Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шнорхел на Фероза на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Шнорхел на Фероза на газ

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
    За закрепване аз смятам да използвам нит-гайки забити директно в ламарината. След което разпробиване на тръбата на подходящо място. Два отвора по диаметъра. Единия макък (колкото М е резбата, примерно М8 ), другия по-голям за да може да мине отверка и главата на болта. Излишния отвор се затапва с някаква гумичка примерно.
    Тая глава на болта няма да държи в гумата, или там каквото е. Ще се откърти.
    Що не пробвате "пръстен" от стоманена тръба. С предварително оразмерена и заварена планка, пробита за два болта. На колонката винкел. Биете дупка през планката и винкела и после болтова връзка. Винкела на колонката с яки нитове. Трябва обаче тоя пръстен да е по размер, предварително да се нахлузи на тръбата и да се пробва да се залепи малко.
    Другия вариант при изграден шнорхел е два полупръстена съединени с точкова заварка.

Коментар

Аз си мисля за Г-образна планка , от алуминий например, захваната с 3-4 нита за шнорхела и след това може и с винтове за външния ръб на улея... Планката да бъде зад шнорхела.
      Нещо от тоя род. Въпросът е , колко здраво биха държали нитове на тръбата. Идеята на Андро също ми допада.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
        Аз си мисля за Г-образна планка , от алуминий например, захваната с 3-4 нита за шнорхела и след това може и с винтове за външния ръб на улея... Планката да бъде зад шнорхела.
        Нещо от тоя род. Въпросът е , колко здраво биха държали нитове на тръбата...
        Нитовете пък съвсем няма да държът в тая тръба.
        Разгледай захващането на оригинала АRB.
        Трябва освен за колонката, да се мисли как ще се хване и към калника.
        Иначе шнорхела кефи.

Коментар

Ще поразгледам и ще поумувам. Още не съм пробивал калника , но мисля да влиза сравнително плътно , т.е. само място за разрязано маркуче , залепено със силикон. Смятам да го закрепя по-здраво отвътре на коша с някаква скоба или планка захваната здраво с болтчета или винтове , за да няма вариант да се изнизва навън.
          Мерси!

Коментар

За където влиза в калника моге да дадеш да ти изрежат малко фланче с вътрешен отвор, точно колкото е на тръбата външния. Отделно можеш да го направиш така, че да оставиш ушета, които да изкривиш навътре, и после тях, заедно с тръбата, да стегнеш с обикновена скоба с подходящ размер. Ще го хване здравата, а самото фланче можеш да хванеш към калника с болтчета или да го залепиш със неутрален силикон+захващане с болтчета. Ще изглежда като заводско. А например BGSteel могат да ти изрежат на лазер самото фланче - става много прецизно, и машината им е бърза, та дори няма време да посинее по краищата. Ако ще ползваш силикон за лепене към ламарина - ползвай неутрален, иначе тръгва ръжда след време.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              А например BGSteel могат да ти изрежат на лазер самото фланче - става много прецизно, и машината им е бърза, та дори няма време да посинее по краищата.
              Ще обърнат ли внимание на кой да е? На повечето места ако не поръчаш 200 бройки те гледат като полезно изкопаемо как въобще си си помислил, че някой ще запали лазера за 2 парчета
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Като гледам какви ги върши Ловеца на тигри, направо се самозапалвам. В смисъл, че ми харесва произведението сътворено с такъв мерак, че почвам да се начудвам как ли ще стои на моя Скитник........
                Тази земя, по която тъпча сега,
                тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                тази земя – не е моя земя,
                тази земя, простете, е чужда.

Коментар

За където влиза в калника моге да дадеш да ти изрежат малко фланче с вътрешен отвор, точно колкото е на тръбата външния. Отделно можеш да го направиш така, че да оставиш ушета, които да изкривиш навътре, и после тях, заедно с тръбата, да стегнеш с обикновена скоба с подходящ размер. Ще го хване здравата, а самото фланче можеш да хванеш към калника с болтчета или да го залепиш със неутрален силикон+захващане с болтчета. Ще изглежда като заводско. А например BGSteel могат да ти изрежат на лазер самото фланче - става много прецизно, и машината им е бърза, та дори няма време да посинее по краищата. Ако ще ползваш силикон за лепене към ламарина - ползвай неутрален, иначе тръгва ръжда след време.
                  Моя го резах с флекса. Ама вътрешния размер да стане точно е проблем. Получи се не дотам естетично, но после заварката го оправи.
                  Може да се помъчат със зегето и пилата. Не са на норма.

Коментар

Ето възможностите за маркучи от маркучи еу

Ф60, Аспирекс, наличен е.
                    Ф63,5 от Аспирекс няма, не се произвежда.
                    Ф63,5 TIMBERDUC PUR 532 SE може да се поръча, за две седмици идва, но е по 24 лева метъра...

Аз смятам да го направя с Ф60, тъй като е наличен и експериментите могат да започнат веднага
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

Ето възможностите за маркучи от маркучи еу

Ф60, Аспирекс, наличен е.
                      Ф63,5 от Аспирекс няма, не се произвежда.
                      Ф63,5 TIMBERDUC PUR 532 SE може да се поръча, за две седмици идва, но е по 24 лева метъра...

Аз смятам да го направя с Ф60, тъй като е наличен и експериментите могат да започнат веднага
                      Не можах да го намеря тоя Тимбърдък. Както и да е , нали казваш че на изхода на филтъра 60мм е вътрешния диаметър.Ако и маркуча е така , ще трябва да се мисли снадка някаква. Не че не може да се направи , де ...
                      Аз се включвам за два метра , пък ще го мисля после как да стане.

Драсни на ЛС , да се разберем как да стане с парите.

Коментар

И това е вариант , но лично мен външно (виждащо се) фланче не ме устройва от естетическа гледна точка. Нали знаеш , всеки си има различни вкусове. Освен това , не ми се разправя с поръчки и на подизпълнители. Аз и затова си правя всичко сам. То , като отидеш да им обясняваш... па почнат да ти обясняват как трябва да се направи , па да ти дават акъл... За мен е голяма мъка. Аз съм от кръжока , като Андро. Ама той си умее с заварките и металите , пък аз-не. Затова и избрах да го правя от полиетиленова тръба.

Мисля да пробия отвора с чашковидна фреза (или не знам , там как се казва) с 65-66мм. После да обиколя отвора с маркуче , разрязано по дължина и да го залепя със неутрален силикон , както казваш ти.
                        Целта е да стане възможно най-плътно. Отвътре ще го мисля по-стабилно закрепване.

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                          Отлично.Почвам го.От какво го направи в крайна сметка,с какво проби калниците,ще пуснеш ли малко вътрешни снимки?,Какво е Ф-то на тръбата.Успех.ПП ако нещо е известно а не съм го довидял прости ми.
                          Направен е от 63 мм-ова тръба от полиетилен. По-назад бях постнал снимки. Ако се захванеш да го правиш , имай в предвид , че не е лесен за работа материал. Връткава работа е и изисква търпение и много напасване. По-назад горе -долу съм описал и последователността.
                          Ако има нещо-питай

ПП: Още нищо не съм пробивал. Много е студено...

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                            Не можах да го намеря тоя Тимбърдък. Както и да е , нали казваш че на изхода на филтъра 60мм е вътрешния диаметър.Ако и маркуча е така , ще трябва да се мисли снадка някаква. Не че не може да се направи , де ...
                            Аз се включвам за два метра , пък ще го мисля после как да стане.

Драсни на ЛС , да се разберем как да стане с парите.
                            Тоест ако ходя да ти взема 2 метра Ф60? Нал тъй?
                            Аз не вярвам в чудеса!
                            Разчитам на тях!

Коментар

Тоест ако ходя да ти взема 2 метра Ф60? Нал тъй?
                              Аха.
                              После, или го метни с Еконт (офис тука има и ми е дори близо) с наложен , или кажи как да стане ...

Коментар

Ще обърнат ли внимание на кой да е? На повечето места ако не поръчаш 200 бройки те гледат като полезно изкопаемо как въобще си си помислил, че някой ще запали лазера за 2 парчета
                                И една шайбичка да си поръчаш, ще ти я отрежат. Само трабва да си я начертаеш на AutoCAD, например. Обикновено става от днес за утре, макар че по принцип сроковете им са 3-5 дни.

Екстремално съм доволен от тия хаймани. Могат и да огъват да заваряват и т.н. Аз например последно си поръчах ушите за новите фарове там. Пуснах им по мейла чертежа вечерта около полунощ, а на другия ден отидох да си взема по-предна поръчка, и се оказа че и последната също е готова. А срезовете са такива, че друга обработка на практика не им трябва. Почти идеално равни, че дори лъскави - почти все едно че са фрезовани.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X