Обява

Свий
Няма добавени обяви.

термостат май

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• термостат май

Аз отдавна не съм се включвал, но това е защото сега подкарах моята мома англичанка, мислех че ми е висок разхода на газ, но като чета сега май съм в нормите, въпреки, че стрелката на водата мноооого рядко се качва до средата и днес мисля да разчекна термостата, щото мисля че е зепецнал на отворено и колата не мое да стопли като хората, а от там и по високия разход- който между другото е 12,5 мешано.Само дето малко не ми е ясно каде е термостата, та ако някой даде жокер........... а и ако някой ми каже какъв термостат да си купя ЕВАЛА
    Последно редактирано от zmiata29; 25-10-08, 08:11.
    Honda HR-V/CRV кАтър връз кАтър - YAMAHA BOOSTER 50CC; ВСИЧКО ДЕСЕН ВОЛАН

До: термостат май

Що не вземеш да си губиш времето с нещо по-смислено....като алкохол и жени примерно 12.5 е перфектен разход! Вчера с един колега (именно с Фероца) си говорехме, че проверена с допълнителен термометър колата му не загрява...НО до средата на скалата е 90гр. после за 5гр. "клюмва" в червеното, а тя не е прегряла Изкарай я извънградско сега и виж на дълго спускане дали стрелката се връща в "студения" край и дали тогава от парното ти на "топло" духа топъл, хладен, или студен въздух, в последния случай търси термостата....от горния голям маркуч на радиатора...по него, по него та до мотора ... там трябва да е и термостата иначе двойката стрелкови уред-датчик за температурата като позастарее и почва да има "старчеси дегенеративни промени" и да създава проблеми без колата да е с проблем.
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

И аз съм на мнение че този разход е перфектен за проверката на термостата наистина така се прави ама термостата го търси след долния голям маркуч към блока на двигатела там е захваща се с три болчета и ако не те мързи или вече си губиш времето с алкохол и жени махни го изрежи някаква гарнитурка и покарай да видиш вече как наистина е без термостат Успех
      RAV 4
      F650GS

Коментар

Работи ли ти вискомуфата на перката? Ако предишен собствек и творил по нея и е 100% зацепена постоянно може да е от това.

Иначе термостаът се намира в блока. Напъхан е в основата на маркуча, който идва от радиатора и минава над алтернатора. Виж в прикачения файл. Закрепен е както е описал колегата freeflyer. Аз моят термостат го смених, не отваряше. В Евро07 имат, 28-30 лева някъде.
        Прикачени файлове
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

ХОРА ОТЗИВЧИВИ, ЖЕНИТЕ И АЛКОХОЛА СА ПО ПРИМАМЛИВИ ОТ ТОВА ДА СЕ УСЛУШВАМ КАТО ГЪРМЕН ЗАЕК ОКОЛО ПРЕДНИЯ КАПАК НА АНГЛИЧАНКАТА, МА КАКТО ЗНАЕТЕ И ЕДНОТО И ДРУГОТО СИ ИСКАТ ТРАНСПОРТ ТАКА , ЧЕ КАКТО Е КАЗАНО В ЕДИН ВИЦ " СКЪПО ЩЕ МИ ИЗЛЕЗЕ Е....ТО АКО ТЕРМОСТАТЧЕТО ПРОДЪЛЖАВА ТАКА ДА СЕ ДЪРЖИ, ТА ДА МИНЕМ ПО СЪЩЕСТВО ЗНАЧИ ДЪРЖАХ Я БЛИЗО ЧАС-НА МЯСТО И ДЕМЕНЦИЯ ЛИ ЩО НЕ ПОЗВОЛИ НА СТРЕЛКАТА ДА СТИГНЕ ДО СРЕДАТА А СЕДИ НА 5мм преди нея(в студената зона) горния маркуч се е загрял а радиатора студен кат камък, седнах, покарах, имам си баири , хасвалт и всички други екстри за тестове , е не ще и не ще да се качи пуста стрелка на горе, само по задръстването - по свети Наум едва едва облизва средата та сум изумен и шашардисан иначе алкохол и жени Дал Господ, ааа забравих и парното не е зле! ивинявам се за главните букви в началото , ма не ми се преписваше.

Коментар

Ако се съмняваш в датчика имам един работещ, мога да ти услужа за проба. И него го имат в същия магазин, 8-10 лева е. Имам и работещ термостат, но е за 86 градуса.
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от zmiata29 Преглед на мнение
              горния маркуч се е загрял а радиатора студен кат камък, седнах, покарах, имам си баири , хасвалт и всички други екстри за тестове , е не ще и не ще да се качи пуста стрелка на горе, само по задръстването - по свети Наум едва едва облизва средата та сум изумен и шашардисан иначе алкохол и жени Дал Господ, ааа забравих и парното не е зле! ивинявам се за главните букви в началото , ма не ми се преписваше.
              Щом горния маркуч е топъл а радиатора студен няма вариант термостата да е задържал отворен,провери си и вискомуфата дали не се е зацепила постоянно(съмнявам се да е така) но и ако тя си е наред занчи охлаждането ти работи перфектни
              RAV 4
              F650GS

Коментар

Значи аз ползвам мултицетче с термодвойка като втори термометър струва 8-10-20 лв. в зависимост от марката, ако не ти се купува или не намериш в момента и имаш желание звънни и ми се дотъркаляй да се пулим заедно ....ще си клюкаме, ...ще пием кафе ... жени свободни ...нямам
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

добре де , ми тоя радиатор за чий ми е тогава, малко съм объркан, ако някой се е зачел в темите ми от лятото ще видял , а исега рева от същия , може би не проблем но е факт че колата не загрява и не съм имал късмета да пипна радиятора топъл, може би забравям да кажа че имам и изпарител за газ включен в охладителната ми система и виското на перката работи ако се смята това, че я спирам с една тояжка, което ще рече , че не се е зацепила оффф, отивам при дядо владо да си мерим ония работи после ще ви кажа резултата!!

Коментар

Успех във меренето и после чакаме да разберем все пак какъв е проблема
                    RAV 4
                    F650GS

Коментар

Значи, мериме си ние температурката с дядо Владо и се установи ,че в двигателя си циркулира 89 градуса, вода което се оказа нормално, параноичната ми глава обаче сочи с недоумение долния Студен край на радиатора и пита защо???? Обаждаме се по спешност на Спарки и в два гласа му задаваме въпроса;Та радиатора в горната му част(обяснява той) си имало циркулация с помоща на едно малко маркуче което отива към генерацията( с карбуратор съм ) и там си дроби температурките, а термостата си е затворен,чак като му стане мнооо жега отварял та да са разлади.Или с една дума всичко си е нормално - слава богу. Излючителни благодарности на дядо Владо и на Спарки и на всички който ми обърнаха внимание, дано и аз съм бил полезен.

Коментар

Е честито! Моята Фероза и тя е карбуратор и поради тази причина ти бях казал да се не притесняваш ама така сигурно си по-спокоен така че дано всички проблеми по джипката се решават като този
                        RAV 4
                        F650GS

Коментар

И аз брах ядове с термостата миналата седмица - като я изпържих от Самоков към Боровец и ....стрелката на термометъра падна на 2-3мм от долната черта. Зачудих се, до този момент стрелката се въртеше винаги 1-2мм под средната черта, после я тествах на няколко лоши наклона на 1-ва предавка - не и не! Купих един термостат за 32лв. и като свалих стария какво да видя - едно парченце метал от щуцера на старото парно заклещено в термостата. Така и така го бях свалил, смених го с новия и сега загрява много бързо, но държи по-ниска температура - някъде по средата между 1-вата и средната чертичка.Мисля че новия е за 78 градуса.

Коментар

И аз като си го сменях термостата ми предлагаха да си сложа на 78градуса бил летен (ами зимата какъв ще сложим на 100 градуса ли ) ама не се навих все пак хората са го сметнали че режима на работа е от до и за това си взех със същите характеристики 84-80
                            RAV 4
                            F650GS

Коментар

Подобна гадост беше се случила с тераното ми. Не щеше да загрява, и толкоз. Свалих термостата (слава богу, там става много лесно), отворих и зяпнах. В перфектно състояние. ....уж

Като се вгледах по отблизо, някакви фини стружки се бяха полепили по "оста" на малкото клапанче.

Ама, бях купил, и сложих новия. Стария отиде за резерва.
                              Последно редактирано от sparkybg; 09-12-09, 13:36.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X