Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Умрех от студ !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Умрех от студ !

Първоначално публикуван от Jamo Преглед на мнение
    Колеги аз имам подобен проблем , моята не загравя достатъчно , т.е. седи след доста каране макс на 5 мм от нулата.Проверил съм индикатора на таблото , работи.Датчика съм проверил и той работи.Маркучите към и от радиатора са топли , но не горещи ( успявам да си задържа ръката няколко сек )...самия радиатор също е топъл и се вижда ,че се върти антифриза ( син ).Парното се усеща , но много слабо , колкото да не ми се разтракат зъбите.
    Поправете ме ако греша , но мисля ,че или термостата ми е винаги отворен или изобщо го няма.

П.П. Има ли от Бургас някой който може да я погледне да не си правя експерименти аз.
    Колега, ако джипката ти е от Италия, има вариант да е с термостат който отваря на 76 градуса (по спомен).
    Такива монтират за топлите страни. Моя Ситроен е италиански и много бавно загрява. Сутрин, особено при температури под нулата, понякога минава половин час за да загрее до 60гр. и не качва повече от 80. Вярно, че е дизел, но... Ферозата ми е от Австрия и загрява за броени минути.
    Провери термостата.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Не съм много сигурен , но мисля ,че е от Германия понеже я купих вече с БГ номера , пък и на номерата пластмасите има адрес със ДЕ , ако изобщо това може да значи нещо.

В такъв случай , дали ще се потвърди съмнението ми ,че изобщо го няма или не , какъв ми препоръчвате да сложа тепърва като го сменя ? По спецификация са два вида термостатите за Фероза 78 - 84 гр. и 91 - 97 гр. По високия температурен диапазон не е ли рисков за нашите лета ?
      "Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not the fish they are after."
      "Много мъже риболовят цял живот , без да осъзнават , че не рибата е това което преследват."

Коментар

При това положение, е възможно да е изваден. Предполагам, варианта с по-малкото градуси.
        Ако виското ти е постоянно зацепено, това би било допълнителен фактор, да не загрява.
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
          Ако виското ти е постоянно зацепено, това би било допълнителен фактор, да не загрява.
          Мисля .че не е постоянно зацепен понеже не би се въртял свободно на ръка като е спрян нали ?
          "Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not the fish they are after."
          "Много мъже риболовят цял живот , без да осъзнават , че не рибата е това което преследват."

Коментар

Взимай ниските градуси. А ако все пак има някакъв стар - извади го и иди с него в магазина, като гледате новия да е еквивалентен на стария по външен вид. Понеже, освен да отваря големия кръг, термостата трябва да затваря малкия.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За съжаление виждам късно поста ти , но така или иначе вече съм взел термостат или 76 или 78 ми бяха казали ( не пише никъде на опаковката ) , та няма да мога да спазя заръката ти да отида със стария ама здраве да е Благодаря ти за което.

А някои колега , сервиз в Бургас да ми препоръчате които може да помогне , че май трябва да се сваля сервото или поне така пише в ръководството ?

Коментар

Смених си термостата със 76 градусов.Този с който беше си е лекуван.Пинчето го нямаше и беше пробит даже още един отвор.Предполагам е загрявала.Сега вече си ми е наред мисля , не мръдна от "12 часа" и то сега в този сняг.

Коментар

Здравейте,
                  пиша тук, за да не отварям нова тема.
                  С моето Роки имам подобен проблем. Стрелката за температурата на водата си стои на около 12 ч, но парното не "духа" горещ въздух. Имам VW и при такова положение на стрелката въздухът от парното направо пари. Правил съм промивка на системата. Дали е възможно причината да бъде в някоя клапа, понеже ми се струва, че и дебита не е достатъчен?
                  Приятели не се печелят - губят се завинаги.
                  УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
                  Времето е ценно, само ако не бързаш.
                  0889623098

Коментар

Първоначално публикуван от ivotosod Преглед на мнение
                    Здравейте,
                    пиша тук, за да не отварям нова тема.
                    С моето Роки имам подобен проблем. Стрелката за температурата на водата си стои на около 12 ч, но парното не "духа" горещ въздух. Имам VW и при такова положение на стрелката въздухът от парното направо пари. Правил съм промивка на системата. Дали е възможно причината да бъде в някоя клапа, понеже ми се струва, че и дебита не е достатъчен?
                    Вътрешното радиаторче за топлото. Задръстено. Вариант...
                    На клиото беше така, нищо не духаше. Сега е Огин!

Коментар

Хайде сега знаещите да кажат, какъв е най-лесният вариант да се прочисти вътрешното радиаторче, без то да се сваля и без да се сменя антифриза, че току-що го смених.

П.П. За капак на всичко не рзполагам с много време, а ми се иска да го "реновирам".
                      УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
                      0889623098

Коментар

Първоначално публикуван от ivotosod Преглед на мнение
                        Хайде сега знаещите да кажат, какъв е най-лесният вариант да се прочисти вътрешното радиаторче, без то да се сваля и без да се сменя антифриза, че току-що го смених.

П.П. За капак на всичко не рзполагам с много време, а ми се иска да го "реновирам".
                        Източваш колкото можеш от антифриза, намираш куде му е входа и изхода, и в едното включваш маркуча от чешмата, стига въпросната чешма да е с достатъчно налягане. Може и да получиш уплах какво ще изкочи. На самарата ми предния собственик разправяше че изкочила субстанция, буквално мязаща на говно.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Източваш колкото можеш от антифриза, намираш куде му е входа и изхода, и в едното включваш маркуча от чешмата, стига въпросната чешма да е с достатъчно налягане. Може и да получиш уплах какво ще изкочи. На самарата ми предния собственик разправяше че изкочила субстанция, буквално мязаща на говно.
                          Ще пробвам, налягането във водопровода е около 7-8 атмосфери. Имам и водоструйка. Достъпа към маркучите е много удобен и не е проблем да се направи тази манипулация. Въпроса възникна, понеже преди това правих промивка на цялата охладителна система. Може и да не се почистило радиаторчето поради по-малкото налягане, когато правихме промивката.
                          УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
                          0889623098

Коментар

И при мен има проблем с парното. Загрява си нормално машината. Въздуха който духа е топъл, вентилатора върти здраво, обаче дебита нещо е малък. Гледах на колегата , там направо е ураган в сравнение с моята. Не духа на никъде другаде, ако евентуално да се е разкачил някой маркуч. Какво може да е?

Коментар

Пробвай го във всички посоки как вее - на стъклото, на краката, към лицето. Отделно пробвай дали има разлика на външна/вътрешна циркулация.
                              Ако към всички е малък дебита - търси нещо генерално - мотор, степени, запушвания по системата, боклуци от където тегли въздух.
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

Пробвах навсякъде да духа. дебита все е никакъв. Всички степени ми работят. Поне се чува вентилатора. Разлика с външна и вътрешна циркулация никаква. Съмнява ме дали не се е скъсал някой въздуховод и да духа на някъде си. Просто никога не съм разглабял там. На предната джипка и оправях вентилатора, ама там беше друга история.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X