Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шнорхел на Фероза на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Шнорхел на Фероза на газ

Ф60 на 1,5мм. На теб ще ти стигне. Колената са на 3мм. Има и кой да сгъне тръбите, ама сигурно ще иска да си направи целия шнорхел.
    Кривката накрая е от магазин за маркучи на Симеон.
    Прикачени файлове

Коментар

А от къде могата да се купят колена и тръба? Някой проверен магазин?
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
        А от къде могата да се купят колена и тръба? Някой проверен магазин?
        След разклона за Овча Купел, посока Суходол, отляво, голяма офис сграда и склад за метали - Миланов.

Коментар

Мерси!
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Колега превъзходна работа
            останаха ми очите в твоят шнорхел.
            Невероятен е.
            Започвам да се замислям и аз да не си направя един такъв.

Коментар

Привет, колеги!
              Ето как се е справил един колега от Фероза клуб Италия. На мен много ми допадна идеята, част от тръбата да мине през подкалника. А и да си кажа честно не ми харесва да излиза толкова напред. Дори мислих , как под капака да отведа по- назад тръбата.

Не ми харесва , обаче изпълнението с чашките на тръбите. Аз мисля , ако го правя от пластмасови тръби , да хвана краищата на конус и да пробвам да ги лепя с пистолет с топъл въздух и от ония "клечки" от пластмаса. Пак ще се виждат заварките , но няма да е грозно , както с чашки.
              Проблема ми е , че не намирам тръби , каквито търся. Нормалните ПВЦ тръби са чупливи на студено , особено след като пластмасата застарее. Търся тръби от материала , от който са направени градинските тръби за напояване. Не знам как се казва , може би е PET(полиетилен). Онези черните. В Италия правехме с тях "обратната вода" от мивките и ги лепехме челно на тефлонова плоча , подобна на ракетка за тенис на маса. Става изключително здраво, но тук не намирам такива. Там имаше и кривки от 15,30,45,65 и 90 градуса.
              Ако някой знае , къде може да се намерят с подходяшия диаметър (60-70мм) в София , ще му бъда много благодарен да сподели.

ПП: Материала е съшия , като на оригиналните тръби за въздуховодите...
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от TigerHunter; 21-01-10, 21:27.
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

аз попаднах на това

home made snorkel using 70mm pvc plumbers pipe.

You will need:
                aprox 2m of pipe;
                one 90deg elbow;
                two 45deg bend;
                Snorkel head from 4x4 shop;
                two metal sadles bent to shape;
                two large hose clamps;
                rubber trim;
                80mm holesaw and electric drill;
                pvc glue;
                paint or black tape;
                And some flexible hose.
                DIRECTIONS:
                1. Remove factory intake tube from airbox.
                2. Cut two pieces of pipe at 700mm long.
                3. Assemble as shown in pic but do not glue yet.
                4. Hold assembled parts against guard and mark position of hole in guard (measure twice cut once)
                5. Tape area to be drilled to avoid damage to guard and drill through outer and inner guard with holesaw.
                6. Paint edges of cut hole with anti rust paint and cover with rubber trim
                7. Cut another peice of pipe 300mm long and insert into hole in guard
                8. Attach assemlbed parts to pipe in guard and allign them to shape of pillar and mark joints
                9. Dis assemble and glue parts together. make sure joint marks line up. glue to intake pipe in guard
                10. Connect to airbox with flexible hose and clamps.
                11. Bend sadles intoP shape and fix snorkel to pillar with self drilling screw.
                12. Finally place head on pipe and tighten, stand back and admire your handy work before you pull it off to paint it.
                GOOD LUCK
                Прикачени файлове

Коментар

И аз попадах на това , но както бях писал по-горе , ми се ще да избегна ръкавите (чашките) при съединяването на тръбите. Мисля за някакъв вариант за лепене без чашки. А пък от железни тръби не ми се прави...

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                    Мисля за някакъв вариант за лепене без чашки.
                    Единствения вариант е лепене с вътрешна муфа. Въпроса е откъде ще намериш такава.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Единствения вариант е лепене с вътрешна муфа. Въпроса е откъде ще намериш такава.
                      Ъхъ...Или да ги скося на конус и да пробвам да ги лепя с ония пластмасовите "клечки" и термичен пистолет...
                      Пак ще се виждат заварките , но няма да е толкова грозно , както с тези удебелявания, особено пък заводските ръкавчета...

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                        Ъхъ...Или да ги скося на конус и да пробвам да ги лепя с ония пластмасовите "клечки" и термичен пистолет...
                        Пак ще се виждат заварките , но няма да е толкова грозно , както с тези удебелявания, особено пък заводските ръкавчета...
                        Ако визираш италианския вариант-това ми се чини ,че е обикновена ПВЦ тръба за В и К нужди,която с едно елементарно нагряване с газова горелка ще можеш да съчлениш херметично(разбира се след прецизно скрояване и оразмеряване) и без допълнително залепване.Иначе варианта доста ми ''влезе'' и сигурно ще го направя като се затопли.
                        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                          Ако визираш италианския вариант-това ми се чини ,че е обикновена ПВЦ тръба за В и К нужди,която с едно елементарно нагряване с газова горелка ще можеш да съчлениш херметично(разбира се след прецизно скрояване и оразмеряване) и без допълнително залепване.Иначе варианта доста ми ''влезе'' и сигурно ще го направя като се затопли.
                          Да , за това говоря. Но не е обикновена ПВЦ тръба , по-скоро е PET или полиетилен. Много по- мека е от ПВЦ-то. Ако си виждал касети (казанчета за тоалетни чинии) за вграждане в стената тип GEBERIT...
                          Mоже би ще стане и с горелка , но с нея нагряваш доста голям участък от тръбата , а не само челата на тръбите. По-скоро бих опитал да ги нагрявам едновременно двете парчета , допирайки ги челно към загрят , но не нагорещен тефлонов тиган , например...
                          Не , че няма да стане и с ПВЦ тръби де ...

Коментар

Направих опит да залепя 2-3 парчета ПВЦ тръба с диаметър 50мм , използвайки гореописания начин (Нагревайки тръбите челно на тефлонов тиган).
                            Според мойте критерии , резултатът е напълно задоволителен. Лепенето е лесно и заварките стават много здрави.
                            Сега остава да реша , как да правя извивките: дали с нагряване с горелка , или да използвам парчета от готови колена , като им изрязвам ръкавчетата. Мисля , че за по-плавни извивки може да се използва нагряване , примерно до15 градуса...
                            На първите снимки се вижда как изглежда необработена заварка , а на последните изчистена и изшкурена. При шкуренето се матира материала , но то и така трябва да се матира , ако ще се боядисва..
                            Поздрави!
                            Прикачени файлове

Коментар

Браво бре!!! Много добре се е получило, но според мен си остава слабо място, а клоните не подбират къде ще ударят.

Идейка за огъването - правиш си калъп с вътрешен диаметър колкото тръбата. Запушващ тръбата в единия и край, а в другия си правиш удобно за надуване с помпа или компресор приспособление. Нагряваш тръбата, където ще я сгъваш, поставяш я в калъпа (при това тя ще се смачка), затваряш калъпа, и надуваш с компресора. От това тръбата ще се издуеи ще лепне плътно към калъпа.

Как да си направиш нужния капъп обаче никак не знам.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодарности за идеята!!!Много добре става! А относно кривките-ще е хубаво ако можеш да напълниш тръбата с нещо(става и с пясък) за да не се деформира при сгъването.Но трябва много да се внимава с изтъняването на "външната" част.С РЕТ не съм опитвал,но ПВЦ-то се къса много лесно.
                                088пет722пет99
                                http://www.hydropompi.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X