Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих по Хондата днес

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих по Хондата днес

О споко, аз я карам с 10/40 и на магистрала с по високи обороти пак си го хапва доволно, но това не го отчитам като проблем, тея обороти искат мазане, а има и други фактори за бързото чезнене по магистрала, а имено предшестващото градско каране на къси разстояния Всъщност съм решил на другата смяна и аз да си мина на 5/30 или поне 5/40 не знам от де ми е дошло на ума тва 10/40 Колко масло ти гори за 10х.км?
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Това с бобината не ми хареса - мерил съм компресия на десетки коли без да я изключвам и съм нямал проблеми! Ще трябва да внимавам с това чудо! Колкото до маслото и аз съм на 10/40 и доскоро си мислех, че не го пипа, но щом скокнах до морето /магистрала/ и веднага спадна на щеката! Проблема е в тези безсмислено високи обороти, които те принуждават да караш с 4000-5000 по магистралата, няма мотор който да не го гори при такива режими. На Пежото ми скоростите бяха още по-къси заради малкия мотор на голямо купе и си гореше към 1 литър на 10000, но щом му забих по-дълга пета /направо шеста/ разхода спадна наполовина!
      Honda XL600LM, 1987
      Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
      Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Аз също веднъж изтръгнах кобилицата с повечко затягане на гайката. Натискаш клапана надолу и я връщаш, няма проблем. Ето как изглеждат моите резби след близо 70000км на газ и около 6 реглажа. После да дойде да разправя някой, че не държели на газ тия глави и на 50000 км я хвърляш.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0830.jpg
Прегледи:1
Размер:162.3 КБ
ID:5668972
        "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Сменени масло и филтри-маслен и въздушен. Досега две смени карах с Мобил 10W40. Сега заложих на гръцко масло- CYCLON FX100 10W40.Маслен филтър на Шампион и въздушен на Clean.
          CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

Днеска смених антифриза на двете коли, турнах тоя път ИГАТ AN13 най-новия чишит, лонг лаиф нам си кво и прочие. Обаче ми стигна на косъм, естесвено преди това промух системите от стария антифриз с вода докато излиза чиста вода без цвят че да почна на чисто с новия. Обаче хич немога да смятам и незнам на къв хал съм докарал антифриза като темп. Аи на Тоиотата иди доиди, сипах 1.7л концентрат с 2 литра вода, да кажем и в двигателя ако е имало малко макар че според книгата събира 4 кила. Та при нея можеби съм го докарал на към -25. На хондата обаче в книгата пише едно тя събира маи бая повече, сипах 1.7 л антифриз и 2.7 вода, ама компенсациония ми е празен щото тряша да долея чиста вода че ми свърши концентрата Трябва и на нея да е към -25 поне щото 1 към 1 мешено става на -38
            п.п. Баси в аутодата пише че събира 6.5л хондата и 4.5 тоиотата, мноо бре, маи ше купувам още едно шише да им ливна още концентрат.
            Последно редактирано от zero; 29-06-15, 20:14.
            Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
            Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
            Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
            Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

И аз бях втрещен, че хр-в събира 2,7 литра, ама се убедих като сменях моя. Иначе си бях приготвил и аз две шишета по литър и половина концентрат
              Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

Радев, ти се шегуваш, нали?
                / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Не се шегува.Даже не може да източи 2,7...а максимум 2 литра .Цялата ситема е 2,8.
                  Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
                  Disco 1 бекъп
                  Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Днес смених ангренажния ремък, ролката и гарнитурата за капака на клапаните.Направих и реглаж на клапаните
                    Honda CR-V B20Z1

Коментар

От няколко дена имам и аз CR-V 1998-ма година, 128 коня. Имаше едно тропане в предницата при каране по лош път. Днес смених само от лявата страна биалетка и тампон на предната стабилизираща щанга и тропането изчена. Естествено ще направя същата процедура и от дясната страна когато ми остане време. Всички маншони на шарнирни болтове бяга скъсани, но шарнирните болтове на двата леви носача си бяха добре и смених само маншоните. Кормилните накрайните са за смяна, но има още малко живот в тях. Направи ми впечатление, че когато едното предно колело е вдигнато на крик, то много трудно се върти при неутрална скорост (изключена от скорост). Да не би предният диференциал да е с ограничено приплъзване или сигурно това е заради 4х4 системата? И значи ли това, че както е вдигната на крик, ако дам на скорост и пусна съединителя, колата ще тръгне и ще падне от крика?

И още нещо да питам - има ли някъде по колата инструментче за вадене на бушоните както е на повечето коли? Примерно на Мондео-то ми въпросното нещо е закачено на капака на кутията с бушоните.

Коментар

Честито, и много безавариини!
                        Колелото не се върти заради системата 4х4, няма LSD-та. Няма и раздатъчна кутия, поне не в пълния смисъл на думата. "Раздатката" е просто втора корона и втори пиньон в предния диф. Системата за включване на 4х4 е, грубо казано, в задния диф. Колата е постоянно с предно предаване, и когато поне едно от предните колела превърти се задейства задното. Да, колата ще падне, ако вдигнеш само предните или само задните колела и включиш на скорост. Щипката за предпазителите се намира в гнездо на таблото с предпазители, а не на капака.
                        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                        Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Мерси!

Коментар

Днес смених и от дясно биалетка и тампон на стабилизиращата щанга, обаче изпусна преден десен амортесьор и колата подскача ужасно. Утре ще купя два нови предни амортесьора и мисля да са газови за да изкарат повече. Кои са хубави като марка?

Коментар

Първоначално публикуван от Alexxxx Преглед на мнение
                              Днес смених и от дясно биалетка и тампон на стабилизиращата щанга, обаче изпусна преден десен амортесьор и колата подскача ужасно. Утре ще купя два нови предни амортесьора и мисля да са газови за да изкарат повече. Кои са хубави като марка?
                              SACHS са най-добри, но дали ще ги намериш на добра цена? Аз добра цена в Бг не съм намирал за тях - винаги от ebay .

Коментар

Регулирах клапаните, смених масло и филтри в т.ч. и на ГИ, махнах клаксоните, че пищяха на умряло и на тяхно място сложих тромби от едно старо Volvo ... сега вече ме чуват.
                                Почистих и радиатора на климатика като направих и малък ъпгрейд - сложих филтри от вътр. тяло на климатик пред радиатора за да не се набиват разни боклуци и насекоми вътре ...

Honda CR-V 1-st Generation

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X