Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питанка за фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питанка за фероза

Привет на всички съфорумници и надявам се скоро да кажа и колеги . От доста време само наблюдавам и чета форума , и разгледах доста други джипки , докато не покарах фероза от тогава съм като хипнотизиран от нея за мен това е моят идеал за джип , както и да е . Като детска мечта ми е , но досега не съм имал джипка ,само съм карал самурай , витара и паджеро . Ходих , гледах , пробвах , харесах и понеже не съм съвсем сигурен в избора си моля за малко помощ . Когато включих 4Н а после и 4L , и направих пълен десен , и пълен ляв в движение чу се странно изпукване това се случи на три от ферозите които пробвах , понеже не разбирам от диференциали , хъбове (доколкото разбрах ферозата няма блокажи) , питането ми е това нормално ли е . Ще съм много благодарен ако някой се отзове , а ако има желание и да ми каже нещо по специално да гледам по ферозата .

От: Питанка за фероза

Нормално е.
    Зловещия звук се чува от триенето на ограничителния болт за завиването в долния носач. С времето се привиква да не се навива волана до упор.
    Най-"специалното" за гледане при покупка на Фероза е състоянието на шасито.
    Филма с гнило шаси е болезнен.
    Всичко друго се прави и не е кой знае колко скъпо.
    Добре дошъл от мене, колега!
    Горещо ви препоръчвам да изчетете поне 80% от подфорума Дайхатцу.

ПП: Особено внимание за шасито на австрийските Ферози!!!
    Последно редактирано от TigerHunter; 25-10-13, 21:43.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Като цяло всички които разгледах имаха ръжда , две от тях бяха в доста тежко състояние . Аз сега карам едно митцубиши колт , а то е по ръждясало от корабно дъно , но повече се притеснявам за тези хъбове и диференциали .

Коментар

Не се притеснявай за хъбове и диференциали, ТigerHunter ти го казва от опит, аз не съм сменял шаси, но щом я взех оставих на майстор да го изшкури и боядиса.Както е писано и в други теми вземи си чук с теб като ходиш да гледаш фероза и с него проверявай за ръжда(чуеш ли дрънчене на здраво желязо си сигурен, че няма да имаш изненада от към шаси), че за какви случай е ставало дума тук...Това е големия проблем на ферозите!
        Иначе за хъбовете- купуват се, вярно е че не са много евтини, но не е болка за умиране, а скърцането е много забавно-като изскърца на умряло и хората ме гледат адски странно все едно ще се разпадне още малко, а аз си продължавам с усмивка.

Успех в избирането!
        Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
        Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Вчера гледах една фероза , като завиваше докрая на бързи и на бавни и само на двойно се чуваше едно свистене като на ремък , това е от рейката мисля или се бъркам , някой път и на моята кола така се чува .

Коментар

Тя ще си завива докрай и на бързи и бавни, само дето, на сух асфалт се товари раздатката.
            Ако не се чува ужасяващото пукане от ограничителните болтове, то е защото завивате на равно, и няма движение нагоре-надолу на носача.
            Звукат се получава при триенето на ограничителния болт в планката на носача, когато носача се движи.
            На равно, болта просто опира в носача при пълен волан.
            Малко гресчица на главата на самия болт и на планката на носача, решава проблема, но само временно, защото там лесно се отмива.

ПП: Нормално е и да се товари малко помпата на хидравликата.
            При такива условия парт тайм 4х4 се "инати" да завива.
            Последно редактирано от TigerHunter; 27-10-13, 19:54.

Коментар

Благодаря ви за разяснението !

Коментар

Ако искаш ми се обади и ще ти обясня каквото те интересува, тел ми го има в профила.
                Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Първоначално публикуван от sapporo Преглед на мнение
                  Ако искаш ми се обади и ще ти обясня каквото те интересува, тел ми го има в профила.
                  Благодаря ви за отзивчивостта , но вече съм официален колега , утре ако ми остане време ще се опитам да кача малко снимки .

Коментар

ако неискаш да е изгнил и харесваш фероза се ориентирай към Бертоне фриклаймбър 2 , там проблеми с ръжда няма да имаш

Коментар

Първоначално публикуван от tonkata_mp Преглед на мнение
                      ако неискаш да е изгнил и харесваш фероза се ориентирай към Бертоне фриклаймбър 2 , там проблеми с ръжда няма да имаш
                      Днеска я регистрирах вече , колега благодаря все пак . Сега вече ще трябва да сменя консумативите . Ще пусна снимки днеска или утре , само да намеря с какво да я снимам .

Коментар

Ами, айде да ти е честита!
                        Много удоволствия да ти донесе и безаварийно каране!

Иначе, колегата е прав.
                        Бертонето е добра машина.

Коментар

Честито и с усмивка да си боксуваш из калта

Коментар

Да ти е честита и със здраве да си я караш!
                            SUZUKI VITARA V6
                            HONDA CBR 919RR
                            MERCEDES ML
                            MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Първоначално публикуван от tonkata_mp Преглед на мнение
                              Но ще има проблем с частите.Мани,че се продава само една в движение,ама и нито една за части.Иначе и мене ме кефат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X