Обява

Свий
Няма добавени обяви.

термостат май

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: термостат май

Бях на зор, а не намерих друга бройка. Стария си го пазя, той си е здрав.

Коментар

Дойде студеното време и сходните проблеми ни заляха. От няколко дни хич не загрява Феросата. Много трудно стига до средата, а в града си стои студена. Дор и да позагрее, като покарам по надолнище и изстива. Проверка на маркучите, изпарителя и капака на двг- всичко е хладко, позволява да се пипа спокойно. Долния маркуч, който отива към термостата е леден- значи той си работи. Виско -то го спирам на ръка- значи и то работи.... данеби заради тази постоянно въртяща се перка да не загряват добре зимата тези джипки? Макар че нямам такива спомени от миналата зима....сега се чудя на един таксиджийски вариант- парче картон отпред
      2015 KTM EXC 450 six days Argentina
      Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
        ....сега се чудя на един таксиджийски вариант- парче картон отпред
        Това с картона е нож с две остриета и е много близо до качването на голяма температура трябва да внимаваш много, а иначе нормално е с виско муфата да згрява по-трудно все пак и незацепила тя си създава въздушен поток който си охлажда.
        RAV 4
        F650GS

Коментар

Макар че нямам такива спомени от миналата зима..
          Миналата зима на газ ли беше? Щото ако не - сещай се.

Пробвай я един ден на бензинец да видиш как се държи.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мдаа, миналата зима нямах газова. Не разбирам много, но явно и това оказва някакво влияние. Ще я пробвам на бензин

Коментар

Дойде студеното време и сходните проблеми ни заляха. От няколко дни хич не загрява Феросата. Много трудно стига до средата, а в града си стои студена. Дор и да позагрее, като покарам по надолнище и изстива. Проверка на маркучите, изпарителя и капака на двг- всичко е хладко, позволява да се пипа спокойно. Долния маркуч, който отива към термостата е леден- значи той си работи. Виско -то го спирам на ръка- значи и то работи.... данеби заради тази постоянно въртяща се перка да не загряват добре зимата тези джипки? Макар че нямам такива спомени от миналата зима....сега се чудя на един таксиджийски вариант- парче картон отпред
              Подобен проблем но като попрочетох цялата тема и беж до ЕВРО 07 за нов термостат но за 84 градуса и сега си имам дори и парно .В магазина ми предложиха и за 76 градуса .Перката се върти нормално /сиреч виското работи/ Май проблемите ни са от некачествени термостати. Смених от пролета три един уж японски после италянски и сегашния /пак японски/и за майтап всичките работят ,но май много рано отварят или малкият клапан не затваря или не отговарят данните за температура които са изписани /за малко да си разглобя мотора/.Та май с последният уцелихме/да не чуе дяволът/бързо дига температура .
              п.п.За сведение и аз съм на газ.

Коментар

Първоначално публикуван от dreik_1 Преглед на мнение
                Подобен проблем но като попрочетох цялата тема и беж до ЕВРО 07 за нов термостат но за 84 градуса и сега си имам дори и парно .В магазина ми предложиха и за 76 градуса .Перката се върти нормално /сиреч виското работи/ Май проблемите ни са от некачествени термостати. Смених от пролета три един уж японски после италянски и сегашния /пак японски/и за майтап всичките работят ,но май много рано отварят или малкият клапан не затваря или не отговарят данните за температура които са изписани /за малко да си разглобя мотора/.Та май с последният уцелихме/да не чуе дяволът/бързо дига температура .
                п.п.За сведение и аз съм на газ.

Благодаря ти ! Като гледам, тези Евро 07 имат доста магазини в София. Каква марка термостат да търся? Градусите ясно- колкото повече, толкова по-добре. Трудна ли е смяната? Май само антифриза се източва... или ?

Коментар

Или термостатите са О.К. ама уплътнителните пръстени са с малко по-тънки и пропускат вода
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Смяната не е сложна обаче антифриза требе да се източи и да се събере...щото иначе пак ще си купуваш нов има 3болта мисля че бяха за ключе 10 и цялото упражнение отнема 10мин освен ако едното болтче не падне зад стойката на динамото малко е зор ама пак се оправя.Иначе е задължително да си е със заводските градуси щото май няма смисъл от упражнението не вдига градуси ,парното е зле или казано по друг начин не може да влезе в нормален режим на работа а това изобщо не е добре...
                    RAV 4
                    F650GS

Коментар

Просто я пробвай на бензин един ден, и виж дали има разлика. Пък за термостат мисли после.

Студената газ от бутилката се изпарява в изпарителя, и това го изстудява още повече. Той обаче се топли от антифриза, минаващ през него, за да не замръзва. Та всичката тая студенина, ти отива в антофриза, щеш-нещеш. Ако и горивната смес и запалването са ти настроени така че да загрява трудно - ето ти невъзможността да вдигне градуси.

Затова, първо опитай, пък после разглабяй. Не забравяй че в уравнението влиза и омазването, и загубата на време, студа в момента, и възможността да купиш термостат - менте и да правиш цялото упражнение втори път.

С това за заводските и незаводските градуси не съм съгласен. Просто в единия случай двигателя ще е с 10-ина градуса (примерно) по-студен. И зимата, и лятото. Собствен опит от 2 коли. Това, ако и двата термостата работят коректно.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Проба Едно приключи- и на газ, и на бензин, няма качване на температурата. Ще се сменя термостата, не мисля да рискувам, ще отида в някой от магазините на Евро07 - до колкото разбирам от колегите тук, са доволни от термостатите им. Само се чудя още към какъв регион спадаме, та да определя 78 градусов или 84 да взема

Коментар

И към двата. Лятото - 78, зимата - 84.

Аз бих сложил 78. От това да е леко студена, няма голяма опастност, но от това лятото да прегрее, си има сериозна такава - пукат глави и блокове.

И ако антифриза ти е дърт (разбирай доближава 2 години), така и така ще си играеш - смени го. Аз карам с розов на ЛукОйл.

Коментар

Прав си, Спарки. По-добре да работи по-хладна отколкото да прегрее лятото. Ама не си и представям да се налага сезонно да си сменям термостата. Ще сложа 78, или ако има среден вариант- 80, пък ще я видим как е. Иначе антифриза си е новичък- на няколко месеца.

Коментар

Готово, направих смяната. Махнах стария - оказа се , че е за 84 градуса, и сложих нов 78. Сега колата загрява бързо, работи на по-ниска температура, но предвид невероятния студ в гаража очаквам моята телесна температура утре да е завишена

А иначе стария ми се струва напълно работещ, обаче едно парченце калай беше заседнало и го беше отворило леко...
                              Последно редактирано от Vladislav Kostevski; 24-11-08, 20:16.

Коментар

Готово, направих смяната. Махнах стария - оказа се , че е за 84 градуса, и сложих нов 78. Сега колата загрява бързо, работи на по-ниска температура, но предвид невероятния студ в гаража очаквам моята телесна температура утре да е завишена

А иначе стария ми се струва напълно работещ, обаче едно парченце калай беше заседнало и го беше отворило леко...
                                Да, същото се беше случило с тераното. Стружка, нейната кожа. Незнайно откъде.

Гореща вана или душ, два аспирина, и утре ще си като нов. И парното в колата - до дупка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X