Обява

Свий
Няма добавени обяви.

термостат май

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: термостат май

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
    Готово, направих смяната. Махнах стария - оказа се , че е за 84 градуса, и сложих нов 78. Сега колата загрява бързо, работи на по-ниска температура, но предвид невероятния студ в гаража очаквам моята телесна температура утре да е завишена

А иначе стария ми се струва напълно работещ, обаче едно парченце калай беше заседнало и го беше отворило леко...
    Абсолютно същата "авария" беше и при мен!

Коментар

Ако мога само да попитам има ли някъде в сервизните ръководства за който и да е автомобил понятия като "зимен" , "летен" и някакви такива подобни термостати ? Благодаря предварително!
      RAV 4
      F650GS

Коментар

Абе зимен - летен....тука ако 20 грдуса ги смятаме за жега, то в други населени зони ходят с балтони при толкова.
        Мисля, че термостата е според региона за който е произведена колата.

Коментар

Мдаа, Любо е прав- и аз ги разбирам така нещата. Няма зимен/летен, а по-скоро според региона. Така си пише и в ръководството- "Стандартен" и "за студени региони" Със стандартния държи температурата малко над средата на средата , а с другия- една идея преди средата.
          Май разликата в работата на двигателя ,разход и т.н. ще е никаква, ама да се изкажат по-разбиращите, може и да греша....
          2015 KTM EXC 450 six days Argentina
          Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
            Мдаа, Любо е прав- и аз ги разбирам така нещата. Няма зимен/летен, а по-скоро според региона. Така си пише и в ръководството- "Стандартен" и "за студени региони" Със стандартния държи температурата малко над средата на средата , а с другия- една идея преди средата.
            Май разликата в работата на двигателя ,разход и т.н. ще е никаква, ама да се изкажат по-разбиращите, може и да греша....
            Това за регионите си напълно прав .Накъде из литературата четох че за нашият регион немците дават 84градуса или сиреч на 84отваря и на 80 затваря а 76 било а за арабският свят и средиземноморието.

Коментар

Първоначално публикуван от dreik_1 Преглед на мнение
              Това за регионите си напълно прав .Накъде из литературата четох че за нашият регион немците дават 84градуса или сиреч на 84отваря и на 80 затваря а 76 било а за арабският свят и средиземноморието.
              По принцип е вярно, с изключение на арабския свят. Там всичко е съвсем друга бира, и освен термостата, има промени по цялата охладителна система - помпа, радиатор, виско, перка. Даже редица двигатели, предназначени за тоя регион, изобщо нямат вискосъединител на перката, а е твърдо зацепена.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Хмммм Четох, четох и реших - вземам си термостат за 78 градуса от Еврото и да видим, че само това остана да е, всичко друго ми е изправно и сменено и т.н., а още прегрява

Коментар

Точно термостат от Евро07 не взимай! Аз купих от там преди 10 дни един 78 градусов, който се държи точно като 83 градусов.Не са калибровани.
                  Може да пробваме ако искаш с моя стария - каран е половин година и е напълно здрав - беше се заклещил в него един боклук и не можеше да затвори, а термостата е НАИСТИНА за 78 градуса - работеше с 5мм. наляво на термометъра в сравнение с "новия".
                  И нещо друго важно - виж си виското на перката, ако не зацепва, термостат няма да те спаси.
                  Ако решиш - термостата е при Taran, точно за такива случаи съм го оставил - ако закъса някой.

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
                    Точно термостат от Евро07 не взимай! Аз купих от там преди 10 дни един 78 градусов, който се държи точно като 83 градусов.Не са калибровани.
                    Може да пробваме ако искаш с моя стария - каран е половин година и е напълно здрав - беше се заклещил в него един боклук и не можеше да затвори, а термостата е НАИСТИНА за 78 градуса - работеше с 5мм. наляво на термометъра в сравнение с "новия".
                    И нещо друго важно - виж си виското на перката, ако не зацепва, термостат няма да те спаси.
                    Ако решиш - термостата е при Taran, точно за такива случаи съм го оставил - ако закъса някой.
                    Любо перката ми е постоянно зацепена
                    За термостата - благодаря за съветите, но въпреки това ще рискувам и ще си взема нов и после ще му мисля ако не е добре.

Коментар

Както решиш, ама поне го вземи от другаде - в Еврото партидата не стува, вервай ми! Иначе е 28лв.

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
                        Както решиш, ама поне го вземи от другаде - в Еврото партидата не стува, вервай ми! Иначе е 28лв.
                        Ако не струва ще им го върна

Коментар

Първоначално публикуван от marlqnda Преглед на мнение
                          Ако не струва ще им го върна
                          Само така, бой по тиквите!
                          Моят е купуван от Еврото миналата година. 78 градусов. Добре се държи, но нещо друго го кара да грее, още незнам какво. И аз съм със постоянно зацепено виско вече.

При теб усеща ли се задъхване около 4000 оборота? От как зацепих постоянно виското ми се струва, че във високи обороти се спъна.
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                            Само така, бой по тиквите!
                            Моят е купуван от Еврото миналата година. 78 градусов. Добре се държи, но нещо друго го кара да грее, още незнам какво. И аз съм със постоянно зацепено виско вече.

При теб усеща ли се задъхване около 4000 оборота? От как зацепих постоянно виското ми се струва, че във високи обороти се спъна.
                            Ти на газ ли беше? И мойта беше спъната, но ми я отспънаха. Настройки на газовата може да е.....

Коментар

Може би наистина си попаднал на някакво дърво. На тераното съм с термостат от тях, и си работи перфектно. Само дето се опитаха да ми набутат някакъв, дето изобщо нямаше да стане, защото нямаше да затваря малкия кръг. Добре че си носех оригиналния, и им натъртих че искам точно такъв. Иначе и аз щях да гриза дървото. При това явно неточността им е в каталозите, защото знам за още поне 2 случая на колеги, закупили грешния термостат. А и на мен се опитаха 2 пъти да ми набутат неправилния, понеже си взех и на ниските, и на високите градуси.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                                При всички положения се спъва. Дори и тераното ми, дето е с троен въртящ момент на ферозата, и дизелак, като е със зацепено виско се чувства с една идея по-спънато и тромаво.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X