13, 10:13.

Коментар

Абе да си призная,не съм я гледал отзад -ауспуха де,ама като се зами-и-исля дълбоко и на мойта преди не усещат треперена на волана като го държа,а сега се усеща такова,може да е от кюфкането отзад иначе оборотите и на празен ход са стабилни.Гледал съм и двигателя и то загрят-можеш чаша кафе да сложиш отгоре не мърда,единствено се вижда че работи като гледаш въртящия се ремък и има една пласмасова хуйня на тръпопровода за въздуха не знам за кокво е та тя трепери и се вижда,уж двигателя изглежда стабиуен,а вътре като държиш волана усещаш вибрация.Ще са гъза да вида.
                    П.П.Ти-и-и пак я огледай добре,остави я добре да изстине и мери клапите точно.Не занм но нещо не ми се вярва да е от там и за 12 000 да е затегнала изпускателните.Може,но не вярвам да е на предела.Знам, че тогава започват да играят оборотите,а при тебе няма такова нещо.Провери и пиши .Ша чакаме.
                    Mitsubishi Lancer 2008g.
                    Honda CR-V 1998г.

Коментар

Ето и кратко видео на явлението преди да съм регулирал. Перфектен бийтбокс. http://vbox7.com/play:46c6f5ab05 След реглажа ще постна отново за сравнение.

Коментар

Ето и кратко видео на явлението преди да съм регулирал. Перфектен бийтбокс. http://vbox7.com/play:46c6f5ab05 След реглажа ще постна отново за сравнение.
                        Абе знайш чи и мойта май прави така,но ще го видя с една салфакта като тебе,но интересно при мене е и на бензин.Баси.Па ,че гледам, иначе на фона на общата работа добре мърка уаспуха и оборотите изглеждат стабилни.Е, прави и реглаж да видим дали е това.
                        Mitsubishi Lancer 2008g.
                        Honda CR-V 1998г.

Коментар

Айде да докладвам, сутринта направих реглажа на припек за около половин час и ето резултата. http://vbox7.com/play:04bb56a3fd Интересното е че никъде нямаше отклонения освен на 1ви и 4ти цилиндър, където 0,20 пластина влезе трудно, а 0,15 беше халтава. Стигам до важния извод, че хлабина по-малка от 0,20 не е добре за газ макар и в толеранса, който дава производителя!!!! Не знам дали съм прав, но явно по-малката хлабина се обира повече при работа на газ вероятно от по-високата температура на горене. Вече няма да гледам изминати километри до следващия реглаж, а ауспуха на празен ход !

п.п. Павка, дигай капака докато не си ги направил на чеверме клапаните за Коледа
                          Последно редактирано от HONDAEXPLORER; 09-11-13, 18:20.

Коментар

Браво бе Експлорър.
                            Вижда се разликата, особено ако пуснеш двете крипчета едно след друго.
                            / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

п.п. Павка, дигай капака докато не си ги направил на чеверме клапаните за Коледа
                              А,стига бе!Искаш да кажеш,че пипна само 1 и 4 ти цилиндър изпускателните и за някакви си 5 стотни и се е оправил.Абе видно е че се е оправила ,ама само от два цилитдъра баси.Е-е-е-е тогава за коледа и мойта ще я водя на касапин,че касапите чакат винце да им занеса,от новата реколта-ти знаеш от къде и ще го съчетая.
                              Mitsubishi Lancer 2008g.
                              Honda CR-V 1998г.

Коментар

... Стигам до важния извод, че хлабина по-малка от 0,20 не е добре за газ макар и в толеранса, който дава производителя!!!!
                                По тази тема бях говорил с един човек, който също кара CR-V на газ от доста време, та той беше споменал, че е хубаво на всяка смяна на маслото (10000км.) да се проверяват и клапаните ! Другото, което запомних от него е, че прави изпускателните клапани на 0,25 точно заради газта , защото в последствие, се получавало като в твоя случай 0,20 не влиза, а 0,15 е хлабава
                                HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
                                Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X