Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питанка за фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питанка за фероза

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
    Ферозата има гадния навик да гори масло при наличие на перфектна компресия.
    Моята беше така. От максимум масло за 100 км светкаше лампата за маслото.
    Компресията беше в норма и равна на всички цилиндри.
    Добре де какво беше решението , смяна на масло ли ?

Коментар

Първоначално публикуван от Kollety Преглед на мнение
      Добре де какво беше решението , смяна на масло ли ?
      Не точно - купи си мерцедес
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Решението беше почти както го е описал Търтея.
        Пуснах я за части и събраните пари стигнаха за Роки.
        Друго смислено решение не намерих. Започнах да я карам със все по-гъсто масло, съответно започна да гори все по-гъстото масло. Първоначално по малко, след това повече.
        Наливах добавки, сума пари набих за всякакви чорби, но в крайна сметка износеното си е износено. Прецених, че не ми се влиза във филма със смяна на сегменти и всички последващи неща.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
          Решението беше почти както го е описал Търтея.
          Пуснах я за части и събраните пари стигнаха за Роки.
          Друго смислено решение не намерих. Започнах да я карам със все по-гъсто масло, съответно започна да гори все по-гъстото масло. Първоначално по малко, след това повече.
          Наливах добавки, сума пари набих за всякакви чорби, но в крайна сметка износеното си е износено. Прецених, че не ми се влиза във филма със смяна на сегменти и всички последващи неща.
          Мдааа , и аз май се набих с този филм , понеже и аз доста неща смених , въпреки това ми е първият внедорожник !

Коментар

и какво предлагате ..да сменяме ферозките...моята така съм я джитнал, че въобще не ми се дава..я кажете..имаше някъде тема на ферозка сложен дизелов двигател за 115 коня..къде беше това , че нещо ми се иска такова

Коментар

Ха привет и от мене ! Скоро писахме за Ламбдата и днеска купих нова универсална за фифти два лева ! Трябва ли да мина през елкон , задължително ли е ! Като цяло check engine ми е светвал един път и преди много време , а ето и снимки от старата :
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Lambda 1.jpg
Прегледи:1
Размер:65.1 КБ
ID:5597376
              и другата
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Lambda 2.jpg
Прегледи:1
Размер:66.6 КБ
ID:5597377

Коментар

Да те питам? Освен check engine забелязал ли си други симптоми, като силен мирис на бензин от ауспуха? И забелязваш ли някаква разлика във вървежа след смяната на сондата?
                Георги Танев (0+)
                Land Rover Discovery 1 300 TDi
                Land Rover Club Bulgaria
                0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Танев Преглед на мнение
                  Да те питам? Освен check engine забелязал ли си други симптоми, като силен мирис на бензин от ауспуха? И забелязваш ли някаква разлика във вървежа след смяната на сондата?
                  Мирис на бензин НЕ ! Гледах аспуха дали има някакви специфични следи , черен дим , сажди , но нищо ! Със скоростта сякаш има минимална разлика но може и да е се бъркам , понеже направих едно кръгче на квартала като я смених , утре ще кажа как е дали има някаква разлика !
                  Може бе малка разлика с оборотите сега като я форсирам на 5 хиляди оборота си връща бавно оборотите и плавно и са малко по равномерни от преди , но и преди смяната не бяха с кой знае каква разлика ! Но пак казвам ще я покарам утре повече и тогава ще споделя !

Коментар

Добре, благодаря ти! Ще чакам резултатите от теста.
                    Георги Танев (0+)
                    Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Танев Преглед на мнение
                      Добре, благодаря ти! Ще чакам резултатите от теста.
                      Сори за забавянето , пробвах я на дълъг път разхода мисля че си е същият - извънградско 8/100 бензин ! Със скоростта няма също промяна ! Ще трябва да отида на елкон и ще пиша дали е от сондата ! Все пак е най-евтинката

Коментар

Това ОСЕМ НА СТО разход на бензин ли е? Много искам да се потвърди, моля!
                        Как така ви горят по толкова колите бе хора? Под 14 не ми е горила НИКОГА!
                        Ако скрапа ми гори 8 на 100 ще му построя паметник.
                        Не вярвам на тия приказки
                        Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                        Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Моята е 9/100 при 90 до 100 км/ч. В града чука 13 по задръстванията, а в гората ... колкото тя си реши. Под тези стойности не съм успял да слезна, но не съм се и мъчил кой знае колко.
                          Георги Танев (0+)
                          Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
                            Това ОСЕМ НА СТО разход на бензин ли е? Много искам да се потвърди, моля!
                            Как така ви горят по толкова колите бе хора? Под 14 не ми е горила НИКОГА!
                            Ако скрапа ми гори 8 на 100 ще му построя паметник.
                            Не вярвам на тия приказки
                            Бензин е ДА ! ПОТВЪРЖДАВАМ ! ТОВА Е ИЗВЪН ГРАДСКО ! Засичал съм я много пъти и този разход не си го измислям ей така !
                            Всеки е свободен да вярва в каквото си иска !

Коментар

Вероятно със щатните гуми и с изключени хъбове, може да докара този разход.
                              Това, ако не се опъват скоростите и не се гази над 100.
                              На мен ми даде 10,5/100 с кобрите извънградко без да я мъча много.
                              Иначе на късо, по черно до вилата и градско, под 13-14 не пада. Ни зиме, ни лете.
                              Има доста колеги, които си карат ферозите като евридейки и доста от тях са със щатните гуми.
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                                Вероятно със щатните гуми и с изключени хъбове, може да докара този разход.
                                Това, ако не се опъват скоростите и не се гази над 100.
                                На мен ми даде 10,5/100 с кобрите извънградко без да я мъча много.
                                Иначе на късо, по черно до вилата и градско, под 13-14 не пада. Ни зиме, ни лете.
                                Има доста колеги, които си карат ферозите като евридейки и доста от тях са със щатните гуми.
                                Не съм с щатните гуми с Graber AT R15 75 215 . Пак казвам колата я карам всеки ден ! Карам си я често извънградско , засичам си я всеки път ! Колата се кара само на бензин газ никога не е видяла няма и да види ! Резервоара се пълни до горе и на 100 км се долива винаги !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X