Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подготовка/подобрения на Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Подготовка/подобрения на Фероза

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    За какво са каналите тогава? Аз ферозов диф не съм отварял, но и не виждам сериозна пречка кръстачката да мърда аксиално толкова, колкото и позволяват планетите, сателитите, пластините чашките...
    За мазане са.Кръстачка НЕ може да мърда нито аксиално нито радиално!!!
    Ще го обясня по друг начин:А мръднА-А сичко е станАло на салата...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
      За мазане са.Кръстачка НЕ може да мърда нито аксиално нито радиално!!!
      Ще го обясня по друг начин:А мръднА-А сичко е станАло на салата...
      Ок, сега остава да кажеш какво я държи да не мърда аксиално.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Планетите държат сателитите.Всички те са зъбчатки.Не могат да мърдат на никъде...
        Ако кръстачката "мръдне" към едната планета(някак си,на теория,не че е възможно),то другата планета ще счупи зъбите и на сателита...бе не знаеш ли как работи един диф,бре...
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Кръстачката наистина не мърда аксиално нито радиално(освен в рамките на самонагаждането между планетните колела ,защото те са плаващи)Движението на кръстачката е ротационно по оста на полуоските, но в рамките на няколко градуса,но това е при варианта от моите скици.При Ферозата принципа на деиствие е същия но изпълнен по друг начин .Там кръстачката преминава през корпуса и предава въртящия момент на сателитите а те на планетите .Чашите са зацепени само към половината пластини (през една),и те мърдат спрямо кръстачката. При моята скица чашите са зацепени към корпуса а кръстачката не .Различни технологични решения но един и същи принцип на действие. Както каза колегата HUNTER каналите в корпуса са за разглобяване.А относно голените гуми, бегачки също има с големи гуми а пък сцеплението е много по голямо а от там и евентуалното трошене

Коментар

Бегачките с големите гуми, имат други, по-големи железа отдолу, включително полуоски. Сравняваме возила с еднакви дифове и полуоски. Примерно диф R200/C200 го има и на коли, и на джипове. И в двата случая издържа, някак, поне при случаи на не много различни от заводските гуми. Като се стигне до 33 инча и нагоре, нещата започват да изглеждат по-иначе. Например въпросния R200/C200 сигурно е един от дифовете на нисан, правен в най-много варианти и монтиран на най-много возила. Има го и пластинчат, и с виско, и с пълен блокаж, и Quaife/Torsen, както и още няколко варианта. Обаче не съм видял някой да слага пълен, твърд блокаж на бегачка, поне покрай ровенето ми из сайтове с ентусиасти на 300ZX, 240Z/ZX, 350Z и прочие. Какво слагат на джиповите си бегачки, нямам идея.

Относно другото - говоря за мърдане от порадъка на десета. И това са само предположения. Може и да не съм прав, разбира се. Въпроса е че не виждам никакъв друг повод, дифа да е направен така. Конструктивно да се направи като нисанския, сглобяем точно на линията на кръстачката, хем няма никакъв пробем да се направи, хем е и по-лесно и по-евтино.

ПП: Няма как планетите да държат сателитите със все кръстачката на място. Между тях винаги има луфт. Технологично. А като гледам и самата кръстачка нищо не я държи по средата. Отново може да са само планетите, ама и там има луфт.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Кръстачката се фиксира от сателитите,те пък от планетите ,те пък от чашите където има шлайфани легла за тях и полуоските,но всичко е плаващо и за това не може без хлабини.Прав си за хлабината, дори е по-вече от десета .Нали уточнихме че Нисанския и Ферозовия са различен тип, за това сглобката е различна.
              Бегачка с пълен блокаж няма защото не може да завива ,знам че който няма пари за шпер си заварява или блокира дифа за дрифт(ама там не завиват а се пързалят).Електронните дифове при съвременните бегачки могат да се стегнат и до 100% но при определени условия(там компа който управлява дифа взема данни от TPS ,от стоп-машинката ,от датчик за положението на волана и др.) само когато си с пълна газ и прав волан!

Коментар

Днес коментирах с един колега въпроса с плочите. Човека ми даде много акъли.
                Защо каналите на дисковете са задължителни:
                Ако няма канали количеството масло е много малко и при интензивна и продължителна работа (както е при offroad) малкото количество масло прегрява и изгаря. Дори да не гори с пламък и пушек се изпарява и му се унищожават съставките и качеството му пада драстично. Ако има канали количеството масло, което във всеки момент работи между плочите е в пъти повече, обменя се притиснатото и свободното в каналите и остава в норма.
                Коментирахме направата на канали и ме убеди, че няма проблем да се направят. Ще преспособим една точиларска машина и ще станат перфектни.

Кой ще даде един потен диф за проба?
                Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X