Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих по Хондата днес

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих по Хондата днес

От 3 месеца се чудех какво да и направя. Оня ден реших и го свърших- смених спирачната течност и антифриза. Ааааа, и я измих.
    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
      От 3 месеца се чудех какво да и направя. Оня ден реших и го свърших- смених спирачната течност и антифриза. Ааааа, и я измих.
      ...а течноста на съединитела?
      KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Първоначално публикуван от влади кх Преглед на мнение
        ...а течноста на съединитела?
        Моторното масло го сменям на около 10000км, когато се падне. Другите важни чорби- на скоростна кутия, диференциял, и т.н. ги смених преди около 2 години или около 25-30000км. Та от тая гледна точка, мисля, че още им е рано. Трябва да проверя след още колко км ще са за нова смяна, ама съм сигурен, че надали е 25000км. А спирачната и антифриза ги смених от скука, и те са на няма и 2 години. Нещо друго ако има за сменяне, превантивно, свиркайте.
        Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
          Моторното масло го сменям на около 10000км, когато се падне. Другите важни чорби- на скоростна кутия, диференциял, и т.н. ги смених преди около 2 години или около 25-30000км. Та от тая гледна точка, мисля, че още им е рано. Трябва да проверя след още колко км ще са за нова смяна, ама съм сигурен, че надали е 25000км. А спирачната и антифриза ги смених от скука, и те са на няма и 2 години. Нещо друго ако има за сменяне, превантивно, свиркайте.
          Май не се разбрахме нещо! Имах предвид течноста на амбряжа(съединителя) ,нали до казанчето на течноста на спирачките има още едно по-малко казанче в него има пак течност ,но тя е за съединителя. Чааакай малко ,ние за црв до 2001 година ли говорим или по новото( ..че незнам дали са с хидравличен или не)
          KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Смених външно ляво каре и двата кормилни накрайника.

Коментар

От 2 години бях купил бензинов филтър и чак вчера сколасах да го сменя, ама тва не е щото съм много зает
              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
              Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                От 2 години бях купил бензинов филтър и чак вчера сколасах да го сменя, ама тва не е щото съм много зает
                Сигурен съм, че не е това причината... все пак се сменя толкова трудно, нужни са много технически познания, свободно време, специализиран инструмент (2-3 гаечни ключа доколкото помня) и ред други такива

Коментар

Днес и аз си регулирах клапаните, колата е съвсем друга след това. Обаче забравих да проверя колко свободен ход имат още, да си имам едно наум колко още реглажи ми остават в аванс.
                  What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Ами ако си спомняш колко резба се е виждало от болтчетата То и на мен е маи време да ги проверя на къв хал са , не си спомням скоро да съм ги гледал, не че съм минал 20к де
                    п.п. сега си погледнах телефона, едва 12 х.км, ще чакат догодина на пролет

Коментар

Ами на тези дето се наложи най-много да се компенсира около два-три милиметра настърчаше болтчето за плоска отвертка - това всъщност ме и притесни де, видя ми се доста (2-3мм резба, без шапката на болта). Апропо една от кобилиците (не знам така ли се нарича?) при затягането не я подпирах с отверка а я напънах с ключа и тя си изпадна, та огледах как са го измислили... Тъпичко ми се видя - с малко толеранс за обиране на луфтове.
                      What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Как ще изпадне бре аз никога не ги подпирам, фащам си контра с отверка и затягам с лулата, явно си се понапънал със стягането. А иначе ето как изглеждат моите винтчета, ти казваш че при тебе се вижда 2-3мм резба ? http://prntscr.com/7ijf31

Коментар

Ами да, така бяха и моите преди два реглажа, сега както е това на което аз викам шапка на болта, сега има и може би към 1-2 мм резба показана. Иначе общия ход който можеш да обереш се вижда отдолу - ябълката която влиза в голямата гайка с гнездото под кобилицата - реално от там ми се измъкна и на мен като не държах контра с отверката. Ех, трябваше да снимам... Нищо де, другия път.

Коментар

Здравейте,

бобина, масло, маслен и въздушен филтър.

Махаш свещите, завърташ двигателя със стартера и ти изгаря бобината, не го вярвах ама е факт
                            Honda CR-V B20Z 2001

Коментар

Ами не баш, тоест не е на 100% сигурно ако е в добро здраве може да устиска, ама ако някъде вече изолацията по намотките е остаряла олабила е нужно малко за да пробие Ти за кво си мерил компресия ? Що не и откачи буксата на делкото ми така се цакаш.

Коментар

Здравей,
                                Не мерих комресия, а си сипах една руска добавка, за чистене на бутала и маслени сегменти. Идеята е да да завъртиш няколко пъти без свещи:
                                1. Махаш свещите.
                                2. Сипваш гадозта
                                3. Слагаш свещите
                                4. Пиеш едно кафе ... 1час.
                                5. Махаш свещите
                                6. Махаш букста към бинината.(това го пропуснах)
                                7. Слагаш един парцал върху дупките на свещите.
                                8. Задърташ двигаталя няколко пъти със стартера.
                                9. Слагаш свещите кабели ......
                                10. Палиш и я оставяш да руботи 20 мин, отзад излиза бял гъст дим.
                                11. Сменяш масла филтри .......
                                След месец ще кажа дали е имало ефект.
                                Би трявало да върви по добре, да изгаря по ефективно горивото, да харчи по малко масл, че а карам с тънкото масло 5w30 икато карам по магистралата го хапва на по високи обороти.
                                Honda CR-V B20Z 2001

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X