Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с оборотите на празен ход - CR-V на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с оборотите на празен ход - CR-V на газ

Здравейте,

Колата е CR-V 2000 г. 147 к.с.
    Газовата е някаква италианска с БРЦ изпарител. Обикновена газова, не е инжекцион.

Имам проблем с оборотите на празен ход когато колата работи на газ. Когато съм в движение и изключа от скорост, оборотите падат до 0. Колата не гасне. След това оборотите сами се вдигат до към 500.
    Същото се получава и когато колата е спряла и форсирам до 3000 - 4000 оборота и отпусна педала на газта. Пак дадат до 0.
    Забелязал съм също вечер, че освен че падат оборотите намаляват за момент и светлините по таблото. В момента в който паднат до 0 оборотите намалява и осветлението по таблото. Това се случва за момент само. Сякаш колата губи мощност за момент и почти угасва. Но не угасва. Компютъра си коригира оборотите. Като я оставя без да пипам газта започва да си работи на около 500 оборота. Това е при загрял мотор.
    На бензин при загрял мотор на празен ход също си държи 500-600 оборота.

Ако пусна на бензин го няма този проблем.

Не съм сигурен какъв е проблема точно и къде да отида да го оправят, ако изобщо е възможно де ... Предполагам трябва да се правят повече настройки по газовата.

Бихте ли ми препоръчали читав сервиз за газови уредби. Ако в сервиза са се занимавали с Хонди и настроики на газови уредби при такива автомобили ще е най-добре.
    Питам за София, сервизи в София.
    Предварително ви благодаря.

От: Проблем с оборотите на празен ход - CR-V на газ

Да не е някой скъсан маркуч за вакум колега? При всички положения проблема е по газовата. На една от предните ми коли гаснеше в движение като освободиш от скорост и махнах накрайника за засмукване на въздух, струята я гасеше, но при теб и на място падат оборотите тъй че едва ли е това. Отколко време я имаш уредбата и откога прави тоя проблем? Жълтата лампа на чек енджина свети ли?
    "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Ако изпарителя е БРЦ от страни има една врътка а под нея има едно месингово винтче което се вижда само ако погледнеш отсрани изпарителя, върти се с лимбус, пирво му сложи една белязка спрямо корпуса в кво положение и после го развии малко, виж как са оборотите и пак пробваи, ако се влошава връщаш го на стартовото пложение дето ти е белязката и почваш да го завиваш и пак пробваш оборотите. Абе общо взето тряя си поиграеш с него, тои е за чувствителност на ниското налягане на мембраната за празен ход на изпарителя или още по точно колко да е чувствителна тя Инак ако те е страх да пипаш може да сконеш до София газ комерс под моста чавдар на гърба на някво кино беше сервиза търсиш Иван пращаш му много поздрави от Слави и му разказваш за проблемите си ето ти и телефон за секи случаи 0888 49 88 54
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
      Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

И аз го имах този проблем на CR-V с BRC газово.Оказа се че е богата сместа на газ.Притисни с нещо маркуча /клещи примерно/за газта леко по леко и ако се вдигнат оборотите ще трябва да намалиш малко притока.После пак може да се наложи малко корекция от изпарителя.

Коментар

Не е тва метода колега от там ще обедни общата смес за мотора, ако му е бедна или богата на ниски обороти само винта ще оправи нещата.

Коментар

Благодаря на всички за отзивите.
            Аз говорих и с един приятел, който има сервиз. Той също се занимава и с газови и скоро е оправял подобен проблем при едно CR-V със същата газова.
            Според него трябва да се настоят оборотите на празен ход - което се прави точно от БРЦ изпарителя на газовата. Също както е обяснил колегата zero.

Предполагам не е сложно да се настроят, но не ми се правят експерименти а и не ми остава много време да се занимавам с това сега. Ще се обадя в София газ комерс, за да видя кога мога да я закарам. Още веднъж благодаря на колегата zero.
            Между временно ако някой друг също може да предложи сервиз за газови където се занимават с Хонди и са добри ще се радвам ако сподели и ми даде кординати. Предварително ви благодаря.

Коментар

Иначе за сместа, да по-богата е. Сега зимата и пуснахме по-богата смес на газовата. Но проблема с оборотите го имаше още от преди това си мисля. Не съм сигурен. Просто не ми е оставало време да се занимавам с това.
              Затова предпочитам да я закарам в сервиз където си разбират от работата, за да не се налага да я настроват по хиляда пъти тази газова. Проблема може да не е само в оборотите на празен ход ...

Коментар

Колега, а пиши бързо колко километра си изминал на газ и колко ти е разхода, за клапани и регулиране няма да те питам, че разбрах че нямаш време. Пиши в специализираната тема ако искаш да не се сърдят.
                "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Хе хе Как бързо се ориентира за другите ми косури

Това със специализираната тема не го разбрах ... Ако е нужно темата може да бъде преместена от модераторите. Ако съм объркал раздела се извинявам. Все още съм нов във форума.

Иначе за любопитните съм изминал към 6000 км на газ. Разхода си е перфектен - 10-11 извън градско; 13-14 градско (това не съм го засичал много); предимно в извън града карам.
                  Сериозно се замислям да я махам тази газова, защото ми създава много ядове Ама разхода си е много готин и е доста по-евтино да сипваш газ отколкото бензин и още се чудя ...

Коментар

Относно сервиза още не знам къде да отида. Видях, че БРЦ имат представителство в София. И понеже газовата е БРЦ май на там ще се насоча. Ако и те не могат да я настроят като хората мисля че спора за мен ще е решен

Колеги, ако имате опит с БРЦ сервиза в София и някой иска да сподели, ще съм ви много благодарен. Може и на лични съобщения. Благодаря.

Коментар

Съвета ми е да питаш в БРЦ колко ще ти струва смяната на тая обикновена АГУ с ГИ на БРЦ , тогава вече няма да имаш ядове с газовата и ще забравиш че има такава на колата ти.

Коментар

Благодаря за съвета, zero.

Аз бях поставен пред този въпрос когато слагах газовата и бях готов да дам пари и за ГИ. Тогава се консултирах с човек, на който имам доверие и който има опит и с обикновени газови и с ГИ. Естествено изчетох и купища информация от форумите Тогава ме посъветваха да си сложа обикновена газова.

ГИ-то също не решава всички проблеми. И тази исталация си има косурите. Най-добре ако питаш мен е да си кара човек на бензин но ... Всичко си зависи от финансите естествено.
                        Нафта му е майката Аз съм на принципа че всичко трябва да си е stock. Те хората са си го измислили и са си го тествали и така си работи най-добре. Всеки тунинг по двигателя си е разправия, особено с тези газови уредби и майсторите разбирачи дето ни ги слагат.
                        Но това си е лично мое мнение и не бих искал да го налагам на никой.

Айде всичко хубаво от мен и безаварийно каране.

П.С. - ще пиша какво е станало с настройката по газовата. Лично на мен ми мирише на изтръгване на цялата уредба от колата

Коментар

Аааааа, ми иди ся при оня отворко дет те накара да сложиш обикновена, и за негова сметка да ти сложи Ги като платиш само разликата в цената на уредбата без труд. Ама така е , като се съмнява че може да ти сложи Ги и да го настрои как си трябва що да не ти сложи обикновенна, там няма кво да обърка, въпреки че ядовете ти са на лице Казваш че много си чел преди да сложиш уредба незнам тогава защо въобще си помисли за обикновена, явно не си чел където трябва. Ако имаш пари да караш на бензин Ок верно че по хубаво и лесно няма, но пък скъпо, които може кара кои не може съжалявам ама остава на газ кат мене аз ако тряя да я карам на бенз тряя да я кача на трупчета в пясъчника като катерушка да си играят децата Криза ко да праиш, да не мислиш че ако взимах хубава заплата щях се занимавам с газова Една система колкото е по проста толкова е по стабилна

Коментар

Да пиша и какво стана с моите проблеми с газовата.
                            До газаджии така и не отидох.
                            Взех кардинално решение. Направо махнах газовата уредба от колата. Реших, че ще съм най-спокоен като си карам на бензин.
                            Не ми и се даваха и пари за ГИ. Предпочитам направо да сменя колата и да си взема някоя по-икономична отколкото отново да се занимавам с газ и газови котлони

Сега колата си върви перфектно

П.С. Продавам обикновена газова - BRC, бутилката е голяма и хубава - събира 30 л.; самата уредба е карана само 6000 км; пазя дори и гаранционната карта ако на някой му потрябва. Ако някой се интересува да ми пише на лични.

Коментар

Здравейте колеги, пак кусури намирам при работата на газ. След като се оказа, маркучите на рейката се бяха поогънали повечко и колата прекъсваше ги сменихме и всичко беше наред при високите обороти. Обаче забелязах друго, което или ми е убягвало досега или е ново "20". При работа на празен ход отзад на ауспуха усещам едни прекъсвания като "буфкания". На бензин може и да ги има но са едва доловими. Колкото е по-загряла колата толкова са по отчетливи. Нормалния подход сигурно е да сменям кабели, свещи, капачка и т.н. тоест стотина лева при бюджетен избор на компонентите. Лошото е, че най-често се оказва друга причината и си прибирам в мазето работещи части. В темата за дистрибуторната капачка горе долу се ориентирах, че нещата по запалването са ми наред.
                              Някой има ли с подобен проблем който е решил от раз без да се налага да прибягвам до излишна подмяна. Възможно ли е да е стъпковото моторче при положение че на бензин се държи добре? Да припомня, че става въпрос за газов инжекцион.

п.п. сега се сещам че може да смуче въздух отнякъде, някое вакумче да е засегнато при манипулацията, но пък на бензин защо го няма?
                              Последно редактирано от HONDAEXPLORER; 06-11-13, 10:02.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X