Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шнорхел на Фероза на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Шнорхел на Фероза на газ

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    1 е резонаторна кутия. Изглажда една дупка във въртящия момент на инжекционния вариант, намираща се между 2800 - 3600 оборота, по спомен. Разлика след слагането и (моята оригинално нямаше), определено се усеща, макар да не е кой-знае каква.

2 е кутия за филтъра. На входа и има и още една по-малка резонаторна кутийка.

Ако цялото това ще се слага на карбуратор, нямам идея дали ще има ефект от слагането на резонаторната кутия и какъв ще е той.
    Общо взето поразмислих ,че излишно ще си напълня коша с кутии и не ми трябва .Най добре от кутията на щатния филтър тръгва една тръба и...минава един подкалник и един калник и завършва с....атмосферата.Другото е излишно усложняване на конструкцията.Остава въпроса за вида на филтъра и неговото място.
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Ето няколко примерни снимки на шнорхела в незавършен вид. До довечера , ако го пообработя , ще кача още. Трябва да скъся едно парченце , за да повдигна задния край на тръбата успоредно на калника...

ПП: Сега , като гледам снимките , нещо ми бръмчи мухата да го направя от 75мм. Нещо ми тънее...
      Пък и ПВЦ-то се работи много по-лесно. С тия тръби е много здраво , но си е мъка откъм работа...
      Прикачени файлове
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
        Ето няколко примерни снимки на шнорхела в незавършен вид. До довечера , ако го пообработя , ще кача още. Трябва да скъся едно парченце , за да повдигна задния край на тръбата успоредно на калника...

ПП: Сега , като гледам снимките , нещо ми бръмчи мухата да го направя от 75мм. Нещо ми тънее...
        Пък и ПВЦ-то се работи много по-лесно. С тия тръби е много здраво , но си е мъка откъм работа...
        Батко тиксото кърти мивки

Иначе добре изглежда
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Батко тиксото кърти мивки

Иначе добре изглежда
          Абе , само го "наложих" да видя как ще стои , бре.
          То и калника не е пробиван...

Коментар

Абе , само го "наложих" да видя как ще стои , бре.
            То и калника не е пробиван...
            Ако има мегдан да го прекараш вътре и да излезе чак пред стъклото ще е по-добре
            Няма да се виждат заварки освен горе на шапката и ще е по-защитено откъм клони
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ако има мегдан да го прекараш вътре и да излезе чак пред стъклото ще е по-добре
              Няма да се виждат заварки освен горе на шапката и ще е по-защитено откъм клони
              ...Те заварките и така няма да личат. Още има да ги рендосвам с рашпилата и да ги загладя. Процеса е бавен и мъчителен и си трЕбе търпение , ама съм си пуснал музичка...
              Ето как трябва да станат:

ПП:Третата и четвъртата са в процес на груба обработка.
              Прикачени файлове

Коментар

...Те заварките и така няма да личат. Още има да ги рендосвам с рашпилата и да ги загладя. Процеса е бавен и мъчителен и си трЕбе търпение , ама съм си пуснал музичка...
                Ето как трябва да станат:

ПП:Третата и четвъртата са в процес на груба обработка.
                Който си го може
                но пак е по-сигурно да мине вътре щото има зли клони да не решат да го краднат
                при мен просто нямаше как да мине от там иначе и моят щеше да е вътре

Коментар

Ще го мисля. А пък за пробата с клоните ще се обадя на теб

ПП: Тръбата е със стена 4,5мм и заварките са яки. Пробвах да го напъна на коляно , ама нъц...

Коментар

Ще го мисля. А пък за пробата с клоните ще се обадя на теб
                    .
                    Много трудно ме нави

Нали си предвидил някъде да има картерче да се оттича водата?

Коментар

Много трудно ме нави

Нали си предвидил някъде да има картерче да се оттича водата?
                      Мисля да сложа някакъв вид проПка на въздушния филтър. На тръбата ще е мноооого много трудно...

Коментар

Доста добре седи. Тръбите Ф63.5 ли са? Щото ако да при 4,5мм стена общо става 72,5. Което си е почти колкото железна тръба Ф72 с 2мм стени
                        Аз не вярвам в чудеса!
                        Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                          Доста добре седи. Тръбите Ф63.5 ли са? Щото ако да при 4,5мм стена общо става 72,5. Което си е почти колкото железна тръба Ф72 с 2мм стени
                          Тръбите са 63мм , ама външно.

Коментар

Тръбите са 63мм , ама външно.
                            А като седнеш на пилотското място вижда ли се изделието? Закрива ли част от пейзажа?

ПП. Аз смятам да започна с картонен модел. От някаква по-здрава хартия определяне на най-добрия размер за тръбата. Чисто визулано. Да седи добре. То е ясно, че колкото повече, толкова повече

ПП2: Ако ги рендосаш малко външно ще стане с Ф60 гофра. Мисля, че с шлайф диск за флекс ще стане иделано да се вземе "малко" от материала.
                            Аз не вярвам в чудеса!
                            Разчитам на тях!

Коментар

Ще стане да се рендосат малко. Аз ги обработвам грубо с рашпила (дърводелска). Добре се обработват. С флекса , не знам дали няма много да ги топи. Все пак е полиетилен материала. Или може би с дискче от онези със шкурка...

ПП: Ами не съм седал отвътре да гледам , щото бързах да се прибирам , ама мисля че ще закрива малко. Е то няма начин.
                              Идеята ти за картонен макет е валидна.

Коментар

Или може би с дискче от онези със шкурка...
                                Това ми беше мисълта
                                Но мисля, че ще е по-добре с подобен диск за бормашина или някакъв шлайф. За да може да се регулират оборотите и да не го топи/пали.
                                Аз не вярвам в чудеса!
                                Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X