Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шнорхел на Фероза на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Шнорхел на Фероза на газ

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
    Дааа! Между другото къде да намеря резонаторна кутия?
    Виж тази-
    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E5%F0%EE%E7%E0

Човека е много коректен,ще ти изпрати всичко необходимо!!!
    088пет722пет99
    http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
      Аз в момента се занимавам с експерименти по шнорхела. Утре ще имам по-сериозен напредък и ще споделя.
      За гофрираната тръба 60мм , това вътрешно или външно?
      Вътрешно.

Точният размер е 63.5 (2,5") обаче няма на склад.
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
        Вътрешно.

Точният размер е 63.5 (2,5") обаче няма на склад.
        Точно това е размера на мойте тръби! В какъв тип магазин може да се намери , та да проверя и аз?
        Пък , ако намеря ще ти пратя

ПП: Ще ходя утре за още тръба и колена , ако там няма , ще търся в понеделник. Гофрирана тръба имам впредвид...
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
          Ф60 на 1,5мм. На теб ще ти стигне. Колената са на 3мм. Има и кой да сгъне тръбите, ама сигурно ще иска да си направи целия шнорхел.
          Кривката накрая е от магазин за маркучи на Симеон.
          Андро , за какво служи тая "джаджа"?
          Прикачени файлове

Коментар

Освен да събира водата,за друго няма какво.
            088пет722пет99
            http://www.hydropompi.com/

Коментар

Събира влязлата вода. Отдолу има болтче или нещо от сорта, и се източва.

Със същия успех може да се сложи болтче на дъното на кутията на въздушния филтър. Така или иначе за да глътне двигателя толкова вода, че да умре, кутията на въздушния филтър трябва да е доволно пълна.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Събира влязлата вода. Отдолу има болтче или нещо от сорта, и се източва.
                .
                Мислиш много сложно - отворът отдолу се затапва само при газене на дълбока вода - все пак се предполага, че повечето време караш на сушата.

Освен това си мисля (не съм сигурен, но до сега вода не е засмуквал моя) че да засмуче вода през тази малка дупка е невъзможно предвид разликата с фито на тръбата. Ще ми е интересно да чуя коментари по въпроса
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ти разликата във фи-то забрави. Смуче отвсякъде, откъдето намери. Просто ако е достатъчно малко, додето стигне до двигателя, отдавна се е изпарило. А смуче още отгоре - при дъжд и сняг, и ако си имал неблагоразумието да си зарежеш гъбката насочена напред при такова време, и гъбката не е от тия, които си отделят по-голямото количесто вода още горе - в самата нея.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Отгоре ми е ясно че смуче при дъжд - затова и е картерчето там, затомаи седи отпушено.
                    Но защо да се хаби да смуче през малката дупка, като има голяма? Разлики в налягането, това онова?
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Отгоре ми е ясно че смуче при дъжд - затова и е картерчето там, затомаи седи отпушено.
                      Но защо да се хаби да смуче през малката дупка, като има голяма? Разлики в налягането, това онова?
                      До голямата има разстояние, значи и съпротивление, значи и разлика в налягането, значи и смучене от малката. А като нагазиш до ниво, по-високо от на малката дупка, отвън натиска водата, я отвътре дърпа вакуума. Ако се случи и да позакъсаш вътре - после по-добре изобщо и не се опитвай да палиш.

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                        Дааа! Между другото къде да намеря резонаторна кутия?
                        Нещо , или аз не съм в час , но не мога да ви разбера. Това първото е резонаторна кутия , а второто- филтър...

ПП: Извинявам се за спама
                        Прикачени файлове

Коментар

Цилиндричната кутия е филтъра. Това над капака на главата незнам какво е, прилича на резервоар за въздух.

Гофрите ги намерих тук:
                          http://markuchi.eu/smukatelni.html
                          Търтеят каза, че е пазарувал за неговия шнорхел от този магазин.

Смятам да използвам серията Aspirex. Вътре са гладки, което е перфектно за целите. На склад имат Ф60, Ф63.5 в момента няма. За малки количества не може и да се поръча. Иначе е точния размер за тази цел. Смятам тази седмица да се разходя до магазина и да говоря с хората на място. Смятам да питам как стоят нещата за поръчка. Колко е минималното количество и на каква цена може да се достави. Може да направим някаква кооперативка. Според мен за една джипка трябват около 2 метра.
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Два метра!!!
                            Искаш да кажеш ,ако правиш целия шнорхел от него?
                            На мен ми трябва , колкото да свържа смукателния отвор на филтъра с края на шнорхела , дето минава през калника. Ще рече най-много 50-60 см... Тури ги 1 метър.
                            Както и да е , ако не намеря тук ще се включа в евентуална заявка.

ПП: От тези прозрачните с телта вътре (абрафлекс) има и тук в един магазин , но не знам какъв точно диаметър...
                            След малко отивам да търся , ако не работят-утре.

Коментар

2 метра са в случая на карбураторна Фероза. Според мен за връзка на края на шнорхела с кутията трябват около 70 сантиметра. Радиуса на завоите на тези тръби е доста голям.
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

1 е резонаторна кутия. Изглажда една дупка във въртящия момент на инжекционния вариант, намираща се между 2800 - 3600 оборота, по спомен. Разлика след слагането и (моята оригинално нямаше), определено се усеща, макар да не е кой-знае каква.

2 е кутия за филтъра. На входа и има и още една по-малка резонаторна кутийка.

Ако цялото това ще се слага на карбуратор, нямам идея дали ще има ефект от слагането на резонаторната кутия и какъв ще е той.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X