Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подготовка/подобрения на Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подготовка/подобрения на Фероза

Вече съм в движение.

Пробвах новата придобивка на едно заледено склонче. Едновременно буксуват и двете задни колела при по-рязко подаване на газ. При леко и кротко се изкачи без проблеми.

Покарах я малко в града. Няма странни шумове или каквото и да е друго. Върви си на пушка.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Браво, Ванка!
      Да ми пазиш другия заден мост за проекта.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Пазя го, прибран е в гаража на сигурно място
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

От: Подготовка/подобрения на Фероза HELP!!!

Здравейте, някой сменял ли е семерингите на предния диференциал и дали им знае размерите? Колата е Фероза 1995 г.
          Много благодаря.

Коментар

Утре, ако не забравя ще извадя една. Имам преден диф свален.

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
              Вече съм в движение.

Пробвах новата придобивка на едно заледено склонче. Едновременно буксуват и двете задни колела при по-рязко подаване на газ. При леко и кротко се изкачи без проблеми.

Покарах я малко в града. Няма странни шумове или каквото и да е друго. Върви си на пушка.

Дай малко инфо -
              Колко ти излезе всичко до тук - като пари и време ?

Коментар

До тук - пари отидоха само за материали. Преди година взех една цяла Фероза за части. Каквото има от донора се взима от там, други части са момента не са трябвали.

За колектора от инжекциона - 2 дни и 10-тина лева за гарнитура. Повечето борба беше докато накача маркучетата и оправя охладителната система и кабелите към акумулатора. Частите са 1:1 и всичко става без необходимост от преправки.

Кюнците също са от донора, за 2 часа ги направихме. Малко рязане, малко заварки и заспаха.

За LSD-то - 35-36 лева за масло и един ден работа. Смяната я направих като свалих цялата "отворена " касета и сложих тази с LSD-то. Не исках да свалям кожуха на заднния диф за да бе се скъса някой болт на ресорите и да не разбутвам спирачките. Изтеглих полуоските заедно с барабаните по 10-тина сантиметра в страни и касетата излезе. Другата влезе обратно по същия начин. Силикон и яко стягане.

Лошото е, че от тогава ми остана една неделя да се разходя малко...та нямаше време да се порадвам на новата придобивка

Следващото по план е хидравликата, да видим кога ще има време за нея.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Аха... Ти на практика попрехвърляш туй-онуй като му дойде времето, и като имаш време.

Преди да монтираш LSD-то прави ли му някакви регулировки, тестове и т.н. Интересно ми е, дали нещо по него може да се се ремонтира.

Коментар

По този вид LSD може да се ремонтира и регулира всичко

Коментар

Първоначално публикуван от stefan stoev Преглед на мнение
                      По този вид LSD може да се ремонтира и регулира всичко
                      Може, ако имаше части. А части няма, поне не и на смислена цена. Другото е побългаряване с неясен резултат.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Взех касетата с LSD-то и я сложих при мен. Не съм мерил и регулирал абсолщтно нищо. Пластините са затворени в метален цилиндър и за да се стигне до тях трябва да се разглоби всичко.

Правя я най-вече когато остане време, но не остава много време за каране последните 2 месеца
                        Аз не вярвам в чудеса!
                        Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                          Взех касетата с LSD-то и я сложих при мен. Не съм мерил и регулирал абсолщтно нищо. Пластините са затворени в метален цилиндър и за да се стигне до тях трябва да се разглоби всичко.

Правя я най-вече когато остане време, но не остава много време за каране последните 2 месеца

Значи няма да е лесно да се регулира LSD-то. Аз си мислех, че ще е може да се понатегне тук-там, ама явно лесно няма.

Коментар

ЛСД се регулира много лесно. На теория. На практика ще струва повече от това да си купиш ново.
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Може да се подложат пластини (шайби) между корпуса и пружината, дори са предвидени различни размери според ръководството. Всичко обаче опира до степента на износване на дисковете. Има си пределно износване, след което всякакви заигравки са безполезни. Най-много да доведат до прегряване на маслото в дифа и почти нулев ефект.
                              Да си купиш нови дискове, едно няма от къде, и второ биха стрували малко състояние.
                              Единственото смислено нещо е, да се налее малко по-гъсто масло от типа 140, но ефекта едва ли ще е поразяващ.
                              За да разберете с какво си имате работа, разровете се назад в темите. Има снимки на разглобен ЛСД диф.
                              Поздрави!

Коментар

Понякога и проста смяна на пружинните шайби върши работа, ако се намерят подходящи. Друг път добавянето на допълнителен диск от друг износен диф върши работа. А прегряване ако го докараш в норма (мисля че беше 400кг натиск, за да го сглобиш), няма от какво да се получи, дори пластините да са износени. Ако са прекалено износени до там че да са им изравнени маслените каналчета, просто износването ще се случи много по-бързо, и пак ще охлаби. Добавката за LSD в маслото е точно заради прегряването. Ама трябва сериозен напън за да прегрееш маслото до там качествено, че това да се превърне в проблем.

Нов комплект дискове за нисански H233B например струват над 1000лв. За фероза, ако въобще се намерят, цената ще е още по-солена. А иначе в сервизното ръководство си пише какво се гледа и какво се сменя.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X